Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden  (gelezen 11778 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Theo van Eijden

  • LABO lid
  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 49
  • Land: nl
  • Make beer not war
ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Gepost op: 17-06-2008 00:16 u »
Deze Weizen heb ik op 9 maart 2008 gebrouwen, moest allemaal snel want het was kort dag om het bier gebotteld te krijgen i.v.m. een vakantie die gepland was.   

Een Paulaner Hefe Weizen was het doel. 

Hierbij het recept;

Brouwer: Theo van Eijden
Soort: Weizen
Start SG: 1056
Eind SG: 1012
kleur: 9 EBC
Bitterheid: 12 IBU
Schaal: 40 L

Mout
3150 gr pilsmout 3 EBC
7300 gr tarwemout


Water
31 L Maischwater
22 L Spoelwater

Maischschema
10 min 40 °C
25 min 50 °C
20 min 64 °C
1 min 72 °C
spoelen 78 °C

Hop

20 g  Hallentau Perle 5,5% 90 min
10 g  Hallentau Perle 5,5% 30 min
10 g  Hallentau Perle 5,5% 15 min

Gist
Safbrew WB-06 (1 zakje korrelgist)

Hoofdvergisting 5 dagen 22 °C (tot 1014)
Lagering 10 dagen 15 °C ( tot 1012)
Lagering 10 dagen 2 °C
Gebotteld met 8 g/liter suiker.


Nadat het wort in het gistvat zat de korrelgist er op gestrooid en de deksel er op.....

Een mooie Weizen met veel banaan, zegt dus veel over de gebruikte gist.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Drents Hopbier

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.191
  • Land: nl
Re: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Reactie #1 Gepost op: 17-06-2008 09:20 u »
Deze Weizen heb ik op 9 maart 2008 gebrouwen,

Is het ook mogelijk het commentaar vd keurmeester te plaatsen?

Hopbier

Offline JWVG

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.978
  • Land: nl
  • Well, that's just ..like ..uh.. your opinion, man!
Re: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Reactie #2 Gepost op: 17-06-2008 09:23 u »
Ha Theo,

Als je het hebt over hoofdvergisting op 22 ēC, bedoel je dan de omgevingstemperatuur of de temperatuur van het jongbier? Ik wil binnenkort ook een weizen gaan brouwen met misschien deze gist (of opgekweekte Schneider gist), dus ik ben bijzonder geīnteresseerd.

 :degroeten: JW.

Offline Theo van Eijden

  • LABO lid
  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 49
  • Land: nl
  • Make beer not war
Re: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Reactie #3 Gepost op: 17-06-2008 17:15 u »
Zodra ik de keuringsformulieren ontvang zal ik het commentaar plaatsen :bokser:

De vergisting vond plaats in een tot klimaatkast omgebouwde koelkast. D.m.v. een temperatuursensor schakel ik een lamp die de koelkast tempratuur op 22 graden houdt. Thermostaat is van type UT100 te verkrijgen via Conrad.

Offline LAM

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 450
  • Land: nl
  • Beter LAM in de kroeg dan schaap in de wei
Re: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Reactie #4 Gepost op: 10-03-2021 13:52 u »
Zijn hier hopbloemen of pellets gebruikt?

Offline Theo van Eijden

  • LABO lid
  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 49
  • Land: nl
  • Make beer not war
Re: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Reactie #5 Gepost op: 10-03-2021 21:28 u »
Ik heb bloemen gebruikt.

Offline LAM

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 450
  • Land: nl
  • Beter LAM in de kroeg dan schaap in de wei
Re: ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden
« Reactie #6 Gepost op: 10-03-2021 22:42 u »
Ik heb bloemen gebruikt.
Bedankt Theo!

Tags: