Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Blondje

Gestart door hobbybob, 12-07-2012 11:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

hobbybob

Afgelopen zaterdag deze gebrouwen dmv BIAB.

Alleen heb ik wel eerst 14 liter wort af laten lopen uit de maishpan voordat ik de zak eruit getild heb waarbij ik dus de BIAB gebruikt heb als wort-filter, dat ging prima alleen de eerste liter was niet helder daarna ging het perfect.

Start SG kwam keurig overeen ( 1068 ) vanmorgen zat ie op 1024 dus al mooi op 64%


Basis
OmschrijvingWaarde
Naam receptBlonde Mossel
Kenmerk
Brouwdatum8-7-2012
BiertypeBlond(e)
Aantal liters16
Gewenst begin SG1068 (7,4 Vol% alc.)
Brouwzaalrendement83,0%

Algemeen
OmschrijvingWaarde
Totaal brouwwater24,0 liter
Maischdikte3,8 l/kg
Maischwater14,1 liter
Spoelwater8,5 liter
Kooktijd90 minuten
Berekende kleur16 EBC (BrouwVisie)
Berekende bitterheid24 EBU (Glenn Tinseth)

Mout
Moutnaam% StortMassaKleur
Pilsmout 3 EBC65,0 %2769 gr3 EBC
Munchenermout 15 EBC23,0 %980 gr16 EBC
Basterdsuiker (geel)7,0 %298 gr10 EBC
Honing5,0 %213 gr2 EBC

Hop
Hopnaam% AlfazuurMassaKooktijdBitterheidsaandeel
Saaz (CZ)6,0 %10 gr60 minuten8 EBU
Styrian Golding6,0 %15 gr60 minuten12 EBU
Styrian Golding6,0 %10 gr10 minuten3 EBU

Kruiden
Naam kruidMassaKooktijd
Koriander5 gr10 Min.

Gist
OmschrijvingWaarde
GistsoortSafbrew S-33
Gist toegevoegd als

maischschema
Stap nr.TemperatuurRusttijdMaischdikte
168°C60 minuten3,8 l/kg
278°C5 minuten3,8 l/kg


Vergelijkbare Topics (7)

5610

Gestart door BuBS


Reacties: 12
Gelezen: 3402

33896

Gestart door tdb


Reacties: 2
Gelezen: 1349

30545

Reacties: 66
Gelezen: 20389

1177

Gestart door MO


Reacties: 70
Gelezen: 31000

22746

Reacties: 4
Gelezen: 2291

16922

Gestart door William


Reacties: 25
Gelezen: 11358

14716

Gestart door jelle


Reacties: 11
Gelezen: 2965


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.