Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Prikbord / Re: Gezocht: ball lock sodakegs 19 L eventueel met toebehoren
« Laatste bericht door Satch Brewing Gepost op Vandaag om 19:33 »
Hoi, mocht je nog interesse hebben, ik heb nog 2 zeer nette 19 liter Kegs over.

Originele kegs van het bedrijf Duitse COR, kegs zijn getest en gasdicht, onder druk geleverd. De keg is van binnen en van buiten gepolijst en gewassen. Alle pakkingen zijn nieuw. Inlaat- en uitlaatklep met dubbele pakking (geschikt voor Ball Lock connectoren), Nieuwe veiligheidsklep - gemaakt van roestvrij staal. 80,- p/stk (excl. verzendkosten) of ophalen in Vlissingen.

gr. Marc aka Satch
2
Grondstoffen / Re: IJwit gist PaasIJ depot2021 versus IJwit depot 2019
« Laatste bericht door Richard3 Gepost op Vandaag om 18:07 »
Ik ga dit weekend bottelen, zal doorgeven wat het eind sg is geworden!

Wel leuk dat mijn opkweek hiervoor gebruikt wordt 😀
3
Grondstoffen / Re: Video: Bier brouwen met alleen supermarkt producten.
« Laatste bericht door Micha Gepost op Vandaag om 17:04 »
Merci voor de tip! Leuk verzonnen challenge en ze hebben het goed in elkaar gezet.
4
Apparatuur / Re: Grainfather controller
« Laatste bericht door -Arjen- Gepost op Vandaag om 16:05 »
Je kan ook de glycol chiller aansturen met de stc1000:
5
Grondstoffen / Re: Video: Bier brouwen met alleen supermarkt producten.
« Laatste bericht door Takkie83 Gepost op Vandaag om 14:21 »
Fantastisch! Heb er met plezier naar gekeken  :)
6
Brouwproces / Re: Onderdruk in opkweekflesje
« Laatste bericht door JBL Gepost op Vandaag om 13:45 »
Ik zou zeggen omdat je een grote hoeveelheid vitale gist aan je wort toevoegt krijgen ongewenste gasten (die met veel minder zijn) dan geen of veel minder kans.

Zou kunnen...
Het lijkt overigens allemaal goed te komen. Einde ochtend stond het waterniveau in beide bollen gelijk. En zojuist zag ik dat er nu overdruk is in het flesje (zie foto).



Het lijkt erop dat er nu koolzuur wordt aangemaakt. Ik verwacht ook dat hij in de loop van de middag/avond blubjes laat zien.
De onderdruk zal dan inderdaad het gevolg zijn geweest van een snelle zuurstofopname door de gistcellen. Ik moet zeggen dat het een tamelijk 'jong' flesje Westmalle dubbel was (gebrouwen in februari dit jaar), dat bovendien ruim een week op 4 graden in de koelkast had gestaan. Dus nagenoeg alle gist zal naar de bodem zijn gezakt.
Er was dan in ieder geval voldoende actieve gist om al direct na het schudden zuurstof te consumeren (en daarmee de luchtdruk te verlagen).

Wat is nu het beste moment om over te gieten naar een erlenmeijer op een magneetroerder (met extra wort)?
Wachten tot er een krausen ring zichtbaar wordt in het flesje? Dan is de hoofdvergisting achter de rug en weet je dat er voldoende actieve gist is/was om het hele zaakje te vergisten.
Uiteraard niet te lang wachten daarna.
Of zijn er andere ervaringen met goede resultaten?
7
Grondstoffen / Re: Lallemand Philly sour
« Laatste bericht door tdp Gepost op Vandaag om 10:29 »
Ja, maar 1 hop. Deze hop heb ik nog niet eerder gebruikt, (mocht niet van Sjaak ;)) en het leek mij juist dat deze complementair zou zijn aan de gist.
8
Prikbord / Bifinett 1800 Watt weckketel 27 liter: verkocht...
« Laatste bericht door Willem Broekema Gepost op Vandaag om 10:25 »
Inmiddels verkocht.


Voor de liefhebber heb ik een Lidl Bifinett Weckketel van 27 liter in de aanbieding.
Handig voor de (beginnende) (BIAB) brouwer of als waterketel.
Natuurlijk ook te gebruiken als weckketel of om warme dranken te serveren, bijvoorbeeld bij het schaatsen.. :weetniet:


  • Inhoud circa 27 liter..
  • 1800 Watt vermogen.
  • Voorzien van taps aftapkraantje ( niet geschikt om een slang op aan te sluiten).
  • Inclusief rooster en deksel
  • Zit in de originele doos
https://www.dropbox.com/s/9rpq1o1ueu4jy21/Foto%2013-05-2021%2009%2057%2048.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/kmyocp4z7nfnru6/Foto%2013-05-2021%2010%2001%2032.jpg?dl=0


Dit is mijn eerste brouwketel geweest, en ik heb er geen toepassing meer voor, behalve als sta-in-de-weg.
Hij mag voor een lekker (zelfgebrouwen) biertje afgehaald worden in Breukelen(Ut).



9
Brouwproces / Re: Onderdruk in opkweekflesje
« Laatste bericht door Rinus Gepost op Vandaag om 09:56 »
Hoe zeker dat is weet ik niet, maar waarom zou het kwetsbaarder zijn dan het wort in het vergistingsvat in de eerste uren of dagen na het koelen en overhevelen en vr de gisting op gang komt?
Ik zou zeggen omdat je een grote hoeveelheid vitale gist aan je wort toevoegt krijgen ongewenste gasten (die met veel minder zijn) dan geen of veel minder kans.
10
Apparatuur / Re: Brew bucket Brewmaster blow off op een Klarstein vergistingsvat 30 liter?
« Laatste bericht door Jaap W Gepost op Vandaag om 09:56 »
Mooi apparaat! Ik heb 'm even opgezocht. Heeft volgens mij ook als voordeel dat je de sensor van je inkbird direct in het vat kan pluggen. Klopt dat?
je zou inderdaad de sensor van de inkbird in de buis kunnen stoppen waar normaal de bijgeleverde temperatuursensor in gaat.  :biersmile:
Pagina's: [1] 2 3 ... 10