Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Summer Blonde

Gestart door GvB84, 31-03-2021 09:42 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

GvB84

Brouwbroeders en zusters,

Ik heb een zomerbiertje op de planning staan. Sinds kort heb ik mijn 30l gistvat ingeruild voor 2x 12l vaten van Speidel. Deze passen allebei in mijn gistkast. Ik kan dus nu makkelijk mijn brouwsels opsplitsen en 2 soorten gist uitproberen.

Nu ben ik van plan om bij 1 vat de Lallemand BRY-97 toe te voegen.
Ik heb de volgende gisten nog op voorraad:
MJ: M31, M41, M29. M44 en M66
Lallemand: Munich Classic, Verdant IPA en Abbaye

Ik neig ernaar om M44 te gebruiken maar dat zal niet veel verschil maken met de BRY-97. Iemand een suggestie?

Verder twijfel ik nog over de Biscuitmout. Ik wil een beetje body als tegenhanger van de Lemondrop hop.

Summer Blonde
5.0% / 11.7 °P
Brewster Beacon 30L
70% efficiëntie
Batchvolume: 20 L
Kooktijd: 40 min

Maischwater: 18.61 L
Spoelwater: 8.14 L
Totaal water: 26.75 L
Kookvolume: 24.28 L
SG voor koken: 1.040

Kenmerken
Begin SG: 1.044

Totale SG (na bottelen) is start SG + eventuele toegevoegde suikers tijdens of na de vergisting (bijv. bottelsuiker): 1.047

Eind SG: 1.009
IBU (Tinseth): 19
BU/GU: 0.40
Kleur: 8.3 EBC

Maischen
Temperatuur — 67 °C — 70 min

Mouten (4.3 kg)
3 kg (67.6%) — Dingemans Pilsen MD — Graan — 3 EBC
600 g (13.5%) — Oats, Flaked — Graan — 2 EBC
500 g (11.3%) — Wheat Flaked — Graan — 3.2 EBC
200 g (4.5%) — BestMalz Biscuit — Graan — 50 EBC

Overige (140 g)
140 g (3.2%) — Sugar, Table (Sucrose) — Suiker — 2 EBC — Bottelen

Hop (150 g)
50 g (15 IBU) — Lemondrop 5.5% — Koken — 10 min
50 g (3 IBU) — Lemondrop 5.5% — Aroma — 20 min hopstand @ 75 °C
50 g — Lemondrop 5.5% — Koudhop — 3 dagen

Hopstand op 75 °C


Diversen
2.5 g — Gypsum (CaSO4) — Maischen
7 ml — Lactic Acid 80% — Maischen
1.09 g — Gypsum (CaSO4) — Spoelen
1.6 ml — Lactic Acid 80% — Spoelen

Gist
1 pkg — Lallemand (LalBrew) BRY-97 American West Coast Ale 80%

Vergisten
Hoofdvergisting — 20 °C — 14 dagen
Carbonisatie: 5 g/L

Vergelijkbare Topics (7)

15222

Gestart door VEMP


Reacties: 11
Gelezen: 4696

28961

Gestart door mbroek


Reacties: 2
Gelezen: 1627

11103

Gestart door Gerb


Reacties: 5
Gelezen: 2322

26803

Gestart door Puck


Reacties: 29
Gelezen: 10742

25515

Gestart door Arno


Reacties: 15
Gelezen: 4585

42051

Gestart door Heyudude


Reacties: 8
Gelezen: 1580

8858

Reacties: 142
Gelezen: 39117


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.