Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Weizenbock

Gestart door Markiej87, 12-10-2015 11:51 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Markiej87

Ik wil iets nieuws gaan doen, ben het brouwen van IPA's en Stouts nu even moe. Zat aan iets Vitus-achtigs te denken. Wat vinden jullie van onderstaand recept?

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk
Naam receptHenke Weizenbock
Brouwdatum
BiertypeDubbelbok (licht)
Volume11,0 l
Begin SG1,080 SG
Berekende kleur (Morey)13 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)23 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
14,00 lWater uit Beverwijk7,18 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
44 mg/l9 mg/l62 mg/l56 mg/l81 mg/l45 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
1,834 kgLichte tarwemoutDingemans3 EBC46,7 %
0,917 kgPilsmoutDingemans3 EBC23,3 %
0,917 kgVienna moutWeyermann7 EBC23,3 %
0,262 kgCara-pilsWeyermann5 EBC6,7 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
67,0 °C1 min.65 min.3,6 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
12,0 gPerlebellen7,7%60 min.18,6 IBU
12,0 gSaazbellen2,8%20 min.4,1 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
11,5 gSafbrew Wheat (WB-06)bovengist


Bennemans

Ik zeg: doen.

Hooguit een Tradition hop ipv de Saaz, maar dan heb je het wel gehad. :brouwen:

Thamerdal

He, dat is toevallig Mark, ik heb precies een zelfde idee  :D
Zie mijn recept:

BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk022
Naam receptTivus
Brouwdatum21-10-2015
BiertypeWeizen(doppel)bock
Volume18,0 l
Begin SG1,079 SG
Berekende kleur (Morey)15 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)37 IBU
Brouwzaalrendement75,0 %
Kooktijd90 min.

Water en brouwzouten
[row][row][row]
HoeveelheidIngrediënt
11,40 lWater uit Uithoorn PWN1,00 gCaSO46,00 mlMelkzuur19,56 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
64 mg/l9 mg/l67 mg/l202 mg/l77 mg/l90 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
3,000 kgTarwe lichtArsegan3 EBC46,9 %
1,200 kgVienna moutWeyermann7 EBC18,8 %
1,200 kgPils moutArsegan3 EBC18,8 %
1,000 kgMunichArsegan15 EBC15,6 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Beta-amylaserust63,0 °C1 min.40 min.1,8 l/kg
Alfa-amylaserust73,0 °C10 min.20 min.1,8 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.1,8 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
20,0 gSylvabellen7,6%first wort hop21,1 IBU
12,0 gSylvabellen7,6%60 min.10,8 IBU
12,0 gSylvabellen7,6%15 min.5,3 IBU
6,0 gSylvabellen7,6%0 min.0,0 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
2,0 pak(ken)Weihenstephan Weizen (3068)bovengist


Bennemans

Met 2 pakken 3068?
1 pak en dan opkweken

Markiej87

Haha, grappig! Allebei brouwen en flesje uitwisselen? ;)

Thamerdal

Citaat van: Markiej87 op 21-10-2015  20:45 uHaha, grappig! Allebei brouwen en flesje uitwisselen? ;)
Lijkt me wel ja hahaha

Thamerdal

Citaat van: Bennemans op 21-10-2015  20:08 uMet 2 pakken 3068?
1 pak en dan opkweken
Ja, ik was nog bezig met het recept, ook de liters kloppen niet  :P

Sint Maarten

Ik heb ook al zoiets gebrouwen. Neem vanavond wel wat mee. En ik post mijn recept hier later nog wel even.  :degroeten:

ejet

Vind Vitus ook erg lekker, laat even weten hoe ze smaken dan brouw ik hem ook ergens komende tijd.

Sint Maarten

Citaat van: Sint Maarten op 22-10-2015  16:44 uIk heb ook al zoiets gebrouwen. Neem vanavond wel wat mee. En ik post mijn recept hier later nog wel even.  :degroeten:
BrouwHulp Recept uitdraai


Basis
OmschrijvingWaarde
Kenmerk016
Naam receptWeizen Bock
Brouwdatum04-10-2015
BiertypeWeizen(doppel)bock
Volume15,0
Begin SG1,074 SG
Eind SG1,030 SG
Schijnbare vergistingsgraad59,5%
Alcoholgehalte5,8 vol.%
Berekende kleur (Morey)57 EBC
Berekende bitterheid (Tinseth)20 IBU
Brouwzaalrendement74,7 %
Kooktijd60 min.

Water en brouwzouten
[row]
HoeveelheidIngrediënt
18,00 lAmsterdams leidingwater7,19 lSpoelwater

Waterprofiel behandeld water
CaMgNaHCO3ClSO4
47 mg/l79 mg/l60 mg/l192 mg/l72 mg/l24 mg/l

Vergistbare ingrediënten
HoeveelheidNaamMouterijKleur%
2,674 kgTarwemout lichtArsegan3 EBC52,0 %
0,771 kgCara Kristal 120Arsegan120 EBC15,0 %
0,514 kgPilsmoutArsegan3 EBC10,0 %
0,514 kgAromatic AmberArsegan50 EBC10,0 %
0,514 kgMunich moutArsegan15 EBC10,0 %
0,154 kgChocolade moutArsegan900 EBC3,0 %

Maischschema
OmschrijvingTemperatuurStap tijdRust tijdBeslagdikte
Eiwitrust42,0 °C1 min.10 min.3,5 l/kg
Beta-amylase63,0 °C20 min.10 min.3,5 l/kg
Alfa-amylase72,0 °C15 min.50 min.3,5 l/kg
Uitmaischen78,0 °C10 min.5 min.3,5 l/kg

Hop
HoeveelheidNaamType% alfazuurKooktijd/toevoegingIBU
15,0 gMagnumbellen10,7%60 min.17,7 IBU
20,0 gHallertau Hersbrucker pellets2,5%10 min.2,2 IBU

Gist
HoeveelheidNaamType
125,0 mlWeihenstephan Weizen (3068)bovengist


Vergelijkbare Topics (7)

12786

Gestart door Caspar


Reacties: 23
Gelezen: 11114

15829

Reacties: 37
Gelezen: 14869

16018

Gestart door ypenga


Reacties: 7
Gelezen: 3658

30654

Gestart door Veeckmans


Reacties: 21
Gelezen: 5329

14299

Gestart door Albertus


Reacties: 0
Gelezen: 3122

15921

Gestart door dennis


Reacties: 32
Gelezen: 14854


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.