Recepten > Bewezen recepten

ONK 08 A2 - Weizen - Theo van Eijden

(1/2) > >>

Theo van Eijden:
Deze Weizen heb ik op 9 maart 2008 gebrouwen, moest allemaal snel want het was kort dag om het bier gebotteld te krijgen i.v.m. een vakantie die gepland was.   

Een Paulaner Hefe Weizen was het doel. 

Hierbij het recept;

Brouwer: Theo van Eijden
Soort: Weizen
Start SG: 1056
Eind SG: 1012
kleur: 9 EBC
Bitterheid: 12 IBU
Schaal: 40 L

Mout
3150 gr pilsmout 3 EBC
7300 gr tarwemout


Water
31 L Maischwater
22 L Spoelwater

Maischschema
10 min 40 °C
25 min 50 °C
20 min 64 °C
1 min 72 °C
spoelen 78 °C

Hop

20 g  Hallentau Perle 5,5% 90 min
10 g  Hallentau Perle 5,5% 30 min
10 g  Hallentau Perle 5,5% 15 min

Gist
Safbrew WB-06 (1 zakje korrelgist)

Hoofdvergisting 5 dagen 22 °C (tot 1014)
Lagering 10 dagen 15 °C ( tot 1012)
Lagering 10 dagen 2 °C
Gebotteld met 8 g/liter suiker.


Nadat het wort in het gistvat zat de korrelgist er op gestrooid en de deksel er op.....

Een mooie Weizen met veel banaan, zegt dus veel over de gebruikte gist.

Drents Hopbier:

--- Citaat van: Theo van Eijden op 17-06-2008  00:16 u ---Deze Weizen heb ik op 9 maart 2008 gebrouwen,
--- Einde van citaat ---

Is het ook mogelijk het commentaar vd keurmeester te plaatsen?

Hopbier

JWVG:
Ha Theo,

Als je het hebt over hoofdvergisting op 22 ēC, bedoel je dan de omgevingstemperatuur of de temperatuur van het jongbier? Ik wil binnenkort ook een weizen gaan brouwen met misschien deze gist (of opgekweekte Schneider gist), dus ik ben bijzonder geīnteresseerd.

 :degroeten: JW.

Theo van Eijden:
Zodra ik de keuringsformulieren ontvang zal ik het commentaar plaatsen :bokser:

De vergisting vond plaats in een tot klimaatkast omgebouwde koelkast. D.m.v. een temperatuursensor schakel ik een lamp die de koelkast tempratuur op 22 graden houdt. Thermostaat is van type UT100 te verkrijgen via Conrad.

LAM:
Zijn hier hopbloemen of pellets gebruikt?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie