Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Blonde Saaz

Gestart door Jeroen 1973, 12-11-2016 20:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jeroen 1973

Beste brouwers,


Voor mij al weer even geleden, maar toch maar weer lekker brouwen morgen.

Ik heb onderstaand in gedachten. iemand nog op of aanmerkingen :brouwen:

-----------------------------------------------------------------------
¦                       BrouwVisie Receptrapport                       ¦
-----------------------------------------------------------------------

Basis------------------------------------------------------------------
Naam recept               : Blonde Saaz
Kenmerk                   : #8
Brouwdatum                : 13-11-2016
Biertype                  : Sterke Blonde
Aantal liters             : 14
Gewenst begin SG          : 1075 (8,2 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement        : 75.0%

Algemeen---------------------------------------------------------------
Totaal brouwwater         : 23,03 liter
Maischdikte               : 4,17 l/kg
Maischwater               : 17,33 liter
Spoelwater                : 6,50 liter
Kooktijd                  : 90 minuten
Berekende kleur           : 10 EBC(BrouwVisie)
Berekende bitterheid      : 42 EBU(Glenn Tinseth)

Mout storting----------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC               78,4 %         3491 gr        3 EBC                                                                     
Pale alemout                 10,5 %         465 gr         6 EBC                                                                 
Tarwemout                    4,6 %          204 gr         3 EBC                                                             
Kristalsuiker                6,5 %          291 gr         0 EBC                                                                 

Massa hop--------------------------------------------------------------
Saaz (CZ)          3,6 %     18 gr          10 Min.        4 EBU                                                                   
Magnum (D)         11,5 %    15 gr          90 Min.        32 EBU                                                                     

Kruiden----------------------------------------------------------------
Koriander                                   5 gr           15 Min.  (gekneusd)                                                     

Opmerkingen     : -


Gist-------------------------------------------------------------------
Gistsoort                 : Safbrew T-58

Opmerkingen     : giststarter 400 cc (5 dagen opgekweekt uit buis)


Maischschema-------------------------------------------------------------
Maischschema naam: blonde Saaz
Stap 1: 60°C      45 Min.      4,2 l/kg
Stap 2: 70°C      30 Min.      4,2 l/kg
Stap 3: 75°C      5 Min.      4,2 l/kg
Stap 4: 78°C      5 Min.      4,2 l/kg

Herman

Om aan de naam te voldoen zou ik wat meer Saaz toevoegen op het eind. Voeg je de suiker direct toe, of aan het eind van de gisting? 1.075 is best hoog. Voor de rest, lekker brouwen!

Jeroen 1973

Bedankt voor het reageren Herman.

Suiker voeg ik na de (hoofd)vergisting en het overhevelen naar de mandfles pas toe. Misschien dat ik m nog aanpas xodat ik op 1068 uitkom ietwat minder heftig.

Ik was vergeten te vermelden dat ik net als bij een ipa nog wat Saaz wil gaan koudhoppen.


 :brouwen:

hans_nwk

Ik zou voor het overhvelen de suiker toevogen. Ervan uitgaand dat je mandfles waarschijnlijk wat kleiner is zou door de weer op gang komende vergisting de makkelijk over kunnen schuimen.

Groet,
Hans

Vergelijkbare Topics (7)

698

Reacties: 13
Gelezen: 4979

20952

Reacties: 4
Gelezen: 3159

38246

Reacties: 4
Gelezen: 1551

15510

Gestart door William


Reacties: 39
Gelezen: 14906

31859

Reacties: 20
Gelezen: 3623

27708

Reacties: 11
Gelezen: 5059

13706

Gestart door Sjakie


Reacties: 11
Gelezen: 4171


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.