Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 08 E3 - Chimay Blauw kloon - Richard Schrijver

Gestart door schri039, 23-06-2008 20:01 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

schri039

Het recept is voor 38 liter, wil je het brouwen, pas het dan aan, aan de hoeveelheid die je wil brouwen.

Brouwdatum 17 dec 2007.

9500 gr.             pilsmout              3   ebc
1810 gr.             munchener         15   ebc
780  gr.             cara-cristal         120 ebc
210  gr.             chocolademout    800 ebc 
1060 gr.            bruine kandijsuiker
50    gr.            Hallertau Perle       6.3 %
24    gr.            Hallertau hers        3,4 %
23    gr.            sinaasappelschillen gedroogd.
35    ltr.            maischwater
23    ltr.            spoelwater
3      ltr.           giststarter Wyeast 1762

Maischschema

10 min.      50 graden
40 min.      63 graden
25 min.      74 graden
2  min        78 graden

Kooktijd 90 min.
De Hallertau Perle FWH
Hallertau Hersbrucker   10 min.
sinaasappelschillen 10 min.

Begin SG 1092
Eind SG   1016

Op 6-1-2008 overgeheveld in een schoon vat om te lageren in het houthok, buitentemperatuur.
op 16-1-2008 gebotteld met wat gist die ik in de koelkast bewaard had.
Hergisten mislukt, opnieuw gebotteld na toevoegen van een half zakje S -33 en 5 gr suiker per ltr. bier op 31-1 2008
Zo zie je maar, wat gerommeld bij het bottelen, maar het wordt altijd bier!
Succes
            Richard Schrijver..

Caspar

Ik bottel bijna al mijn bieren van > 9% met korrelgist... Het komt te vaak voor dat de hergisting niet lekker op gang komt, wederom weer ervaren met mijn quadrupel :-\.

Wat was het commentaar van de keurmeester?

RobinB

??? Nu breekt mijn klomp!

De derde plaats gewonnen met de Wyeast 1762, ook bekend als Rochefort gist? ???  :o
Dat is wel vreemd, want als ik 1 gist een herkenbaar profiel toedicht is dat hem wel!
En dat profiel vind ík niet terug in de Chimay Blauw.

Wel knap verder, maar toch...

Jacques

Dit hebben we al meer meegemaakt bij bieren die gewonnen hebben bij de kloonbieren. Waarmee weer eens bewezen is dat gist een hele belangrijke factor maar niet alles overheersend is. Ook de overige ingrediënten mag je niet uit het oog verliezen als je een bier wilt klonen.

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.