Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Afterburner Imperial Stout

Gestart door Gerb, 18-11-2009 21:43 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Gerb

Ik heb de killergist toegevoegd en daarna de rest van de suiker in 4 keer toegevoegd, verdeeld over 10 dagen. Het duurde nog ongeveer een week voordat de suiker helemaal omgezet was. Tenminste toen was het bubbelen gestopt. Daarna heb ik het bier overgeheveld. Dit heb ik nog 2 weken laten lageren bij 16 ÂșC. Na 1 week heb ik de eikensnippers in cognac en Amarillo erbij gedaan.

Caspar, wil je deze proeven over een maand of 10?

Caspar

Wat denk je zelf ;D :proost:? Ik hou wel wat Baltic Porter achterwegen ;). Hmmm, ik krijg meteen weer zin om een super zwaar bier te brouwen... als het nou weer wat warmer werd :huilen:!

Gerb

Nou mooi, kan ik je er mooi eentje meegeven met het groepsuitje.

Volgens de berekening in Promash geeft 1130 -1012 een alcohol% van 16%. Maar is dat nu echt zo? Ik kan niet vinden op het forum wat bij zulke percentages de consequentie is voor deze berekening. Hoe was het ook al weer?

Albertus

Citaat van: Gerb op 07-01-2010  19:10 uVolgens de berekening in Promash geeft 1130 -1012 een alcohol% van 16%. Maar is dat nu echt zo? Ik kan niet vinden op het forum wat bij zulke percentages de consequentie is voor deze berekening. Hoe was het ook al weer?

BrouwHulp geeft 15,2 % alc (incl bottelsuikers).
Het kan dus aardig kloppen.

Bert

Gerb

Ik heb gisteren een maand na het bottelen dit bier geproefd. Wow, dit is een bier, maar helaas heeft het niet zo veel meer te maken met een RIS. Het is meer een licht geroosterde, donkere ale met een verwarmend alcoholgehalte. Weinig gebrande mouten te bekennen dus. Ik heb bij de lagering hout toegevoegd, wat geweekt was in half koffiekopje met cognac en whiskey. Dit is duidelijk te proeven, ik proef wat vanille en hout. De alcohol is niet scherp. Natuurlijk moet dit bier nog een tijdje rijpen, dus over een tijdje meer proefnotities.

Adrie

Zat er wel koolzuur in? 7% geroosterde mouten is natuurlijk ook niet zo heel veel. In een beetje stout zit 10 tot 12%.

Hopmans

Citaat van: Gerb op 04-02-2010  09:09 uWow, dit is een bier

Klinkt goed.
Gerb, de absolute donkere bieren specialist!

 :duimop:

Gerb

Citaat van: Adrie op 04-02-2010  13:47 uZat er wel koolzuur in? 7% geroosterde mouten is natuurlijk ook niet zo heel veel. In een beetje stout zit 10 tot 12%.

Mijn ervaring is dat in een RIS relatief minder gebrande mout gebruikt hoeft te worden. Absoluuut gezien kan dit gelijk zijn aan 10-12% in een lichte stout. Dit is mijn ervaring met meerdere RIS'en en dacht dat dit wel doorgezet kon worden bij nog sterkere stouts. Volgende keer meer gebrande mout en wat zwarte mout erbij. Deze tip kreeg ik op een Amerikaans forum.

Koolzuur was inderdaad nog vrij matig, een heel klein sisje bij openen.

Gerb

Citaat van: Hopmans op 04-02-2010  14:07 uKlinkt goed.
Gerb, de absolute donkere bieren specialist!

 :duimop:

Bedankt, maar het klopt niet. Ik brouw over het algemeen wel meer zwart dan blond.

Vergelijkbare Topics (7)

27597

Gestart door Ricoco


Reacties: 8
Gelezen: 3569

36369

Reacties: 2
Gelezen: 2097

11737

Gestart door bjgodefr


Reacties: 63
Gelezen: 18450

35310

Reacties: 21
Gelezen: 5188

8345

Gestart door William


Reacties: 25
Gelezen: 11386

26972

Reacties: 9
Gelezen: 5081

44020

Gestart door Josss


Reacties: 2
Gelezen: 577


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.