Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Dubbel

Gestart door heijligers, 24-07-2009 15:48 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Kleine_Schriek

Fijn dat het een leuke brouwdag was! Ben benieuwd!

heijligers

 :gistsmile: En al een blowoff te pakken. De bovenkant van het waterslot was er "afgeblazen". Gelukkig had ik er een emmer overheen gezet  :pan:, want de bodem daarvan zat onder de zooi.
Weer netjes alles schoongemaakt en hij pruttelt weer rustig verder.

heijligers

Vandaag vanuit het gistingsvat in de mandfles laten lopen.
SG was gezakt tot 1017, volgens BrouwVisie kan mijn gist (belgian abbey II) tot 77% = 1016.

Het staat nu dus in de kelder.

De smaak van het SG monster was al erg goed, beter dan dat van mijn vorige brouwsels. :lekkerbier:

William

Citaat van: heijligers op 21-08-2009  22:03 uVandaag vanuit het gistingsvat in de mandfles laten lopen.
SG was gezakt tot 1017, volgens BrouwVisie kan mijn gist (belgian abbey II) tot 77% = 1016.

Dat gaat goed! Die 77% is gebaseerd op een volmout bier. Je hebt ook nog zo'n 8% suiker toegevoegd wat 100% vergistbaar is. Hierdoor zul je waarschijnlijk wel op 80-83% uit kunnen komen

Vergelijkbare Topics (7)

29859

Reacties: 2
Gelezen: 1588

2359

Gestart door Herman


Reacties: 16
Gelezen: 6847

13056

Reacties: 10
Gelezen: 3374

10932

Gestart door ed


Reacties: 27
Gelezen: 10035

19498

Gestart door Raymond293


Reacties: 6
Gelezen: 2215


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.