Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Re: Fermentasaurus Uni Tank
« Laatste bericht door Broeky Gepost op Vandaag om 00:40 »
Ik ben erg benieuwd hoe jullie dit gaat bevallen. Ik zit zelf ook te denken om dit toe te gaan passen.
2
Brouwsoftware / Re: Stort berekening, mis ik iets tov BrouwHulp?
« Laatste bericht door seed7 Gepost op Vandaag om 00:06 »
ook als ik niet de suikers verdel maar op basis van mout stort krijg ik iets anders,

1 kg mout
800 g pils  @81% --> 648*0.8 = 518.4 suiker
200 g brown @77% --> 154*0.8 = 123.2 suiker
-----------------------------------
                               641.6 g suiker

62530/641.6 = 97.45 kg mout.
78.04 pils
19.51 brown

Ingo, lekker suf bezig....
3
Prikbord / Re: Te koop: bierbrouwinstallatie en meer
« Laatste bericht door KarmeFrank Gepost op Gisteren om 23:39 »
Hoi,

je probeert het allemaal in 1 keer te verkopen en gelijk heb je maar mocht het toch in losse onderdelen gaan dan ben ik wel geïnteresseerd in de moutmolen  ;D
4
Brouwproces / Re: vereenvoudigen brouwproces
« Laatste bericht door Sjoerd Gepost op Gisteren om 22:46 »
Gossi, klinkt goed, heb je een paar foto’s voor me en hoe doe je dat met het dompelpompje?
5
Brouwsoftware / Re: Stort berekening, mis ik iets tov BrouwHulp?
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 22:37 »
BrouwVisie :   80,61 kilo pilsmout en 20,15 kilo brownmalt     :brouwen:

je maakt een denk fout....bij deze mout storting haal je meer dan 80% van de suikers uit je pilsmout en minder dan 20% uit je brownmalt....
6
Brouwproces / Re: vereenvoudigen brouwproces
« Laatste bericht door EdwinBrouwt Gepost op Gisteren om 22:33 »
Kijk, min of meer dezelfde vraag. Met ergens in het midden eee YouTube filmpje. Zo ga ik het ook binnenkort proberen: 1 pan en een hopzak!


https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,35969.msg543407.html#msg543407
8
Tips / Re: Een volle IPA
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Gisteren om 22:05 »
Als je van langunitas houdt dan moet je inderdaad een flink aandeel cara mout toevoegen. Persoonlijk houdt ik daar weer niet van. Op 15 kilo mout gaat er bij mij nooit meer dan een kilo speciale mout in.

Wow das goed weinig!
9
Brouwproces / Re: vereenvoudigen brouwproces
« Laatste bericht door Gossi Gepost op Gisteren om 22:04 »
Je zou in de 27 liter ketel ook een roestvrij stalen kachelpijp kunnen bestellen die er mooi in past. Onder in de pijp maak je een filter. (Heb ik gemaakt van een roestvrijstalen pedaalemmer deksel van de Action) Dan haal je een dompelpompje en ga je tijdens het maishen rondpompen.
Na het maishen til je de kachelpijp er uit en zet hem op een rooster boven de ketel. Kan je spoelen.
Je hebt dan een clown van de Grainfather. Hoef je ook geen compromissen te sluiten. Succes!
10
Algemeen / Re: Brandbier wedstrijd 2018
« Laatste bericht door Eskil Gepost op Gisteren om 22:01 »
ik zit net mijn eerste Gose ever, te proeven "Orginal Ritterguts Gose", geen heel interessant zuur bier, licht troebel, flink koolzuur, ik snap waarom Brand het heeft over appel aroma en ik proef inderdaad wat zout. Het komt in halve liter flessen zodat je eens goed kunt doordrinken want het is een uitstekende dorstlesser. Maar het gaat nooit een rage worden het is voor bier nerds. :brouwen:
Ik had ook nog een Bärentöter , een Gose Bock , die had ook nog een bittertje à la Lambiek.

Wat we gaan brouwen (ik doe mee) mag eigenlijk de naam Gose niet dragen, en brand heeft het recept al aardig vast gelegd.
Als ik eerlijk ben vind ik Gose niet lekker en niet interessant. De uitdaging dus om binnen de kaders wel een lekker en interessant zuur bier te brouwen. :biersmile:





























Pagina's: [1] 2 3 ... 10