Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Geordie lager THT 99

Gestart door Daddy Cools, 03-05-2017 08:52 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Daddy Cools

Hallo allemaal,

Ik heb een blik gevonden van Geordies Lager met een houdbaarheidsdatum van 1999.
Zou dit de moeite zijn om er gist bij te kopen?
Hij zal wel wat donkerder zijn dan hoort denk ik maar heeft het zin om er tijd in te stoppen denken jullie?

Bedankt

Jacques

Wat heb je te verliezen? Hooguit een zakje gist.
Gewoon uitproberen. Altijd leerzaam. En als je het resultaat wilt delen met het forum leren we er allemaal van.

Daddy Cools

Je hebt gelijk. Zodra ik hem klaar heb horen jullie van mij.

ciesvandekwis

2 zakjes lager gist, en bij 12° vergisten, dubbel zo lang als normaal. Ben benieuwd!

Underdike

Hoor net vandaag op de nieuwste aflevering van 'basic brewing radio' dat oude blikken poeder niet meer goed fermenteren... en dat ging over enkele jaren oud, niet 18  ;D

Daddy Cools

De uitdaging wordt steeds groter.

Lachen, ik krijg steeds meer zin om hem te maken maar heb tijd tekort jammer genoeg.
Jullie horen wat het geworden is.

Trouwens nog suggesties voor een gist?

Eric v B

Citaat van: Underdike op 04-05-2017  16:54 uHoor net vandaag op de nieuwste aflevering van 'basic brewing radio' dat oude blikken poeder niet meer goed fermenteren... en dat ging over enkele jaren oud, niet 18  ;D
Poeder? Is toch siroop? Of is het na al die jaren poeder geworden?

tdp

Citaat van: Daddy Cools op 04-05-2017  18:07 uDe uitdaging wordt steeds groter.

Lachen, ik krijg steeds meer zin om hem te maken maar heb tijd tekort jammer genoeg.
Jullie horen wat het geworden is.

Trouwens nog suggesties voor een gist?

Als je gecontroleerd kunt vergisten zou ik voor een ondergist gaan inderdaad, wat Cies ook aangeeft. Geen voorkeur, wellicht heb je nog 2 zakjes ergens liggen (als die maar niet 18 jaar oud zijn ;)).

Daddy Cools

Ja ik kon het toch niet laten en heb maar wat tijd gemaakt voor dit brouwsel.
En ik kan dan ook gelijk mijn gistingskamer uitproberen (vorig weekend gebouwd).

Hij was inderdaad wat donker van kleur.

Ik ben benieuwd wat de kleur gaat worden.
De stroop zag er nog goed uit (geen poeder dus, dat leek mij al sterk).

Hij staat met een Brewferm lager gist te pruttelen.


Je ziet niet hoe hard hij pruttelt achter gesloten deuren dus dat maakt het lastig om in te schatten hoe ver hij is met vergisten. Iemand suggesties over hoe lang hij waarschijnlijk nodig heeft?

Daddy Cools

Oja, deze hadden jullie nog tegoed.
Hij was nou niet echt lekker meer. :huilen: Hij smaakte wat hard en je moest er enorm van boeren.  :o

Dus deze is de stookketel in gegaan.
Leuk experiment maar slecht bier. (Verouderd, och wat raar :weetniet:).
Fermentatie ging prima maar dat was dan ook alles.
De alcohol was prima en staat nu met kruiden te trekken.  :proost:

Vergelijkbare Topics (7)

8814

Reacties: 22
Gelezen: 5591

23312

Reacties: 15
Gelezen: 4385

10773

Reacties: 28
Gelezen: 11157

698

Reacties: 13
Gelezen: 4979

43761

Reacties: 4
Gelezen: 749


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.