Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Ontharden met calciumhydroxide

Gestart door Adrie, 19-03-2010 16:27 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Adrie

Grote brouwerijen ontharden hun water met behulp van calciumhydroxide. Kai Troester heeft er een mooi artikel over geschreven, zie HIER. Heeft een van jullie dit wel eens geprobeerd? Waar haal je voedselveilige calciumhydroxide vandaan?

Ronnie

Zou een kilo pro-analyse van die stof zal niet betaalbaar zijn? (Merck)

jelle

Citaat van: Adrie op 19-03-2010  16:27 uGrote brouwerijen ontharden hun water met behulp van calciumhydroxide. Kai Troester heeft er een mooi artikel over geschreven, zie HIER. Heeft een van jullie dit wel eens geprobeerd? Waar haal je voedselveilige calciumhydroxide vandaan?
labstuff heeft wel Ca(OH)2, kost €15 per 500 gram.
Er staat niet bij of het voedselveilig is.

Groet Jelle

jelle

CiteerCalcium hydroxide reageert met aluminium en koper in aanwezigheid van
vocht, wat leidt tot de productie van waterstof gas:
Ca(OH)2 + 2 Al + 6 H2O geeft  Ca(Al (OH)4)2 + 3 H2
wel een spannende stof ;D

William

Het schijnt een een vervelend goedje te zijn. We gebruiken het op fabrieksschaal om zure eiwitwrongels mee aan te logen en oplosbaar te krijgen.
Een probleem van calciumhydroxide is dat het maar beperkt oplosbaar schijnt te zijn. Hierdoor heb je heel snel te maken met melkachtige dispersies van calciumhydroxide. Een gangbare naam is ook wel kalkmelk.

Oscar


jelle

Citaat van: William op 19-03-2010  22:29 uEen gangbare naam is ook wel kalkmelk.

De meest bekende naam is gebluste kalk.

En in de voeding is het; E 526  =Calciumhydroxide

Groet jelle

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.