Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Sterk blond met kersen

Gestart door ChrisB, 11-01-2021 14:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

ChrisB

Beste Brouwers,

In de planning heb ik een sterk blond bier met kersen volgens dit recept:

60% the Swaen Pilsmout
20% the Swaen Tarwemout
10% Goldswaen light
10% Dextrose

maischschema: 60 min op 70 graden.
Maischdikte: 3 L/kg
Kooktijd: 60 min
Hop: 1 gift van 20 EBU op 60 minuten 
Volume 10 liter
Gewenst begin SG: 1070

Gist: Lallemand Abbaye 11 g

Hieraan wil ik tijdens de hoofdvergisting 0,5 kg honing toevoegen.
Na hoofdvergisting overhevelen op 2-3 kg zoete kersen op 10 liter bier. Hoe kan ik de kersen het beste toevoegen? Ik heb dit weleens gewoon heel toegevoegd maar dit was met hevelen niet echt een succes, door de kersen bleef de hevel valse lucht aanzuigen.

Ik denk dat ik de kersen maar ga pureren en dan hopen dat de boel na een paar weken bezinkt. De kersen die ik ga gebruiken zijn ontpitte diepvries kersen uit de supermarkt.

Esterenbrouw

Precies goed.
Het voorjaar heb ik in de supermarkt 3 kg frambozen uit de vries gekocht.
Bier op sg van 1.025 overgeheld voor nagisting.
Fruit laten ontdooien, gepureerd en toegevoegd.
Even heb je dan een vergistingspiek van de suikers uit het fruit.
Temperatuur opgevoerd naar 24º.
Lagering naar 2º voor week en eind SG 1.008.

Succes

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.