Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Apparatuur / Vragen i.v.m. opbouw En Brewferm SS unitank
« Laatste bericht door Jensvg Gepost op Vandaag om 00:03 »
Hallo allemaal,

Ik ben nieuw in de wereld van het brouwen en, na veel opzoekwerk, ben ik op een punt gekomen waar ik door de bomen het bos niet meer zie :weetniet:

Wat ik tot nu toe heb aangeschaft is een arsegan easybrew 50, een moutmolen en andere ( kleine ) benodigdheden.

Mijn oog is op dit moment gevallen op een ss brewtech unitank ( plaatsbesparend ) voor vergising en carboniseren, maar heb hierover nog enkele vragen:

Kom ik toe met de 53 liter of neem ik eerder de 64 liter;

Kan ik via de unitank rechtstreeks bottelen en indien ja: hoe gaat dit in zijn werk ( tegendruk, enz... )?

Er zullen ongetwijfeld nog meer vragen in mij opkomen naar verloop van tijd, maar hier zit ik toch al het langste mee :)

Alvast bedankt voor de hulp!
2
Discussie over recepten / Re: Een Blond bier brouwen?
« Laatste bericht door erik ijssels Gepost op Gisteren om 23:51 »
Helemaal mee eens... Zeker even laten weten hoe de brouwdag gegaan is en ook hoe het verder gaat. En hoe die smaakt natuurlijk!


Aan allen...... BEDANKT....... voor alle hulp om me recept goed te maken,

zal nog wel even duren voordat ik eindelijk kan gaan brouwen met alle drukke dagen die gaan komen,
Maar als ik ga brouwen, en er de tijd voor heb zal ik een paar foto's maken en op het forum plaatsen,

 :proost:
3
Apparatuur / Re: Fermentasaurus zonder bol bruikbaar?
« Laatste bericht door Hay Gepost op Gisteren om 23:31 »
En het is niet bij de moertjes waar ie lekt?
4
Stel je voor / Even voorstellen: Jens Van Grimbergen
« Laatste bericht door Jensvg Gepost op Gisteren om 23:29 »
Hallo allemaal!

Mijn naam is Jens Van Grimbergen, 27 jaar en geboren te Gent.

Enkele jaren geleden ben ik een passie beginnen te ontwikkelen om zelf bier te brouwen.

Wegens plaatsgebrek is dit enkel theoretisch gebleven, maar sinds de recente verhuis heb ik eindelijk de benodigde plaats om zelf aan de slag te kunnen gaan.

Ik heb reeds vele dingen kunnen opzoeken via boeken, youtube en (uiteraard) deze site, maar hoe meer ik leer, hoe meer vragen ik heb ;D

Ik dwaal - ondertussen al reeds enige tijd - genoeg rond op deze site om te weten dat hier genoeg mensen zijn met de nodige kennis, behulpzaamheid en een gezonde dosis passie om mij op de weg te helpen :).

Ik bedank jullie alvast op voorhand en allemaal veel succes!
5
Apparatuur / Re: Avvinatore om flessen schoon te maken
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Gisteren om 23:25 »
Puro Oxi laat volgens mij (althans bij mij) witte vlekken achter op het glas.
Ik spoel mijn fles gelijk uit na het inschenken en laat het drogen aan de flessenboom.
De avvinatore gebruik ik pas voor het bottelen. Even spoelen met Puro San.
Wees niet bang voor het schuim.
6
Algemene vragen hobbybrouwen / Re: Waterslot
« Laatste bericht door CeesM Gepost op Gisteren om 23:18 »
Bier met iets overdruk vergisten is wel gunstig, want het voorkomt onderdruk en aanzuigen van zuurstof na de gisting als je het bier wat koeler zet om de gist te laten bezinken.
Dus kan ik beter een overdrukventiel van 2 bar i.p.v. een waterslot op mijn CCT zetten?
7
Apparatuur / Re: Inkbird loterij kerst 2018
« Laatste bericht door Sjamp00 Gepost op Gisteren om 23:17 »
Ik doe graag opnieuw mee aan deze leuke actie!

Bij deze een foto met mijn eigen gebrouwen IPA, waarvan een groot gedeelte mijn eigen verbouwde Cascade hop is:


Iedereen bij deze alvast fijne feestdagen toegewenst!
 :biersmile:
 
8
Apparatuur / Re: Bierbrouwmachine van LG
« Laatste bericht door Haagse Wouter Gepost op Gisteren om 23:16 »
Bah bah bah.

In de autobrouwapperaten waarbij je wel met alle ruwe grondstoffen werkt en controle hebt over maischschema's en kooktijden zie ik wel heil in. Maar dit? Bah bah bah
9
Discussie over recepten / Re: Drop in porter en/of stout
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:07 »
Zoethoutlikeur, dat maak ik geregeld (overigens met gemalen zoethout).  Maar smaakt naar mijns inzien niet naar drop. Maar dat kan komen door de combinatie met alcohol.

Probeer het eens met niet gemalen zoethout. Daar zit een wereld van verschil in.
Net zoals bij bijvoorbeeld koriander.
10
Grondstoffen / Re: Molasse suiker
« Laatste bericht door KC Gepost op Gisteren om 23:02 »
Karamel is suiker die wordt verhit en daardoor bruin wordt. Bij echte kandij en dan doel ik op de oudste eerst manier gefabriceerd van rietsuiker is het ook wel door verhitting, alleen zijn dit de 'vervuilingen' die ook verkleuren. Maillard reactie neem ik aan. Of er dus verschil zit in met behulp van chemicaliŽn verkregen karamel E150d en melasse die de kleur bepaald en of de laatste niet 'uitzakt' na een tijd is iets waar ik wel benieuwd naar ben. Of zou het zo kunnen zijn dat als je maar lang genoeg wacht alle deeltjes altijd naar de bodem zakken?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10