Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Eerste Pils voor eerste brouw-winter

Gestart door Samv, 16-11-2015 22:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Samv

Mijn eerste winter als brouwer is aangebroken en dus vond ik het wel eens tijd voor mijn eerste pilsbier. Mijn bedoeling is om een bier te brouwen dat vlot drinkt en waar je er makkelijk meerdere van op kan op een avond met vrienden. Ik ga voor het eerst in mijn nieuwe installatie brouwen (waarvan ik binnenkort enkele foto's zal posten), daardoor is het mogelijk om 80 liter te brouwen.  :biersmile:

Wat vinden jullie van onderstaand recept? En ik zit vooral met wat vragen over de vergisting. Ik kan gecontroleerd vergisten dus dacht ik de hoofdgisting te laten plaatsvinden op 11°C, dan over te hevelen en dan weet ik niet goed wat ik zou doen bij het lageren. Hoe lang raden jullie aan en op welke temperatuur? Na de lagering zou ik bottelen en de flesjes zou ik dan terug op 11°C zetten gedurende twee weken waarna ik ze gewoon op kamertemperatuur bewaar. Wat denken jullie?

Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptMooner Pils
Brouwdatum09-10-2015
BiertypePilsener (Urtyp)
Volume80,0 l
Begin SG1,054 SG
Berekende kleur (Morey)10 EBC
Berekende bitterheid (Rager)22 IBU
Brouwzaalrendement70,0 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
70,00 lWater uit Water38,71 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l0 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
20,000 kgPilsmoutWeyermann3 EBC94,3 %
1,200 kgCara 20Dingemans20 EBC5,7 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylase62,0 °C1 min.55 min.3,3 l/kg
Alfa-amylase72,0 °C10 min.20 min.3,3 l/kg
Uitmaischen78,0 °C5 min.5 min.3,3 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
100,0 gSaazpellets3,5%90 min.14,4 IBU
50,0 gSaazpellets3,5%20 min.2,4 IBU
100,0 gSaazpellets3,5%10 min.2,9 IBU
100,0 gSaazpellets3,5%0 min.2,4 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
90,0 gSaflager Lager (W-34/70)ondergist

Alvast bedankt!  :groots:

ciesvandekwis

Goed recept, en wat vergisting betreft kan je deze methode gebruiken (is ook hier al eens gepost)

http://brulosophy.com/methods/lager-method/


Vergelijkbare Topics (7)

35422

Reacties: 26
Gelezen: 5508

42328

Reacties: 5
Gelezen: 1021

9183

Reacties: 42
Gelezen: 14055

21708

Reacties: 19
Gelezen: 8953

6767

Reacties: 18
Gelezen: 7970


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.