Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Miniatuurflesjes
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Vandaag om 03:30 »
Ik zou me alleen afvragen of de flesjes bestand zijn tegen de druk.
Ze zijn immers bedoeld voor olie en zo.
2
Algemene vragen hobbybrouwen / Miniatuurflesjes
« Laatste bericht door Sjoert Gepost op Vandaag om 00:12 »
Om mijn zelfgebrouwen bier te testen moet ik vanzelfsprekend een flesje openen, aangezien ik erg nieuwsgierig ben naar de smaakontwikkeling gaat er elke week wel minstens 1 verloren, nu is dat al gauw 25-33 cl per keer. Dat valt op zich mee maar toch is dat uiteindelijk een paar liter bier dat eigenlijk wordt 'verspild' terwijl je in 1 of 2 slokjes al goed kan bepalen wat de smaak is. Nu zag ik miniatuurflesjes van 50 ml met beugeldop, heeft iemand hier ervaring mee? Ik ga ervan uit dat de koolzuurontwikkeling en het rijpingsproces gelijk opgaat met 'normale' flesjes maar zeker ben ik hier niet van, ik kom hiervan niets tegen op internet en om nou halve flesjes te maken lijkt me juist wel van invloed op deze ontwikkelingen vanwege de loze zuurstof in de fles.

Iemand een iets wetenschappelijkere of praktijkgerichte blik?

3
Brouwproces / Re: Roggemout toevoegen?
« Laatste bericht door Traploper Gepost op Vandaag om 00:07 »
Heb een keer een Rogtoberfest gebrouwen. Een Oktoberfest met 10% rogge ipv pilsmout. Gaf een lekkere twist, maar het nam wel de boventoon.
4
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Vergisting arsegan witbier pakket
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:22 »
Voeg gistvoeding toe en heb geduld.


Hoe heb je trouwens het SG gemeten? Met een hydrometer of met een refractometer?
5
Brouwsoftware / Re: Voortgang Ontwikkeling BrouwVisie
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 23:12 »
En vanaf vandaag staat versie 2.30 online... :)
6
Brouwproces / Re: Sulfiet beter niet gebruiken als desinfecteermiddel
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:11 »
Water is een van de meest gevaarlijke stoffen op aarde, niet te onderschatten:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax

Heel gevaarlijk! Je kunt er in verdrinken.
Maar ook dat weet iedereen...


Je kunt het gevaar van SO2 in het belachelijke proberen trekken maar daarmee doe je zeker degenen met luchtwegen aandoeningen te kort.
7
Een klimaatkast maken... Is niet moeilijk, hoeft niet duur te zijn, maar je bier wordt er beter van. Zoek maar eens op dit forum op klimaatkast. Succes met brouwen.

Gistkast geeft denk ik meer resultaten.

Kijk ook bij de tag temperatuurcontrole
8
Brouwproces / Re: Sulfiet beter niet gebruiken als desinfecteermiddel
« Laatste bericht door EBC Gepost op Gisteren om 23:03 »
Water is een van de meest gevaarlijke stoffen op aarde, niet te onderschatten:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dihydrogen_monoxide_hoax
9
Brouwproces / Re: Kan dryhoppen gushers veroorzaken?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:57 »
Of gushers iets met dryhoppen kunnen te maken hebben weet ik niet, maar het verraste me al wel hoelang een bier soms nodig heeft om uit te gisten, vier vijf weken is geen uitzondering, daarom lager ik ook altijd onder waterslot zodat je toch enige indicatie hebt mocht er nog activiteit zijn.
mvg

Als het lang duurt voordat je bier is uitgegist gebruik je te weinig gist.

Wanneer je voldoende actieve gist ent duurt de vergisting, inclusief de nagisting, niet langer dan 2 tot 3 weken.
10
Brouwproces / Re: Kan dryhoppen gushers veroorzaken?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:55 »
Gisteren of eergisteren las ik in een draadje over een ander onderwerp een terloopse opmerking over het verband tussen dryhoppen en gushers. Vorig jaar hebben mijn brouwmaat en ik tweemaal last van gushers gehad. Bij het eerste brouwsel zou het nog door te vroeg bottelen kunnen zijn ontstaan, maar dat was bij het tweede brouwsel zeker niet het geval. Suikergift tijdens het bottelen was 5-6 g/l.

De enige overeenkomst was, dat het beide dryhopped bieren waren. Het was overigens de eerste keer, dat we hebben gedryhopped. Ik heb de hop toegevoegd na de hoofdvergisting en in het jongbier gelaten tot we gingen bottelen. Had ik het er misschien eerder uit moeten halen?

Zijn er mee ervaringen met de combinatie dryhop en gushers?

Ook mijn ervaring is dat je door te koudhoppen veel sneller overschuimers krijgt.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10