Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Recept met alleen Chinook

Gestart door trebvuister, 25-01-2021 15:45 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

trebvuister

Ik wil binnenkort een keer een bier brouwen met alleen Chinook
Chinook zowel als bitterhop, aromahop aan eind koken en dry-hop

Heeft iemand ervaring met een single-hop bier met Chinook?

Volgens verschillende bronnen is Chinook vooral een bitterhop

Ik heb een recept in Brewfather maar die krijg ik zo snel niet gedeeld.

bierfan

Zoek maar even op "ipa is dead chinook recipe"
Heb ik ook wel eens gebrouwen. Heerlijk!

Luie Donder

Ik ga komend weekend brouwen met alleen Northern Brewer, 60 minuten, 15 minuten en 5 minuten... Ben ook erg benieuwd naar jouw bevindingen met Chinook. Northern Brewer staat iets meer bekend als bitter EN aroma?

trebvuister

Citaat van: bierfan op 25-01-2021  16:45 uZoek maar even op "ipa is dead chinook recipe"
Heb ik ook wel eens gebrouwen. Heerlijk!
Die was ik van plan te brouwen. :)
Ik had een ander brewdog recept met dryhop. Deze lijkt mij makkelijker te brouwen.
Hoe lang heb jij de hop gekookt?
Ik dacht zelf aan 60-15-0.

Oscar

Citaat van: trebvuister op 25-01-2021  15:45 uIk heb een recept in Brewfather maar die krijg ik zo snel niet gedeeld

Palemout tot SG 1060
Chinoook bitterhop tot 30 IBU
Chinook wirlpool 5 g/l   :brouwen:

Gist US-05

En knallen !!!

trebvuister

Citaat van: Oscar op 25-01-2021  18:49 uPalemout tot SG 1060
Chinoook bitterhop tot 30 IBU
Chinook wirlpool 5 g/l   :brouwen:

Gist US-05

En knallen !!!
Ik denk er over om Wyeast 1056 te gebruiken. Geen speciale reden voor. US-05 heb ik al meerdere keren gebruikt en wil ook een keer een Wyeast  gist gebruiken.

Ik begin net en wil dingen uitproberen.

Bedankt voor de tip overigens.

bierfan

Citaat van: trebvuister op 25-01-2021  17:45 uHoe lang heb jij de hop gekookt
Ik dacht zelf aan 60-15-0

Mijn hopgiften had ik bij 60-30-10.

JanDeGraaff

Citaat van: trebvuister op 25-01-2021  19:58 uIk denk er over om Wyeast 1056 te gebruiken. Geen speciale reden voor. US-05 heb ik al meerdere keren gebruikt en wil ook een keer een Wyeast  gist gebruiken.

Ik begin net en wil dingen uitproberen.

Doe geen moeite; beiden zijn afkomstig van precies dezelfde Chico stam. WLP001 ook.
Korrelgist is veel makkelijker in het gebruik en transport.

Oscar

Citaat van: trebvuister op 25-01-2021  19:58 uIk denk er over om Wyeast 1056 te gebruiken.

Dat is vrijwel dezelfde gist als de US-05... ;) :brouwen:

trebvuister

Citaat van: Oscar op 25-01-2021  20:58 uDat is vrijwel dezelfde gist als de US-05... ;) :brouwen:
Weer wat geleerd
Bedankt

Jacques

Citaat van: Oscar op 25-01-2021  20:58 uDat is vrijwel dezelfde gist als de US-05... ;) :brouwen:

Zoals Jan ook al schrijft is het precies dezelfde gist.
Deze gist is ook te koop bij andere gistleveranciers (zowel vloeibaar als gedroogd)...

trebvuister

Het wort zit bijna in het gistvat
"Recept" van Oscar gebruikt.

Fijne brouwdag gehad en nu wachten op het eindresultaat.

Bedankt voor de tips tot zover.

jazon1963

Citaat van: Oscar op 25-01-2021  18:49 uPalemout tot SG 1060
Chinoook bitterhop tot 30 IBU
Chinook wirlpool 5 g/l   :brouwen:

Gist US-05

En knallen !!!

En ik maar moeilijk doen en zoeken en rekenen en recepten nakijken... het kan dus ook gewoon heel simpel...
tnx

trebvuister

2 weken geleden gebotteld. Net eerste flesje geprobeerd
Mooi helder en fijne schuimkraag.
Chinook smaak ziet er goed in, nog wel een beetje "ruw" in de bitterheid

Mijn vrouw vindt het resultaat lekker, dus dat is alvast een plus :)

Vergelijkbare Topics (7)

26636

Reacties: 2
Gelezen: 1579

8685

Reacties: 31
Gelezen: 10743

15883

Reacties: 16
Gelezen: 5682

35660

Reacties: 42
Gelezen: 13257


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.