Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Peilingen / Waar brouw jij?
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 20:27 »

Volgende keer even rechtermuisknop op de foto en dan eigenschappen selecteren... dit is namelijk de direct link:
https://static.afbeeldinguploaden.nl/1811/492471/RsN19SUa.jpgJe probeerde een webpagina als plaatje weer te geven. Misschien dat het zonder de image tags wel werkt...
https://afbeelding.im/RsN19SUa
2
Peilingen / Re: Waar brouw jij?
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 20:27 »
Bij de verbouwing van ons huis heb ik tijdens het ontwerpen en tekenen 'even' een kamertje apart getekend. Dit is nu mijn brouwkamer. Op papier een slaapkamer, maar uitstekend geschikt om te brouwen. Het voordeel is een toch ruime kamer van zo'n 8 m2 voor mijn hobby met erg veel ventilatie mogelijkheden en daglicht, het nadeel is geen betonnen vloer met afvoeren erin. Dus vrij zorgvuldig werken om gesmeer te voorkomen.  :proost:


Kweenie waarom maar je afbeelding doet het niet.
https://afbeelding.im/RsN19SUa geen idee wat afbeelding-punt-im voor host is ook?
3
Kloonbrouwsels / Re: Kloon van een BUSH Amber of BUSH Ambrée
« Laatste bericht door Nick H. Gepost op Vandaag om 20:26 »
De m41 is een var.diastaticus gist, oftewel een gist die suikers zelf ook nog omzet in voor hem vergistbare suikers.

Daardoor zou ikzelf het aandurven om volmout te brouwen of de suikerstort en het begin SG te verlagen.
Want met een startsg van 1090 en een eind SG van 1005 zit je ook al over de11% alcohol.

Maar het is jouw bier dus die keuze moet je zelf maken. :)

Dan zal ik nog eens nadenken over deze gist en suiker. Zeker ook vanwege het commentaar van Ingo.

De typische Bush (nagellakremover)smaak komt van hun gist en die is opkweekbaar,

Ingo

Tja, dan zal ik nog eens even kijken of ik misschien ook een keer gist opkweek uit de flesjes. Of een deel vergisten met M41 en een deel met opgekweekte gist..... Heerlijk om zo ook al wat vooruit te plannen, gist opkweken, de grote gistkast vrij plannen voor twee emmers...

Dank voor jullie meedenken. Ik kom er op terug. Ik ga nu nadenken met een glaasje Irish Red Ale!  :proost:

4
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Vergisting gestopt. Hoe breng ik het weer op gang?
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 20:21 »
Kan komen omdat er luchtdrukverplaatsing is geweest (til het vat op en zet het weer neer en je waterslot zal borrelen).
Een bak met warm water? Hoe houd je die temperatuur constant dan? Klinkt alsof je gaat verwarmen en weer af laat koelen?
5
Discussie over recepten / Re: Dunkel Weizen - maischschema correct?
« Laatste bericht door Mark GA Gepost op Vandaag om 20:18 »
Ik ga terug naar de tekentafel
6
Discussie over recepten / Re: Dunkel Weizen - maischschema correct?
« Laatste bericht door El Duderino Gepost op Vandaag om 20:11 »
Dat artikel is inderdaad zeer waardevol. Zal morgen mijn schema’s maar aan gaan passen dan.

wil je bananenaroma’s dan is open vergisting 1 vd zaken waarmee je dit voor elkaar kunt krijgen. Veel traditionele weizenbierbrouwerijen gebruiken nog open vergisting. Banaan erin zal niet veel toevoegen. Dan is het trouwens ook geen weizenbier meer maar goed.... dat zal je mss wurst zijn...
7
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Vergisting gestopt. Hoe breng ik het weer op gang?
« Laatste bericht door Morbid Gepost op Vandaag om 19:45 »
Je temperatuur wat verhogen kan al helpen, zwenk je gistvat ook maar. Roeren:niet doen. Gewoon dichtlaten.
De gist die je gebruikt gaat ver door en kan hoge temperaturen aan due wees niet bang om daar mee te spelen...

Dit heb ik toen straks gedaan. Hij komt weer een beetje op gang, al is dit misschien ook van de warmte, we zien het snel:).
Ik heb verder nog niet echt een temperatuurkast of zo dus heb in een bak warm water de temperatuur moeten ophogen.

Heb je nog een keer gemeten? Vergist je in een emmer met een deksel, zo ja dan kan het ook zijn dat die lek is. De vergisting gaat dan wel door maar omdat de heftige vergisting voorbij is en de nagisting is begonnen komt er niet meer zoveel CO2 vrij en dit kan dan ontsnappen via de makkelijkste weg, de lek. Het kan daarom zo zijn dat er. geen activiteit meer is in het waterslot.

Ik heb nog niet weer gemeten maar er is weer beweging in het waterslot dus ik wacht even af. :)
8
Apparatuur / Re: Arsegan Easybrew 30
« Laatste bericht door Barmosa Gepost op Vandaag om 19:34 »
Mensen, het heet een "overloop-pijp" en is juist bedoeld om overloop te regelen...
Waarom denk je dat dat witte dopje dient? Dat is alleen maar bedoeld voor tijdens de maischstort.
Als er door die pijp geen wort zou mogen stromen zouden ze dat ding dan niet gewoon dichtgemaakt hebben??

In dit geval moest ik 'm een beetje afknijpen maar het komt gewoon onderin de ketel terecht en wordt weer door de pijp er uit gepompt.

#Whirlpool en waterval! :proost:
9
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Vergisting gestopt. Hoe breng ik het weer op gang?
« Laatste bericht door Fermon Gepost op Vandaag om 18:58 »
Heb je nog een keer gemeten? Vergist je in een emmer met een deksel, zo ja dan kan het ook zijn dat die lek is. De vergisting gaat dan wel door maar omdat de heftige vergisting voorbij is en de nagisting is begonnen komt er niet meer zoveel CO2 vrij en dit kan dan ontsnappen via de makkelijkste weg, de lek. Het kan daarom zo zijn dat er. geen activiteit meer is in het waterslot.
10
Apparatuur / Re: Beste brander
« Laatste bericht door Serge VL Gepost op Vandaag om 18:49 »

En altijd voldoende verluchten, en bij je brander blijven. Langere slang aankoppelen, maakt het geheel nog veiliger.
Een goed voorbeeld van optimale warmte overdracht/benutting en een voorziening voor de afvoer van de verbrandingslucht vind je bij Polsinelli
Als je zoiets namaakt zit je veilig en zeker goed.
https://www.polsinelli.it/en/115-l-stainless-steel-gas-cooking-cauldron-P601.htm#1
Pagina's: [1] 2 3 ... 10