Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Etiketten van amateurbrouwers / Re: Welke inkt en printer gebruiken jullie?
« Laatste bericht door HermanH Gepost op Vandaag om 14:57 »
Ik gebruik de Brother QL-570 labelprinter, gekocht in de solden periode voor 37 Euro, met de ronde etiketten van diameter 24 mm DK-11218. Zeer tevreden over..
2
Etiketten van amateurbrouwers / Re: Welke inkt en printer gebruiken jullie?
« Laatste bericht door Nick H. Gepost op Vandaag om 14:52 »
Ik heb de etiketten afgedrukt op standaard papier met inktjet, vervolgens het papier 30 tot 60 seconden geweekt in volle melk en op de flesjes gepositioneerd. Rustig laten drogen en na korte tijd zaten ze al muurvast. Ideaal als je eens een biertje cadeau wilt doen, zoals ik in dit geval.

http://www.wiki-hobbybrouwen.nl/uploads/pics/f64a4c6965be9538d145077b896533d4.jpg
3
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Lage SG eerste brouw
« Laatste bericht door Folklore Bier Gepost op Vandaag om 14:50 »
Mannen bedankt voor de snelle reactie! Hier kan ik wat mee. Ik zal het vat nu laten staan om te kijken hoe het loopt. Was in ieder geval een leuke dag met brouwen. Denk dat dit een 'verslaving' word met al die lekkere geuren die met brouwen vrij komen. :brouwen:

Groeten, Bart
4
Etiketten van amateurbrouwers / Re: Welke inkt en printer gebruiken jullie?
« Laatste bericht door Nick H. Gepost op Vandaag om 14:46 »
Thanks voor de tip. Na wat leeswerk heb ik hem ook besteld.

Geen dank, ik borduur ook maar voort op ervaringen van andere brouwers.

5
Brouwproces / Re: Hoofdvergisting te vroeg klaar?
« Laatste bericht door carinabreijaert Gepost op Vandaag om 14:22 »
Hier een absolute beginner en dus weet ik niet of ik of mijn idee klopt maar is misschien omdat je teveel weg wort heb weggekookt dat je begin sg te hoog was voor je gist? en had je misschien meer of een andere gist moeten toevoegen? Kan zijn dat ik het mis heb hoor. Maar het kan zijn dat je met deze info bent geholpen.
6
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Lage SG eerste brouw
« Laatste bericht door brouwerwaldonk Gepost op Vandaag om 14:03 »
Op een foto is het moeilijk om de grootte te bepalen.
Mijn walsenmolen heeft rollen van 90 mm doormeter, draait tegen 60 t/m en heeft halve en schijnbaar hele graankorrels maar het zetmeel zit er los in. De rollen staan op 0,9 mm van elkaar 

Mijn schroot ziet er zo uit.




Als je het in een bokaaltje doet moet je onderaan na even schudden bloem kunnen zien de hele fijne deeltjes.
7
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Lage SG eerste brouw
« Laatste bericht door mr.chelsea Gepost op Vandaag om 14:01 »
Bart,
Op de foto ziet het er dacht ik redelijk uit, misschien hier en daar een hele korrel. Maar als je eerste schrootsel nog grover was dan is denk het niet zo gek dat het SG zo laag is. Ik schroot meestal op 1,4 mm tot 1,5 mm. Mijn maischschema's zijn meestal rond de 75 minuten, misschien iets langer maken. Verder is uitmaischen wat ik op 78 graden en 5 min. doe niet nodig om 15 min. aan te houden. Als je eenmaal aan het vergisten bent zou ik de deksel dicht laten en niet gaan proeven en ruiken. Zuurstof moet je er niet bij hebben in die fase. Geduld en succes!
8
Grondstoffen / Re: Hopoogst 2018
« Laatste bericht door brouwerwaldonk Gepost op Vandaag om 13:58 »
Ik ken heus wel het verschil tussen een mannelijke en een vrouwelijke plant hoor. Het is een vrouwelijke want vorig jaar heb ik er een kleine 2 kg hopbellen van kunnen oogsten.
Ik heb me verkeerd uitgedrukt ik bedoel het minni borsteltje is zichtbaar. 
Ondertussen staan er duizenden open maar ze hebben nog niet de vorm van een hopbel. De horizontale koord is nu flink doorgezakt van het gewicht van de ranken en bladeren.
9
Algemene vragen hobbybrouwen / Lage SG eerste brouw
« Laatste bericht door Folklore Bier Gepost op Vandaag om 13:34 »
Goedemiddag brouwers,

Gister voor het eerst geprobeerd een brouwsel te maken. Helaas denk ik dat er iets is fout gegaan.

Zelf denk ik dat het mede te maken had met de instelling van mijn wals. Ik heb zojuist nog eens getest om wat mout te schroten met een kleinere afmeting hieronder het resultaat. Is dit ongeveer het benodigde resultaat met schroten? Gister heb ik namelijk te grof geschroot denk ik zelf.


(Dit is dus wat ik net heb geschroot met een kleiner afmeting)

Recept wat ik gebruik:

Water:
⦁   15L      Mash Water   
⦁   12,5L    Spoel Water

⦁   4000gr   Dingemans Pale Ale MD
⦁   250gr   Brouwsuiker

⦁   21gr       Northern Brewer      60 minuten
⦁   21gr       Hallertau Mittelfrueh     20 minuten
⦁   21gr       Styrian Goldings      12 minuten

Mash:

⦁   1    64C       50 minuten
⦁   2   77C      15 minuten

Brouwsuiker toegevoegd bij het koken.
Heb uit eindelijk WLP530 toegevoegd
1.051 had het SG moeten zijn. Ik kwam op 1.020.

Het wort wat ik nu heb ruikt goed maar proeft zurig.

Alvast bedankt voor de tips!

Groetjes Bart
10
Grondstoffen / Re: Hopoogst 2018
« Laatste bericht door Pieter1954 Gepost op Vandaag om 13:22 »
Ik ben zonet gaan kijken op de Cascade, daar is nu één knopje half open aan het komen en ik kan de meeldraadjes al zien zitten.



Als je meeldraden ziet heb je een mannelijke plant. En dat lijkt me toch niet de bedoeling?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10