Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Discussie over recepten / Re: Eerste HERMS brouwsel: Weizen (Hermann)
« Laatste bericht door hobbybob Gepost op Vandaag om 13:08 »
Klein vraagje tussendoor, hoe neem je sampeltjes uit die 5L vergistingsflesjes, voor proeven en SG-meting? Ik heb een wijndief, maar die is te breed en past niet door dat kleine gaatje heen. Heb verder ook nergens kleinere wijndieven kunnen vinden...

Een tip: Limonade rietjes te verkrijgen tot een lengte van 70 cm
2
Apparatuur / Re: Kan ik 10 liter bouwen (kleine batch) in Klarstein Brewmonk Arsegan?
« Laatste bericht door Appels Gepost op Vandaag om 12:54 »
De moutstort was 2400 gram pils 3,5EBC en 95 gram choco-b 800EBC
3
Apparatuur / Re: Kan ik 10 liter bouwen (kleine batch) in Klarstein Brewmonk Arsegan?
« Laatste bericht door Robert1968 Gepost op Vandaag om 12:29 »
Echt kleine batches kun je met deze ketel (en gelijksoortig) niet maken, gezien het (grote) dode volume onder de filterplaten en het feit dat de mout tussen de filterplaten beter niet droog mag staan.

Je rendement kun je op verschillende manieren berekenen, maar op zijn minst heb je de (totale) moutstort nodig.
Met meer water spoelen verhoogt het rendement, maar verdund het wort. Langer koken dus als het steven is om een bepaald SG te behalen.
4
Apparatuur / Rvs vergistingsvaatjes polsinelli
« Laatste bericht door Sharky Gepost op Vandaag om 12:25 »
We zijn aan het kijken om onze plastic vergistingvaatjes te vervangen en kwamen onderstaande tegen die ons wel leuk leken.

https://www.polsinelli.it/en/fermenter-50-l-stainless-steel-barrel-P1447.htm

We brouwen 40/45 liter is er dan nog genoeg kopruimte?
Hoe erg is het dat we nu het bezinksel niet onderin kunnen aftappen? Is dit duidelijk terug te proeven in ons bier?

Alvast bedankt.
5
Algemeen / Re: Brandbier wedstrijd 2018
« Laatste bericht door brouwmus Gepost op Vandaag om 12:21 »
[...] Wij zijn als hobbybrouwers waarschijnlijk verwend.

Ik weet dat wel zeker  :)

Gisteren nog eens een Brand Zwaar Blond gedronken en toch weer van genoten hoor.

Een Speciale Belge zou voor mij ook best in het assortiment van Brand mogen.
6
Algemeen / Re: Brandbier wedstrijd 2018
« Laatste bericht door Dund Gepost op Vandaag om 12:13 »
Ja dat klopt misschien iets tekort door de bocht. Toch vind ik de weizen niet lekker veel te veel banaan in vergelijking met een goede Duitse weizen maar dat is persoonlijke smaak.

7
Apparatuur / Re: Kan ik 10 liter bouwen (kleine batch) in Klarstein Brewmonk Arsegan?
« Laatste bericht door Appels Gepost op Vandaag om 11:52 »
Gisteren heb ik voor het eerst 10 liter proberen te brouwen maar kwam er al snel achter dat je inderdaad minsten 12 moet brouwen of 1,5 uur moet koken.   

Dus maisch water was 14l en toen nogmaals met 2,5 gespoeld. Ik wilde op 1.066 uitkomen in 10 liter maar haalde alleen de 1.055 in 12 liter. wat is mijn rendement dan eigenlijk. Zou ik meer spoelwater moeten gebruiken?
8
Algemeen / Re: Brandbier wedstrijd 2018
« Laatste bericht door JamMasterJustin Gepost op Vandaag om 11:29 »
Ik denk vooral dat wij als brouwers dat brouwen wat wij niet zo 1,2,3 in de supermarkt of drankenhandel aantreffen (uitzonderingen daargelaten). Je kunt dus maken wat je zelf lekker vindt, terwijl in de supermarkt staat (althans 'blijft staan') wat het gros van de mensen lekker vindt.

@Dund: een weizen is geen witbier

https://www.bierista.nl/biernieuws/actueel/witbier-en-weizen-ken-jij-de-verschillen/
9
Discussie over recepten / Re: Eerste HERMS brouwsel: Weizen (Hermann)
« Laatste bericht door jaapz Gepost op Vandaag om 11:21 »
Klein vraagje tussendoor, hoe neem je sampeltjes uit die 5L vergistingsflesjes, voor proeven en SG-meting? Ik heb een wijndief, maar die is te breed en past niet door dat kleine gaatje heen. Heb verder ook nergens kleinere wijndieven kunnen vinden...
10
Discussie over recepten / Re: Karmeliet
« Laatste bericht door hobbybob Gepost op Vandaag om 11:08 »
Precies ik heb gemoute haver gebruikt van Fawcett
Pagina's: [1] 2 3 ... 10