Forum Hobbybrouwen.nl

Hobbybrouwen => Apparatuur => Topic gestart door: Adrie op 02-10-2006 14:51 u

Titel: Het kan altijd hoppiger...
Bericht door: Adrie op 02-10-2006 14:51 u
Van de Amerikanen kunnen we nog veel leren.Vinden wij koudhoppen al heel wat, wat dacht je hier van:

(http://img.photobucket.com/albums/v86/cj_in_j/Randall%20Japan%20Debut/Randall_Japan_Debut_2.jpg)

Het idee is simpel: stop een kolom vol met hop en laat je bier erdoor stromen bij het tappen. Het bier neemt extra hopoliŽn op en smaakt pas echt naar hop. Alleen je koolzuur ben je kwijt, zo te zien...
Titel: Re: Het kan altijd hoppiger...
Bericht door: Oscar op 02-10-2006 16:47 u
rare jongens die amerikanen....

Je zou zo'n kolom ergens tussen je tapinstallatie in kunnen bouwen....Oh..dat heeft ie ook... :D ...een beetje het waterpijp principe. En bij Engelse Ale's...acht die hebben toch al niet zo veel koolzuur. ;D ;D

Groeten en gezondheid
Oscar

Titel: Re: Het kan altijd hoppiger...
Bericht door: Johannes op 02-10-2006 20:25 u
Zo'n apparaat heeft ooit eens in de pint gestaan.... lijkt me wel wat eigenlijk.
Titel: Re: Het kan altijd hoppiger...
Bericht door: Oscar op 02-10-2006 20:26 u
.... lijkt me wel wat eigenlijk.

Het is wel de ultieme dry-hopping  ;)

Groeten en gezondheid
Oscar