Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Kandijsuiker gebruiken voor vergisting op de fles?

Gestart door Maarten_www, 22-07-2016 20:59 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Maarten_www

Ik heb een recept voor een Tripel die uitkomt op een alcoholpercentage van 9,1 % (Als alles volgens het boekje verloopt). Omdat de Tripel ook nog moet hergisten op de fles wordt het alcoholpercentage nog zo'n halve procent hoger. Dat wil ik niet en nu overweeg ik om de hoeveelheid kandijsuiker in het recept te verlagen met de hoeveelheid suiker die ik nog moet toevoegen bij het bottelen. Dan zou het het eind sg wel wat hoger uitvallen, maar bereik ik na het bottelen de gewenste 9,1 %.

Mijn vraag is of ik dit straffeloos kan doen. En wat zal ik aanhouden voor de hoeveelheid kandijsuiker bij het bottelen? Is 8 gram per liter voldoende of moet dat meer zijn?


braaf

Gewoon minder suiker in je recept verwerken. Is geen probleem. Dus dat kan gewoon

mbroek

Citaat van: Maarten_www op 22-07-2016  20:59 uMijn vraag is of ik dit straffeloos kan doen. En wat zal ik aanhouden voor de hoeveelheid kandijsuiker bij het bottelen? Is 8 gram per liter voldoende of moet dat meer zijn?

Je hebt net zoveel kandijsuiker als gewone suiker nodig met bottelen, maximaal 8 gram/liter is goed voor een tripel. Maar als je witte kandijsuiker gebruikt in je recept kun je net zo goed kristalsuiker nemen. Bruine kandijsuiker is wel echt anders van smaak.Maarten_www

Dank voor jullie antwoorden, precies wat ik wilde weten.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.