Wiki blikbrouwen, wat wordt er nou aangeraden?

Gestart door bjorri, 18-02-2013 17:55 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

bjorri

Een paar maanden na mijn start lees ik nog eens de wiki door. Het volgende is niet helemaal consequent lijkt mij.

CiteerVoor het brouwen met blikken komen een tweetal starterspakketten in aanmerking: het "Brewferm startpakket compleet" en het "Brewferm ,,deluxe" startpakket compleet".
....
Aangeraden wordt het meest eenvoudige starterspakket te kopen

Verder alle lof voor de duidelijke uitleg natuurlijk. Mijn persoonlijke ervaring is dat het niet zoveel uitmaakt welk pakket je neemt al dan niet met aanvullingen, uiteindelijk ga je toch nog veel meer aanschaffen of verzamelen.

Erick

Hoezo niet?
Er komen er 2 in aanmerking en daarvan wordt er 1 aangeraden... :weetniet:

bjorri


Jacques

Citaat van: bjorri op 18-02-2013  18:59 uStartset BASIC hebben ze ook.

Daar heb je niet zo veel aan. Er zit zelfs geen hydrometer in. Je hebt nu eenmaal een bepaalde hoeveelheid spullen nodig.

bjorri

Point made!

Mijn voorstel is om dan in de wiki de minimale en de gewenste aanwezige spullen te noemen zonder die indeling in startpakketten. Als je weet wat nodig is kan je zelf wel de keuze maken of je een startpakket in welke vorm dan ook koopt of gewoon losse spullen. De huidige omschrijving in combinatie met het huidige aanbod maakt het verwarrend. Waarschijnlijk wijzigen die pakketten ook zo nu en dan

Haal dit topic ook maar weg want ik heb niet zo'n behoefte om te profileren op deze manier'. Een eventueel volgend voorstel gaat wel per PM :-)

Nogmaals, alle waardering.

BTW (naschrift): Mijn eerste aanschaf buiten het startpakket was de STC1000, een koelkast en refractometer, dat geklooi met buisjes en drijvers...

RobinB

Citaat van: bjorri op 18-02-2013  21:50 udat geklooi met buisjes en drijvers...

Toch heeft de hydrometer ook wel z'n voordelen. Je hoeft niet te corrigeren bij een meting tijdens/na de vergisting en samen met de refractometer kan je er leuke schattingen van het begin SG mee maken. :)

bjorri

Dat ie tijdens de vergisting vreemde waarden aangeeft kwam ik ook al achter, Gezien dat er een uitvoerige draad over is.  Die draad ga ik nog wel lezen maar is er ook ergens een correctietabel?

Bas_Pierik

Ik had gekozen voor het starterspakket compleet, maar daar had ik nog wel een 2e emmer bij gekocht. Die 2e emmer komt altijd wel van pas (flessen schoonmaken, mout bewaren overhevelen na de hoofdgisting e.d.) Als je precies dezelfde emmer haalt als die in het pakket zit, hoef je ook geen 2e waterslot te halen.

Vergelijkbare Topics (7)

23606

Gestart door JayDie


Reacties: 6
Gelezen: 17074

21388

Reacties: 18
Gelezen: 19472

18619

Reacties: 11
Gelezen: 22667

27101

Reacties: 2
Gelezen: 13067

18581

Reacties: 75
Gelezen: 87010


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.