Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


OBBK 2016 C2 Tripel door Jan van den Hoogen

Gestart door Esterenbrouw, 15-11-2016 20:29 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Esterenbrouw

Onderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.

Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.

Brouwdatum: 15 november 2015.
Recept voor 20 liter.
Brouwzaalrendement: 90%
Start SG 1.081
Eind SG 1.008
Alc.% 9,8%
Kleur 8 EBC
EBU 26

Moutstort:
Pilsmout                      4,191 kg
Tarwemout                  0,745 kg
Havervlokken              0,375 kg
Kristalsuiker                0,488 kg

Hopgift:
Cascade 5,7%     35 gram 80 minuten
Cascade 5,7%     10 gram 10 minuten
Saaz 2,9%          10 gram 10 minuten

Kruiden:
Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten

maischschema:
63º 10 minuten
70º 60 minuten
78º  5 minuten

Maischwater: 17 liter
Spoelwater:   18 liter

Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21º
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
Nagisten op 23º
Lageren op 4º gedurende 10 dagen

Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.

Jacques

Jan, bedankt voor het plaatsen van dit recept.

Mechels

Jan, proficiat  met je 2'en 3' prijs op OBBK.

Esterenbrouw

Beste Frank, dit is inderdaad mijn recept en vind het leuk dat het na gebrouwen wordt.

Maar ik krijg de indruk dat je op de hoge duikplank staat, wilt springen, maar nog niet zeker weet
of je wel kunt zwemmen!

Ik ga je een pb sturen om vragen te stellen over je installatie e.d. om van advies te kunnen dienen.
Om dit allemaal via het forum te doen lijkt me niet handig.

Jan van den Hoogen

Ziglar

Citaat van: Esterenbrouw op 15-11-2016  20:29 uGist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21º
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.

Kleine vraag, voor in totaal 20 liter wort heb je dus gist toegevoegd voor 60 liter wort? (Brewferm Blanche 2*20l en Safbrew Abaye 1*20L~30L)?

Esterenbrouw

Dit is omdat ik oude gist heb gebruikt. Gewoon even met Mr. Malty de benodigde grammen gist berekenen.
Je kunt dit bier ook prima met de K-97 vergisten.

Jo s

Citaat van: Esterenbrouw op 15-11-2016  20:29 uOnderstaand recept van de 2e prijs in Klasse C met 84 punten.

Jury-commentaar: proficiat een mooie Tripel.
Hij mag iets complexer, maar mooi kruidig en moutig.
In de neus een klein beetje muf, stoort niet erg.

Brouwdatum: 15 november 2015.
Recept voor 20 liter.
Brouwzaalrendement: 90%
Start SG 1.081
Eind SG 1.008
Alc.% 9,8%
Kleur 8 EBC
EBU 26

Moutstort:
Pilsmout                      4,191 kg
Tarwemout                  0,745 kg
Havervlokken              0,375 kg
Kristalsuiker                0,488 kg

Hopgift:
Cascade 5,7%     35 gram 80 minuten
Cascade 5,7%     10 gram 10 minuten
Saaz 2,9%          10 gram 10 minuten

Kruiden:
Koriander 7 gram (vijzel) 10 minuten

maischschema:
63º 10 minuten
70º 60 minuten
78º  5 minuten

Maischwater: 17 liter
Spoelwater:   18 liter

Gist: 2 zakjes Brewferm Blanche vergisting op 21º
Vergisting vertraagde door gebruik oude gist van eind 2014.
1 zakje Safbrew Abaye toegevoegd.
Nagisten op 23º
Lageren op 4º gedurende 10 dagen

Gebotteld met 7gr/ltr suiker en 2 gram CBC-1 bottelgist.
Vraagje wat is de kooktijd?

Esterenbrouw


Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.