Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Algemeen / Re: Inconsistente kwaliteit commerciŽle bieren
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 23:55 »
Ik zou als fabrikant een hele batch gewoon weggooien als het niet goed was.

Wedden van niet.... ;)  ga maar eens rekenen wat dat kost.... :nut:

en grote brouwerijen brouwen enkele basis producten waarvan ze dan hun eind producten maken. Dus na het brouwen kunnen ze nog een flink deel sturen....en zelfs daar gaat het nog wel eens mis... :)
2
Algemeen / Re: Inconsistente kwaliteit commerciŽle bieren
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:45 »
Bier is een product van een proces met natuurlijke grondstoffen die steeds in kwaliteit wisselen.

Om steeds dezelfde kwaliteit te kunnen leveren moeten er bijvoorbeeld bij Heineken heel wat brouwsels met elkaar vermengd worden ondanks dat er alles aan gedaan wordt om de verschillen zo klein mogelijk te houden. Tijdens eens bezoek aan Heineken brouwerij in 's-Hertogenbosch de nodige jaren geleden vroeg ik aan de brouwmeester hoeveel batches met elkaar gemengd waren bij de pils dat we op dat moment aan het drinken waren. Zijn schatting was dat dit zo'n 30 tot 35 waren...

De brouwerij van Westmalle heb ik ook een paar keer bezocht. Het viel mij daarbij op dat de hoppen die in balen aanwezig zijn in de opslag steeds anders waren. Je kunt ook bewust kleine variaties aanbrengen...
3
Grondstoffen / Re: Oranjeschil, bitter waar kopen zonder verzendkosten?
« Laatste bericht door Oscar Gepost op Gisteren om 23:39 »
Dit is niet hetzelfde.

Hoeft ook niet, maar komt in de buurt en is weer eens wat anders... :brouwen:
4
Stel je voor / Re: Mark0411
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 23:26 »
Welkom op het forum Mark.

Naast deelnemen aan het forum kan ik je het aansluiten bij een vereniging voor hobbybrouwers van harte aanbevelen. Vanuit Boxtel kun je zowel richting Tilburg (De Roerstok), richting Eindhoven (Peels Bierbrouwersgilde) en richting Oss (Maasland Bierbrouw genootschap).
Met de trein en bus ben je zo bij De Roerstok. De voorzitter van deze club woont in Boxtel...

5
Algemeen / Re: Inconsistente kwaliteit commerciŽle bieren
« Laatste bericht door Snotje Gepost op Gisteren om 23:24 »
Ik had gewoon niet gedacht dat met de volumes die grote brouwerijen brouwen dat het best verschillend is. Ik vind het best moeilijk om het zelfde bier te brouwen maar mijn apparatuur is bescheiden, mega brouwerijen moeten dit toch beter op orde hebben.

Ik zou als fabrikant een hele batch gewoon weggooien als het niet goed was. Als de smaak varieert is dat prima zoals een Westmalle, maar als het gewoon niet goed is zou je dat gewoon niet moeten verkopen.
6
Grondstoffen / Re: Oranjeschil, bitter waar kopen zonder verzendkosten?
« Laatste bericht door BrouwMark Gepost op Gisteren om 23:19 »
Doe eens avontuurlijk en gooi een flinke scheut Cointreau in je bier  ;D
7
Apparatuur / Re: Verkeerd type platenkoeler?
« Laatste bericht door Pimmels Gepost op Gisteren om 23:17 »
Die aansluitingen zijn vast half duims uitwendig, dat is voor weinig te koop bij de dhz winkels en de warm water kant is meestal schoon genoeg om wort doorheen te laten lopen.
De cv kant is zwart en krijg je nooit schoon... Die is voor het koelwater.
8
Grondstoffen / Re: Oranjeschil, bitter waar kopen zonder verzendkosten?
« Laatste bericht door Brouwert Gepost op Gisteren om 23:06 »
Bij een willekeurige toko?  :)

https://www.aziatische-ingredienten.nl/gedroogde-mandarijn-schil/
Dit is niet hetzelfde. Bittere sinaasappelschil komt van de citrus aurantium, oftewel CuraÁaoschillen.
9
Brouwproces / Re: Heb ik hier te maken met een infectie?
« Laatste bericht door Jacques Gepost op Gisteren om 22:56 »
Ik heb net het sg gehalte gecheckt die is 1008 en er zit naar mijn idee haast geen koolzuur in. Geen schuimlaag in de maatbeker. Zal ik hem morgen nog maar een keer controleren? Ik was eigenlijk al van plan om morgen te bottelen maar dat kan ik denk ik beter even uitstellen lijkt mij.

Volgens mij is er ook niet zo veel aan de hand. In ieder geval kan dat niet zien aan de foto.
Je kunt beter over een dag of 4 nog een keer controleren. Na ťťn dag is er nagenoeg geen verschil.

Heb je het bier geproefd? Als het bier geÔnfecteerd is krijg je een afwijkende smaak...
10
Brouwproces / Re: Starter herstarten
« Laatste bericht door BrouwMark Gepost op Gisteren om 22:39 »
Eindresultaat 1012 SG, valt toch iets tegen. Het is nochtans een lekkere stout geworden. Morgen bottelen denk ik.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10