Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Weizen met een zomerse twist

Gestart door Paul d., 01-06-2019 19:34 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Paul d.

In mijn vorige brouwsels had ik steeds een viezig smaakje ik denk iets van de gist, of iets te warme vergisting. Nu heb ik een vergistingskast, en kan ik gecontroleerd vergisten. Alsnog wil ik geen risico nemen. Deze keer wil ik graag een weizen gaan brouwen met een beetje citrus sinaasappelige smaken voor de zomer, en ook om vieze smaken te maskeren. Welke hop zou ik het best kunnen gebruiken als drooghop en hoeveel per liter?

BrouwMout.nl

Citaat van: Paul d. op 01-06-2019  19:34 uIn mijn vorige brouwsels had ik steeds een viezig smaakje ik denk iets van de gist, of iets te warme vergisting. Nu heb ik een vergistingskast, en kan ik gecontroleerd vergisten. Alsnog wil ik geen risico nemen. Deze keer wil ik graag een weizen gaan brouwen met een beetje citrus sinaasappelige smaken voor de zomer, en ook om vieze smaken te maskeren. Welke hop zou ik het best kunnen gebruiken als drooghop en hoeveel per liter?
Vieze smaken maskeren gaat hem niet worden, dus misschien handig om uit te vinden wat er precies aan scheelt. Er zit vast een ervaren brouwer in je buurt die wil proeven.

Drooghoppen met 1 - 2 gram Cascade per liter geeft een mooie citrus in een tarwebier.

Paul d.

Citaat van: BrouwMout.nl op 01-06-2019  19:58 uVieze smaken maskeren gaat hem niet worden, dus misschien handig om uit te vinden wat er precies aan scheelt. Er zit vast een ervaren brouwer in je buurt die wil proeven.

Drooghoppen met 1 - 2 gram Cascade per liter geeft een mooie citrus in een tarwebier.

Wat ik denk dat het probleem is dat de vergistingstemperatuur te hoog was geweest ipv gecontroleerd op 20 graden hadden we wel regelmatig uitschieters richting de 25 graden, maar zou dit echt het enige probleem kunnen zijn of kun je zo op afstand iets anders kunnen benoemen waar ik eens aandachtig naar moet kijken

BrouwMark

Citaat van: Paul d. op 01-06-2019  22:33 uWat ik denk dat het probleem is dat de vergistingstemperatuur te hoog was geweest ipv gecontroleerd op 20 graden hadden we wel regelmatig uitschieters richting de 25 graden, maar zou dit echt het enige probleem kunnen zijn of kun je zo op afstand iets anders kunnen benoemen waar ik eens aandachtig naar moet kijken

Ja... Uitschieters richting 25┬░ zijn waarschijnlijk het probleem geweest. Probeer eens een bier zonder toevoegingen uit je nieuwe gistkast? Je zal verrast zijn  :biersmile:

Vergelijkbare Topics (7)

24451

Reacties: 23
Gelezen: 8802

5476

Gestart door oranjeboombiertje


Reacties: 13
Gelezen: 7198

23-12-2006 14:58 u
door oranjeboombiertje
41402

Gestart door ChrisB


Reacties: 19
Gelezen: 2962

29623

Reacties: 10
Gelezen: 3873

14549

Reacties: 100
Gelezen: 27951


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.