Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


ONK 08 B3 - Brown porter- Marco Geilings

Gestart door Oxhead, 03-06-2008 18:50 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oxhead

Net bijgekomen van het Onk en Pinkpop is het tijd om zoals beloofd het recept te posten.

Brown porter 40 liter brouwdatum 16 februari 2008

Pale ale mout 7ebc               9 kilo
Maisvlokken                         1 kilo
Geroosterde gerst 1000ebc 260gram

Challenger hopbloemen 6,7% alfazuur 74 gram 90 minuten meegekookt

Maischschema : 66 graden 60 minuten- 73 graden 20 minuten
Maischwater 46 liter = 1:4,5
spoelwater 16,5 liter

Gist Wyeast 1084 Irish ale met giststarter van 3 liter

Begin sg 1053
Eind sg 1013
Svg 75%

Kleur 36 ebc volgens Morey in Promash 
Bitterheid 28 ibu volgens Garetz in Promash

85 punten met opmerkingen : Prima porter weinig op aan te merken

Groeten Marco  :lekkerbier:

De-Geert

Citaat van: Oxhead op 03-06-2008  18:50 uKleur 36 ebc volgens Morey in Promash 

Da's wel licht voor een porter, niet? Klopt de berekening een beetje met de werkelijke kleur?

En wat was je reden om maisvlokken te gebruiken?

Oxhead

De werkelijke kleur was zeker donkerder dan 36 ebc eerder rond de 50 ebc wat maar weer eens bewijst dat er niks van kleurberekeningen klopt. De reden van de maisvlokken is om de geroosterde smaak wat te verzachten.

Oscar

Citaat van: Oxhead op 03-06-2008  20:40 uDe werkelijke kleur was zeker donkerder dan 36 ebc eerder rond de 50 ebc

En wat is jou visuele referentie van 50 EBC ?  >:D >:D

Oxhead

Je kan het recept natuurlijk ook even in BrouwVisie invoeren en kijken wat er dan uitkomt ;)

Tsjerk

Citaat van: Oxhead op 03-06-2008  21:23 uJe kan het recept natuurlijk ook even in BrouwVisie invoeren en kijken wat er dan uitkomt ;)

Moet kloppen, kan niet missen.  ::)

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.