Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Over datum moutextract

Gestart door JanSt, 24-12-2015 10:31 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JanSt

Hoi,

Ik kwam nog in een kist een dichte zak mout extraxt tegen. Maar hij is al even over datum. Al een half jaar.. Zou ik dit nog kunnen gebruiken?


Gr j

Gerald

Is het een uiterste verkoop datum of een tht?

Bij tht is het nog een tht... tenminste! Houdbaar tot....

Ik zou het gewoon zonder problemen gebruiken. Extract moet je toch nog koken. Dus alle wat er evt. In zit wordt kapot gekookt. Verpakking is nog dicht, dus zie geen problemen.

Adbrouwt

Citaat van: JanSt op 24-12-2015  10:31 uHoi,

Ik kwam nog in een kist een dichte zak mout extraxt tegen. Maar hij is al even over datum. Al een half jaar.. Zou ik dit nog kunnen gebruiken?


Gr j
Als het droog en koel opgeslagen is zou ik dat nog durven. Als het vochtig is geweest loop je de kans dat het beschimmeld is.

Edit: Gerald was me net voor😉

JanSt

Ja het is nog helemaal droog..
Dan ga ik mijn vrouw pesten en een extraxt brouwsel op het keuken fornuis maken..
Ze vind het niet lekker ruiken, en ik wel...

:)

HuygenMeester

Citaat van: JanSt op 24-12-2015  10:31 uHoi,

Ik kwam nog in een kist een dichte zak mout extraxt tegen. Maar hij is al even over datum. Al een half jaar.. Zou ik dit nog kunnen gebruiken?


Gr j
Mijn moutextract is al drie jaar over de datum ( kreeg tien zakken van brouwer die geen extract meer wilde gebruiken. Ik gebruikte ze voor een giststarter). Laatste zak gebruikt afgelopen september. Perfect werkende gist en goed bier geworden.  :proost: Dus ik zou zeggen:
gebruiken en niet wegdoen :brouwen:
 :degroeten:
Huygenmeester

CeesM

Ik heb nog een blik moutextract staan om er 21 liter Stout van te kunnen brouwen. Deze is al 20 jaar over de best before datum.
Is het de moeite en een kilo suiker plus 2 gistpakjes waard om te proberen er iets van te maken? De gist is recent aangeschaft en houdbaar tot 04-18.

Jacques

Citaat van: CeesM op 18-07-2017  21:43 uIk heb nog een blik moutextract staan om er 21 liter Stout van te kunnen brouwen. Deze is al 20 jaar over de best before datum.
Is het de moeite en een kilo suiker plus 2 gistpakjes waard om te proberen er iets van te maken? De gist is recent aangeschaft en houdbaar tot 04-18.

Gewoon proberen. Vermoedelijk zal de hoeveelheid Maillarproducten flink zijn toegenomen. Bij een lichtgekleurd biertype is dat ongewenst maar bij een stout maakt het niet uit.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.