Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemene vragen hobbybrouwen / Paix Dieu
« Laatste bericht door brouwerij de Stier Gepost op Vandaag om 21:36 »
Hallo medebrouwers,

ik was laatst in een bierwinkel in Leiden en toen heb ik een paar flesjes Paix Dieux gekocht. Wat een lekker bier zeg. Heeft iemand een recept van dit bier. Ik heb hier al iets gelezen maar geen recept gevonden en ik heb te weinig ervaring om zelf een recept in elkaar te flanzen.
2
Brouwproces / Re: De weegmethode, goedkoop en het vat hoeft niet open
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Vandaag om 21:19 »
Interessant onderwerp. Ga me daar ook maar eens aan wagen.
Is deze geschikt? (model 3135)


Afmetingen.

Ja. Over weegschalen bestaat al een uitgebreid topic. Zie het topic Weegschalen voor elk gewicht

Graag daar discussiėren over weegschalen die je kunt gebruiken voor de weegmethode.
3
Grondstoffen / Re: Verloting Gozdawa korrelgisten onder leden forum
« Laatste bericht door Johan_vL Gepost op Vandaag om 21:00 »
Vandaag zag ik op de website van hobbybrouwshop, dat deze ook Gozdawa gisten verkoopt (of was dit al algemeen bekend?) :brouwen:
4
Apparatuur / Re: Easybrew 30 - Temperatuurregeling accuraat, betrouwbaarheid etc.?
« Laatste bericht door Heisenberg Gepost op Vandaag om 20:28 »
Ik warm op op vol vermogen. Zet de timer op 1 minuuut op 63 graden. Daarna geef ik de volgende stap in. Bijvoorbeeld 60 minuten op 63 graden. Op die manier warmt ie supersnel op. Daarna dus 60 minuten op een lager wattage (1800 Watt). Na het uitmaischen laat ik “m op dezelfde manier naar het kookpunt gaan waarna ik gewoon ook weer terug ga in Watts. In het filmpje van Sarah doet ze hetzelfde.

5
Brouwproces / Re: Gebottelde flesjes staan te warm. Wat nu?
« Laatste bericht door marc0871 Gepost op Vandaag om 20:19 »
Langzaam terug koelen lijkt mij? Te grote schommelingen in temperatuur vind gist niet leuk.

Snel is relatief.
Een te hoge temperatuur geeft ook bijproducten.
Maar het was voor hergisten.
Erg veel schade zal het niet doen.
6
Discussie over recepten / Re: Dubbel Blond met Record hop
« Laatste bericht door Ronnie Gepost op Vandaag om 20:09 »
Gent zone 2 :

de hardheid hier is in F° is 20 (+/- 16,5 D°)
Maximum toegestaan 62,5 F°  :o  :-[  ::)  Grr...
7
Brouwproces / Re: Gebottelde flesjes staan te warm. Wat nu?
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Vandaag om 20:04 »
Overigens gaat je hergisting op fles ook prima als je flesjes op kamertemperatuur een weekje zet. Ik heb nog nooit gehad dat constant 20 C+ nodig was (wel doe ik het soms, als de flesjes in de gistkast passen, hoeven ze niet elders heen).

Maar omdat je bottelgist gebruikt neem ik aan dat het een heel zwaar bier is en je bang bent dat de gisting niet op gang komt?
8
Brouwproces / Re: Test 6 Bulldog korrelgisten
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 20:02 »
De weegmethode is door Hans Halberstadt ontwikkeld. Het is een handige methode voor dit soort vergelijkende tests. De methode is gebaseerd op het feit dat het gewicht van het wort minder wordt naar mate er meer suikers zijn omgezet.

Net even gerekend aan een brouwsel. Bij een RIS, 25 liter van 1090 - 1016 is zo'n 1025 liter koolzuur gevormd. Dit is een totaal gewicht van ongeveer 2 kilo !!!  een deel blijft natuurlijk opgelost, maar geeft wel weer dat een weegmethode voor thuisbrouwsels best wel te doen is.... :) :brouwen: :biersmile:
9
Brouwproces / Re: Monster nemen BrewBucket voor refractometer en bottelen
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Vandaag om 19:53 »
Jup, monster nemen, daarna kraantje volspuiten met StarSan.

Denk maar niet dat ze in een dergelijke brouwerij met starsan werken....
10
Bewezen recepten / Re: OBBK A3 - Brettanomyces Blond
« Laatste bericht door Orangeloo Gepost op Vandaag om 19:08 »
Nogmaals nen dikke proficiat...  :biersmile:
Toch mooi die Orval depots, zijn er dit jaar meer die daar een prijs mee hebben gewonnen  ;D
Pagina's: [1] 2 3 ... 10