Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eerste receptje aangepast ouder recept

Gestart door Larsje40, 04-05-2020 19:13 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Larsje40

Hallo allemaal.

Onderstaand heb ik het recept van Theo's Weizen iets aangepast. zou dit zo een lekkere weizen kunnen worden of zie ik nog iets over het hoofd?

Ik wil dit gaan brouwen met de BIAB methode. Dus de mouten in een waszak en maischen, en de hop in een hopzakje. Er staat spoelwater, maar ik ben aan het twijfelen of ik zal spoelen omdat ik ook veel lees dat sommigen niet meer spoelen met BIAB.

THNX!

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk001
Naam receptRemy's eerste Weizen
Brouwdatum02-05-2020
BierstijlWeizen
Volume6,2 l
Begin SG1,041 SG
Berekende kleur (Morey)8 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)11 IBU
Brouwzaalrendement65,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
HoeveelheidIngrediënt
6,00 lWater uit Horst aan de Maas
3,18 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
56 mg/l7 mg/l27 mg/l174 mg/l45 mg/l33 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,13 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC69,9 %
0,49 kgPilsmoutDingemans3 EBC30,1 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Stap 167,0 °C1 min.35 min.3,7 l/kg
Stap 273,0 °C2 min.25 min.3,7 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
3,8 gHallertauer Perlepellets4,6%60 min.7,3 IBU
1,6 gHallertauer Perlepellets4,6%30 min.2,5 IBU
1,5 gHallertauer Perlepellets4,6%15 min.1,5 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
3,0 gSafbrew Wheat (WB-06)bovengist


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.