Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Bottelen: suiker in water of in jong bier

Gestart door sven, 01-08-2013 22:32 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

sven

Graag had ik geweten wat het beste was?
Bij de 2 blikken die ik al gebrouwen heb, heb ik steeds wat jong bier (200 ml) afgenomen en daar de suiker in opgelost om dit dat in de flessen te doen (10 ml per 75 cl), nog steeds zonder besmettingen (recipiƫnt en lepel natuurlijk eerst volledig ontsmet)
Ik las hier dat de meeste het in water doen en koken. Maar in dat geval voeg je bijna 5 % smakeloos water toe, heeft dit enig effect op het bier? Is het veiliger ?

Hartelijk dank

RobinB

Gezien de minimale relatieve hoeveelheden, maakt het niks uit. Het is ook geen smaakloos water, proef het maar eens.
Doe wat je het makkelijkst vindt of eventueel waar je je "het best" bij voelt.

Ik bottel gewoon met suiker opgelost in water. :)

sven

Ook niet naar mogelijke besmettingen toe?

RobinB

Nee, zeker niet als je het water even gekookt hebt. (Waterkoker)

Jacques

Citaat van: sven op 01-08-2013  22:32 uIk las hier dat de meeste het in water doen en koken. Maar in dat geval voeg je bijna 5 % smakeloos water toe, heeft dit enig effect op het bier?

Bier bestaat sowieso uit 90 tot 95% "smakeloos" water...

Met het water geef je ook suiker, dat wordt vergist waarbij ook vergistingsproducten worden aangemaakt naast alcohol en koolzuurgas.

Vergelijkbare Topics (7)

1806

Reacties: 10
Gelezen: 12913

37936

Gestart door bramheus


Reacties: 4
Gelezen: 1477

31453

Reacties: 43
Gelezen: 12936

6006

Reacties: 1
Gelezen: 2910


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.