Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Het LABO, een stap vooruit  (gelezen 13193 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Brewzilla

 • Junior lid
 • **
 • Berichten: 74
 • Land: nl
  • BierVizier, mikt op nieuws over bier
Re: Het LABO, een stap vooruit
« Reactie #50 Gepost op: 28-03-2008 00:58 u »
Oscar raakt in zijn laatste bericht een goed punt aan: het LABO is een samenwerkingsverband van brouwverenigingen. Niets meer, en niets minder. In het verleden is wel eens geopperd om van het LABO een soort superbestuur te maken. Dat idee heeft nooit vorm gekregen, en naar mijn idee terecht. Allereerst moet je duidelijk krijgen wat je dan het voordeel is van zo'n superbestuur. Ten tweede wordt het lastig om zo'n superbestuur goed te bemannen, omdat het nogal een functie 'op afstand' is. Binnen de brouwverenigingen gebeurt het; daar vinden de activiteiten plaats; en daar heb je als bestuurder ook de directe band met de leden.

Zelf zie ik het LABO als een zeer waardevolle verbinding tussen de brouwverenigingen. En vergadering per jaar is precies voldoende om elkaar eens live te spreken, en daarna is de drempel laag genoeg om het bestuur van een andere vereniging direct te benaderen. Als bestuurder vind ik het prettig om af en toe eens met andere bestuurders te kunnen praten over het 'runnen' van een vereniging en het LABO biedt daarvoor precies het goede platform.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Oscar

 • Beheerder BrouwVisie
 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 24.558
 • Land: nl
 • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
  • De Bier Brouwer
Re: Het LABO, een stap vooruit
« Reactie #51 Gepost op: 07-06-2008 13:22 u »
Zo, vorige week, tijdens het ONK heeft er een vruchtbare LABO vergadering plaats gevonden waarbij natuurlijk het e.e.a. is besproken en er enkele acties uit zijn gezet. 1 daarvan is het updaten van de website waardoor er mee informatie op gezet kan worden

Op de website staan nu :
* Alle aangesloten verenigingen met wat basis info (is nog niet compleet)
   --> doel hiervan is dat andere verenigingen snel kunnen zien wat andere verenigingen doen op hun gilde avonden zonder alle website's af te surfen.
* Alle wedstrijd resultaten vanaf 2004 in de meest uitgebreide vorm
* procedure's en werkwijzen die binnen het LABO zijn opgesteld m.b.t. het organisere van een wedstrijd
  --> dit heeft als doel om in de toekomst fouten bij het organiseren van een wedstrijd/keuring te voorkomen.

Kijk maar eens op www.labo.nu

We doen weer een stapje vooruit!

 :degroeten:

Tags: labo