Nieuw uiterlijk wiki

Gestart door Jacques, 04-11-2012 15:54 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

De lay-out van de wiki Hobbybrouwen.nl is aangepast.
Naar mijn idee is het allemaal wat rustiger en beter leesbaar geworden.

Degenen die een handje willen helpen bij het schrijven van de wiki hebben nu een mooiere omgeving...

RobinB

Waarom ziet de wiki er niet gewoon uit als wiki? :weetniet:
Dat is een mooi strakke layout.

William

Citaat van: RobinB op 04-11-2012  17:48 uWaarom ziet de wiki er niet gewoon uit als wiki? :weetniet:
Dat is een mooi strakke layout.

Misschien omdat SMF zo'n wiki niet ondersteunt?

Maar ik ben het wel met je eens Robin. Wiki's hebben een heel herkenbare opmaak, inclusief wijze van doorklinken.

Soms moet je het doen met de middelen die er zijn.

Jacques

Citaat van: RobinB op 04-11-2012  17:48 uWaarom ziet de wiki er niet gewoon uit als wiki? :weetniet:
Dat is een mooi strakke layout.

Omdat dit ten eerste een wiki is die niet gebaseerd is op de software van Wikipedia en omdat deze wiki bij het forum hoort. In de kleurstelling komt dat laatste tot uiting.

seed7

Ziet er beter uit Jacques.

Ik ben een enorme fan van Wiki's en de "Wiki way". Vandaar dat ik, voor ik ga wijzigen etc, je wil vragen, waar wil je met het wiki naar toe? En bierWikipedia achtig iets? Of meer een WildeWiki die op organische wijze ontstaat en waar door goed redigeren een leesbaar geheel ontstaat, dat dan misschien niet aan de "voor ingevulde inhoudsopgave" voldoet?

s7.

Jacques

Met de wiki wil ik naar iets wat tussen Wikipedia en het forum in zit.

De "voor ingevulde inhoudsopgave" zijn zaken die zeker aan de orde moeten komen in de wiki. Maar dat betekent niet dat er geen andere zaken aan de orde kunnen komen.
Door het beheren van het forum kom ik er steeds niet toe om tijd vrij te maken voor het schrijven van artikelen voor de wiki. Eens kijken of ik dat kan veranderen.

RobinB

Citaat van: Jacques op 04-11-2012  18:36 uOmdat dit ten eerste een wiki is die niet gebaseerd is op de software van Wikipedia en omdat deze wiki bij het forum hoort. In de kleurstelling komt dat laatste tot uiting.

Kleurstelling is altijd aan te passen, maar ik doelde meer/alleen op de lay-out. De huidige ziet er veel minder strak uit dan wiki, maar dat ligt dus aan de gebruikte software. Is wel al een verbetering tov de vorige. :)

MM

De stijl vind ik beter overeenkomen met de site en het forum. In dat opzicht vind ik het een verbetering.

seed7

Citaat van: RobinB op 05-11-2012  21:37 uDe huidige ziet er veel minder strak uit dan wiki,

Als je met wiki Wikipedia bedoelt, deel ik die mening niet, er is eigenlijk vrij weinig verschil.

Geen uit de hand gelopen menu aan de linker zijde, geen irritante streepjes onder de kopjes, aanpassen knopjes ipv edit tussen blokhaken (beiden mogen van mij weggelaten worden). Daardoor een veel betere leesbaarheid van het artikel, ook nog geholpen door de zachtgele achtergrond (die van mij nog 1 of 2 puntjes lichter mag).

Het gereedschapskistje aan de rechter zijde is wel een elegante oplossing. Er zit zowaar de 'backlink' optie bij die m.i. essentieel is voor een wiki, al zou die natuurlijk gewoon moeten werken door op de titel van de pagina te klikken.

Het schaduwrandje en het grijs verloopje aan de bovenkant en het kadertje zijn versieringen die voor mij achterwege mogen blijven. De bovenzijde van de pagina is wat zwaar door het "reclameblok". Wikipedia heeft daar een rijtje tabbladen.

Het enige echte minpunt van de huidige lay-out voor mij is dat de niet bezochte links niet blauw zijn (zoals het hoort).

s7.

Jacques

Citaat van: seed7 op 05-11-2012  22:36 uHet enige echte minpunt van de huidige lay-out voor mij is dat de niet bezochte links niet blauw zijn (zoals het hoort).

Waarom horen die links blauw te zijn? Blauw past niet bij de kleurstelling van de rest.

seed7

Citaat van: Jacques op 05-11-2012  22:53 uWaarom horen die links blauw te zijn? Blauw past niet bij de kleurstelling van de rest.

Oude ongeschreven wetten waar tegenwoordig niemand zich meer aan schijnt te houden. Blauw voor onbezochte links en paars bij bezochte links (mits het om een statische pagina gaat).

Maar, misschien nog belangrijker dan blauw is voor mij het onderstrepen van links en niet alleen bij "mouse over" (het forum lijkt wel deels zo ingesteld). In het bijzonder de roodbruine links naar externe sites verdwijnen makkelijk in de achtergrond, ondanks het wereldbolletje er voor. De groene interne links zijn wel redelijk goed zichtbaar.

s7.

Oscar

Citaat van: seed7 op 05-11-2012  23:07 uOude ongeschreven wetten waar tegenwoordig niemand zich meer aan schijnt te houden.

Dat zijn wel hele oude "standaarden"  die allang niet meer nageleefd worden en ook geen standaard zijn (of zijn geweest).  ;)

RobinB

Ik vind de navigatie menu-structuur van Wikipedia wel mooi en handig!
Maarja, elk z'n meug hè?

Wat wel heel mooi is in Wikipedia is de optie om de topics als heel net / bijna professioneel uitziende artikelen in PDF te maken. :duimop:

seed7

Citaat van: Oscar op 05-11-2012  23:11 uDat zijn wel hele oude "standaarden"  die allang niet meer nageleefd worden en ook geen standaard zijn (of zijn geweest).  ;)

... en toch herkent iedereen een blauw en onderstreept woord onmiddelijk als een klikbare link :) Pavlov?

Citaat van: RobinB op 05-11-2012  23:12 uWat wel heel mooi is in Wikipedia is de optie om de topics als heel net / bijna professioneel uitziende artikelen in PDF te maken. :duimop:

Dat ben ik geheel met je eens. Dat soort opties zie je te weinig. Heb recent van twee blogs (1 en 2) een reeks artikelen helemaal aan elkaar geplakt om er een consistente pdf en epub voor mijn knipselarchief van te maken.

s7.

koffie

De look en feel van links zijn in te stellen. Wanneer je niets instelt, zijn ze blauw onderstreept. Dat is altijd zo geweest en is het nog steeds. Aleen nam vroeger bijna niemand de moeite om die waarde in te stellen.

Oscar

Citaat van: koffie op 06-11-2012  07:17 uAlleen nam vroeger bijna niemand de moeite om die waarde in te stellen.

CSS  (Style Sheets) en  CMS (Content management Systems) als Joomla e.d. hebben daar verandering in gebracht  :)

RobinB

Citaat van: seed7 op 05-11-2012  23:22 u... en toch herkent iedereen een blauw en onderstreept woord onmiddelijk als een klikbare link :) Pavlov?

Ik ben vaak al geneigd om op onderstreepte tekst te klikken, ook al is die niet blauw... :D

MM

Citaat van: RobinB op 07-11-2012  07:40 uIk ben vaak al geneigd om op onderstreepte tekst te klikken, ook al is die niet blauw... :D

Ik wacht eerst tot mijn cursor een handje wordt. :)

RobinB

Op mijn laptop ik ook, maar op de iPhone werkt dat niet zo... ;)

Vergelijkbare Topics (6)

27101

Reacties: 2
Gelezen: 13089

18581

Reacties: 75
Gelezen: 87040

18646

Gestart door weed


Reacties: 16
Gelezen: 20245

18619

Reacties: 11
Gelezen: 22699


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.