Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Stel je voor / Re: Even voorstellen Ad
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 21:12 »
Welkom op het forum Ad.

Zo te zien zit je redelijk goed in je spullen voor een brouwer die een paar jaar bezig is.
Ik snap dat je vrouw zegt alles op zijn tijd. Veel van de spullen die ik heb zijn in heel wat jaren bij elkaar gesprokkeld. Komt goed. Zeker als anderen zeggen dat ze een lekker biertje van je gedronken hebben.
2
Brouwproces / Re: Vergisting gestopt
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 20:52 »
Het gaat niet om mij of jou, maar om mensen niet gekleurde info te geven op basis waarvan ze voor hun situatie de beste keuze kunnen maken.

Vandaar ook mijn opmerking dat een kraan geen infectiegevaar hoeft op te leveren als je beschikt over een goede kraan.
3
Prikbord / Te koop schijvenschrootmolen
« Laatste bericht door Jo s Gepost op Vandaag om 19:53 »
Te koop schrootmolen in prima staat 25 euro .
ivm aanschaf van een nieuwe walsenmolen.
Eventueel  af te halen omgeving  Dodrecht.
4
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 30
« Laatste bericht door Wildor Gepost op Vandaag om 19:41 »
Het kijkglas vandaag voorzien van vinyl maatstrepen. Puntjes, streepjes en cijfers zitten er goed stevig op!

William
5
Grondstoffen / Re: welke suiker gebruiken voor de hergisting op fles?
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 19:10 »
welke brouwsuikers wanneer gebruiken?

zullen we stoppen met de term "brouwsuikers" want die bestaan niet.. ;)

Voor het bottelen kun je iedere suiker gebruiken die je wilt  :)

- Kristal suiker, gewoon uit de supermarkt.
- Basterdsuiker (wit of bruin), omdat het kan
- honing (voor extra smaak/aroma)

 :brouwen:

6
Brouwproces / Re: HygiŽne
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 19:01 »
Raar dat niemand met een mondkapje werkt tijdens de laatste kritische werkzaamheden?

 ;D ;D :lol: mondkapje voor...en een steriel pak aan.... ;D ;D ;D Technisch gesproken zou ik in mijn gekoelde wort durven te spugen.... ;)
7
Grondstoffen / Re: welke suiker gebruiken voor de hergisting op fles?
« Laatste bericht door hansHalberstadt Gepost op Vandaag om 18:59 »
klopt de gist breekt zelf de suikers af tot enkelwaardige suikers, dus dextrose etc levert geen extra voordeel, maar is wel duurder
8
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 50 L
« Laatste bericht door hobbybob Gepost op Vandaag om 18:56 »
Afhangende van mijn stort (wel of geen tarwe/haver) roer ik na 15 min 1x.

Zonder tarwe/haver roer ik niet, de eerste 10min staat het kraantje hier half dicht, daarna staat de kraan hier volopen zonder dat het wort door de overloop gaat.

inderdaad niet in 1x 7kg mout erin gooien.



Het beste bier brouw jezelf

9
Apparatuur / Re: Lekstroom?
« Laatste bericht door Lambinus Gepost op Vandaag om 18:49 »
Het kan vocht in het verwarmingselement zelf geweest zijn

Het keramisch isolatiemateriaal tussen de binnengeleider en de mantel is hygroscopisch. Als het element een tijdje ingeschakeld is en warm wordt, dan verdampt het vocht en verhoogd de isolatiewaarde weer naar normaal niveau.

Ik heb dit wel eens bij een gourmetplaat. Deze sluit ik dan voor een kwartier aan op een groep zonder aardlekschakelaar en raak hem natuurlijk niet aan. Daarna werkt hij weer naar behoren en kan ik hem ook weer op een groep met aardlekschakelaar gebruiken. Je krijgt er dan ook geen schok meer van en je voelt de spanning ook niet meer.
10
Brouwproces / Re: HygiŽne
« Laatste bericht door Gossi Gepost op Vandaag om 17:31 »
Gewoon brouwen in een schone stofvrije omgeving met schone handen en schoon gereedschap zoals je ook met andere etenswaren doet.
Besmetting valt dan mee.
Maar ja als je brouwt tussen de motorblokken in de garage dan moet je wel ontsmetten!
Als het bier eenmaal gist is de kans op besmetting niet zo groot meer. Er is dan zoveel gist dat bacteriŽn geen kans krijgen. Het moment dat de temp van het wort onder de 40 graden komt naar de eindtemperatuur, voordat de gist toegevoegd wordt moet je zeer schoon werken in een schone omgeving.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10