Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 08 E3 - Chimay Blauw kloon - Richard Schrijver  (gelezen 5967 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline schri039

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
ONK 08 E3 - Chimay Blauw kloon - Richard Schrijver
« Gepost op: 23-06-2008 20:01 u »
Het recept is voor 38 liter, wil je het brouwen, pas het dan aan, aan de hoeveelheid die je wil brouwen.

Brouwdatum 17 dec 2007.

9500 gr.             pilsmout              3   ebc
1810 gr.             munchener         15   ebc
780  gr.             cara-cristal         120 ebc
210  gr.             chocolademout    800 ebc 
1060 gr.            bruine kandijsuiker
50    gr.            Hallertau Perle       6.3 %
24    gr.            Hallertau hers        3,4 %
23    gr.            sinaasappelschillen gedroogd.
35    ltr.            maischwater
23    ltr.            spoelwater
3      ltr.           giststarter Wyeast 1762

Maischschema

10 min.      50 graden
40 min.      63 graden
25 min.      74 graden
2  min        78 graden

Kooktijd 90 min.
De Hallertau Perle FWH
Hallertau Hersbrucker   10 min.
sinaasappelschillen 10 min.

Begin SG 1092
Eind SG   1016

Op 6-1-2008 overgeheveld in een schoon vat om te lageren in het houthok, buitentemperatuur.
op 16-1-2008 gebotteld met wat gist die ik in de koelkast bewaard had.
Hergisten mislukt, opnieuw gebotteld na toevoegen van een half zakje S -33 en 5 gr suiker per ltr. bier op 31-1 2008
Zo zie je maar, wat gerommeld bij het bottelen, maar het wordt altijd bier!
Succes
            Richard Schrijver..

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: ONK 08 E3 - Chimay Blauw kloon - Richard Schrijver
« Reactie #1 Gepost op: 02-07-2008 14:59 u »
Ik bottel bijna al mijn bieren van > 9% met korrelgist... Het komt te vaak voor dat de hergisting niet lekker op gang komt, wederom weer ervaren met mijn quadrupel :-\.

Wat was het commentaar van de keurmeester?

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: ONK 08 E3 - Chimay Blauw kloon - Richard Schrijver
« Reactie #2 Gepost op: 03-07-2008 21:32 u »
??? Nu breekt mijn klomp!

De derde plaats gewonnen met de Wyeast 1762, ook bekend als Rochefort gist? ???  :o
Dat is wel vreemd, want als ik 1 gist een herkenbaar profiel toedicht is dat hem wel!
En dat profiel vind Ūk niet terug in de Chimay Blauw.

Wel knap verder, maar toch...

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 32.724
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: ONK 08 E3 - Chimay Blauw kloon - Richard Schrijver
« Reactie #3 Gepost op: 03-07-2008 22:36 u »
Dit hebben we al meer meegemaakt bij bieren die gewonnen hebben bij de kloonbieren. Waarmee weer eens bewezen is dat gist een hele belangrijke factor maar niet alles overheersend is. Ook de overige ingrediŽnten mag je niet uit het oog verliezen als je een bier wilt klonen.

Tags: