Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


American Wheat Ale(~ish)

Gestart door tdp, 27-02-2021 09:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

tdp

Vandaag maar eens met hop uit eigen tuin brouwen. De stijl heb ik nog niet eerder gebrouwen, wel gedronken in Amerika destijds. Grapefruit gaat er in z'n geheel in. Wellicht dat ik hem schil en het vruchtvlees uit de vliesjes snij, maar waarschijnlijk gewoon in partjes.

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
KenmerkSS014
Naam receptSmaragd Wheat Ale
Brouwdatum26-2-2021
BierstijlAmerikaans tarwebier
Volume44,0 l
Begin SG1,046 SG
Berekende kleur (Morey)9 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)27 IBU
Brouwzaalrendement85,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
40,00 lWater uit Rossum 2020Q2
17,58 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
30 mg/l7 mg/l55 mg/l110 mg/l26 mg/l87 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
5,00 kgFinest Pale Ale Golden PromiseSimpsons Malt7 EBC62,5 %
3,00 kgBio Pale WheatWeyermann4 EBC37,5 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust65,0 °C1 min.45 min.5,0 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.30 min.5,0 l/kg
Uitmaischen78,0 °C5 min.5 min.5,0 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
50,0 gSmaragd 6,0% (oogst 2019)bellen6,0%60 min.16,9 IBU
30,0 gSmaragd 6,0% (oogst 2019)bellen6,0%30 min.7,8 IBU
30,0 gSmaragd 6,0% (oogst 2019)bellen6,0%5 min.2,0 IBU
30,0 gSmaragd 6,0% (oogst 2019)bellen6,0%0 min.0,0 IBU

Overige ingrediënten
HoeveelheidNaamTypeGebruik
200,00 gGrapefruitschilspecerijkoken

Gist
HoeveelheidNaamType
34,5 gSafale American (US-05)bovengist


Eric v B

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat worden. Ik heb totaal geen ervaring met het toevoegen van fruit.

tdp

Prima brouwdag, 44l in het gistvat, SG 1.047.

Ben ook benieuwd, heb de grapefruit geschild en de schil gebruikt, alsook het vruchtvlees, welke ik soort van ontvliest heb. Het witte heb ik er ook afgepeld.

tdp

SG zit nu rond de 1.010, waarschijnlijk volledig uitvergist. Had nog een paar foto's gemaakt, en een verslag geschreven.

Echt een tip trouwens, om je brouwsel goed te documenteren, en dan niet alleen de getallen, tijden en rendement. Ook juiste de aanloop naar een recept, en de ideeën erachter. Waarom de keuze voor de hop, waarom deze moutstort, etc.


Vergelijkbare Topics (7)

28325

Gestart door Gadiot


Reacties: 0
Gelezen: 1857

36835

Reacties: 15
Gelezen: 3270

15697

Gestart door DP


Reacties: 34
Gelezen: 10362

44915

Reacties: 1
Gelezen: 533

20682

Reacties: 1
Gelezen: 1679

6663

Reacties: 10
Gelezen: 4055


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.