Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Hoppig Tarwebier

Gestart door Oscar, 24-08-2009 22:07 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oscar

Citaat van: Jacques op 26-10-2009  22:47 uStroevigheid en oxidatie hebben volgens mij niet zo veel gemeen...

Hmm... ik associeer dat altijd met elkaar. Wat veroorzaakt stroevigheid dan?

Jacques

Stoevigheid wordt meestal veroorzaakt door polyfenolen.

Hopmans

Hoe kan je die voorkomen?


De-Geert

Volgens mij ongeveer het volgende rijtje:
- pH beslag niet te hoog
- niet te warm spoelen
- pH spoelwater niet te hoog
- niet te veel spoelen
- misschien ook niet te fijn schroten

De vraag is dan natuurlijk wat is niet te hoog/te veel etc. Spoelen tot SG niet lager dan 1010, pH <5,6, Tspoelwater<78 graden. Zoiets?!

Hopmans


Oscar

IK heb deze met enkele mensen geruild en deze begint steeds lekkerder te worden... :biersmile:
Deze kan al gedronken worden... :)

Vergelijkbare Topics (7)

34448

Gestart door joenedu


Reacties: 2
Gelezen: 1833

20763

Reacties: 1
Gelezen: 1584

6044

Reacties: 76
Gelezen: 21404

41510

Gestart door Gorak


Reacties: 14
Gelezen: 2121

26910

Reacties: 9
Gelezen: 4080

11726

Reacties: 41
Gelezen: 15400

44935

Reacties: 5
Gelezen: 814


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.