Bitburger, welke hop?

Gestart door Caspar, 21-07-2008 19:40 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Caspar

Dag heren,

Ik zat gister weer eens in de lokale pizza-tent, waar ze mijn favoriete pils van de tap hebben: Bitburger. Ik heb regelmatig lopen schreeuwen hier dat ik Tettnanger proef in Bitburger... maar nu ik een 100% Tettnanger proefbrouwsel heb gemaakt begin ik te twijfelen. Tettnanger lijkt veel zachter van smaak...

Welke hop denken jullie dat er in Bitburger zit (ik wil deze gaan gebruiken in een ondergistend bier dat op de planning staat)?

Groet Caspar 

Caspar

http://findarticles.com/p/articles/mi_m3469/is_4_55/ai_113897958/pg_2

The Beer

Bitburger Premium Pils has an original gravity of 11.3-degrees Plato, and the brewery is noted for having led the way in lowering the original gravity of German pilsners. The alcohol level, 4.8 percent by volume, is standard for the style.

One-third of the barley used in Premium Pils comes from farms in the state of Rheinland-Pfalz, and the remainder comes from other parts of Germany. Only spring barley is used. Wells over nine hundred feet deep on the brewery properties supply all the water needs. The proprietary yeast produces a fully fermented, dry, crisp beer that balances nicely with a soft, malty middle and a big hoppy finish.

Bitburger Premium Pils uses several hop additions of Northern Brewer (for bittering) and Perle, Hallertau Mittelfruh and Tettnang hops (for flavor and aroma). The lager has about 37 International Bittering Units. The bulk of the brewery's hops come from the German Hallertau region, but local Eifel hops are also used.

In the Holsthum region near Bitburg, there is a hop farm which takes credit for being the most northerly hop region in Germany. Hopfenanbaubetrieb Herbert Dick/Holsthumer Hopfentau is owned by Herbert Dick. He began hop farming in 1966 with six acres under cultivation. He now has almost 50 acres planted, enough to supply the hops for 426 barrels of beer. On his farm Herr Dick grows Perle, Hallertau Tradition, Splat Select, Magnum and Taurus hops, all sold exclusively to the Bitburger Brewery. He's currently testing three new hop varieties on his land: Orion, Target and Sapir. For nine of the past 12 years, the Hopfenanbaubetrieb Herbert Dick has won an award for Best Hops during the Green Week at the Berlin Expo.


RobinB

Zo, das een aardige cocktail!
Knap dat je de tetnang er nog uithaalde!

Caspar

Hmmm, misschien komt het gros van het aroma uit Hallertauer Mittelfruh. Heeft iemand daar een gevoel bij? Wesley, jij drinkt dit bier toch ook graag?

oranjeboombiertje

Ik drink best vaak bitburg ja maar ik zou niet weten welke hop erin zit, ik ben een beetje immuun voor hop hè ;D

 :degroeten:
Wesley

Caspar

Ik heb zelf nog nooit Hallertauer Mittelfruh op, Adrie is hier ook lyrisch over... dus deze hop ga ik gewoon eens uittesten in mijn volgende ondergister (maar dat duurt zeker nog twee maandjes :-\).

oranjeboombiertje

Proef maar eens een jever, dan weet je hoe mittelfruh smaakt ;)

 :degroeten:
Wesley

Adrie

Nee, dan weet je hoe hopextract smaakt. Echte Hallertau Mittelfrüh smaakt heel anders.

oranjeboombiertje

De geur van jever is wel helemaal mittelfruh toch? De smaak is inderdaad wel erg nep qua bitterheid. Het aroma vind ik nog wel gaan eigenlijk.

 :degroeten:
Wesley

Adrie

Nou, mijn pils met 100% Mittelfruh ruikt toch ook heel anders dan de Jever.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.