Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


KegLand 4 & 8 liter PET flessen

Gestart door Arthur B, 13-04-2022 21:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Arthur B

Binnenkort waarschijnlijk via Ali te bestellen (of hopelijk lokaal)...


luc b

Zou wel eens gamechanger kunnen worden

Eriks

Erg nieuwsgierig wat dit gaat kosten, ook met de verzendkosten erbij gezien het van down under moet komen

Arthur B

Citaat van: Eriks op 13-04-2022  23:02 uErg nieuwsgierig wat dit gaat kosten, ook met de verzendkosten erbij gezien het van down under moet komen

Of direct uit China. Maar in beide gevallen zou een lokale distributeur niet verkeerd zijn...

Bram86

Dit ziet er wel goed uit. Ik hoop ook dat ze met een versie komen waar de ball lock voor het bier bovenop komt, zodat je direct je tap daarop kan zetten.

tsien_bier

Ziet er inderdaad goed uit. Ik hik nog steeds tegen de prijs van RVS vaatjes aan. Voor een nieuw 19 liter vat ben je toch snel rond de 100 euro kwijt. Ook gebruikte zijn redelijk aan de prijs. Daarnaast zijn kleinere vaatje naar verhouding nog duurder. Even afwachten wat dit gaat kosten.

Bram86

Citaat van: tsien_bier op 14-04-2022  10:23 uZiet er inderdaad goed uit. Ik hik nog steeds tegen de prijs van RVS vaatjes aan. Voor een nieuw 19 liter vat ben je toch snel rond de 100 euro kwijt. Ook gebruikte zijn redelijk aan de prijs. Daarnaast zijn kleinere vaatje naar verhouding nog duurder. Even afwachten wat dit gaat kosten.

Op de Australische Kegland website zijn ze tegen de 23 AUS dollar. Dat is ongeveer 15 euro. En dat is inclusief dip tube en ball lock koppelingen.

Jacques


NC92

Heel interresant, dit ozu inderdaad een hele grote speler kunnen worden op de thuisbrouw-markt, de vraag wordt denk ik alleen hoe lang deze plastic onderdelen meegaan. Ik denk zolang ze in ieder geval 10-20x gevuld en gebruikt kunnen worden zonder verhoogde kans op bijsmaken/lekkage, dan gaan flink wat mensen er gebruik van maken.

Ter vergelijking: Ze verkopen op hun website een 8L set met alle fittingen voor $22.90, terwijl een 8LRVS mini-fust set (fust + ball-lock heaad, waarvan je mag verwachten dat het langer mee gaat) verkoopt voor $78, 3.4x zo veel. Iemand die zou beginnen met brouwen zou dus 2/3 van die sets kunnen kopen, en geld over hebben om een keer een componentje te vervangen mocht die kapot gaan.

Tripppel PPP

Wat ik jammer vind is dat Kegland geen echt verkoop punt in Nederland heeft. Kegland heeft erg veel goede, betaalbare en innovatieve producten voor beginners, maar ook voor de zeer ervaren brouwers en (semi-)profs.
Een aantal spullen zijn wel te koop bij Nederlandse winkels, maar het overgrote deel helaas niet. Direct in Australie bestellen gaat niet, wel via China. Dat heb ik al vaker gedaan en dat werkt prima voor kleinere spullen. Voor grote spullen worden de transportkosten snel te hoog.
De oplossing wat mij betreft is dus een lokaal verkooppunt.

Dus brouw-benodigdheden-winkels: wie gaat er voor?Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.