Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Wordt dit een lekkere rookporter

Gestart door Enos, 15-08-2019 23:15 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Enos

Ik zou graag jullie mening willen weten over mijn recept voor een Rookporter (Robust)
Is dit een Porter ( Robust ) of is het een ander type bier, waar moet een Porter ( Robust ) aan voldoen.
Wat moet er juist uit of juist in, of laten zo

 :brouwen: :brouwen: :brouwen:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk5
Naam receptRookporter
Brouwdatum18-08-2019
BierstijlPorter (Robust)
Volume18,3 l
Begin SG1,070 SG
Berekende kleur (Morey)78 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)36 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,19 kgPale mout. Maris OtterThomas Fawcett and Sons5 EBC58,0 %
1,98 kgRookmoutWeyermann6 EBC36,0 %
0,22 kgCarafa IIWeyermann1150 EBC4,0 %
0,11 kgOntbitterde zwarte moutDingemans1400 EBC2,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust62,0 °C1 min.20 min.11,4 l/kg
Alfa-amylaserust72,0 °C15 min.30 min.11,4 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.11,4 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
31,6 gFugglebellen5,8%80 min.22,1 IBU
21,1 gStyrian Goldingsbellen4,2%80 min.10,6 IBU
8,0 gStyrian Goldingsbellen4,2%10 min.1,4 IBU
8,0 gFugglebellen5,8%10 min.1,9 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
9,0 gSafBrew Ale (S-33)bovengist
9,0 gSafale American (US-05)bovengist

Mvg Enos

Oscar

Citaat van: Enos op 15-08-2019  23:15 uIk zou graag jullie mening willen weten over mijn recept voor een Rookporter (Robust)

Met het recept is niets mis... Of het een goed bier wordt ligt aan jou proces... ;)

En 2 soorten gist.... :nut: :nut:  whatever... Maar erg zinvol is dat niet... ;)

Enos

Citaat van: Oscar op 16-08-2019  00:02 uMet het recept is niets mis... Of het een goed bier wordt ligt aan jou proces... ;)

En 2 soorten gist.... :nut: :nut:  whatever... Maar erg zinvol is dat niet... ;)

Ok welke gist zou jij nemen van de 2  of heb je een ander voorstel voor de gist.

beermenke

Lijkt me wel ok
Persoonlijk zou ik iets langer maischen en korter koken
Zelf maish ik 1 staps 70 min en koken ook 70 min
Gewoon brouwen dus

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.