Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Rochefort in de kou  (gelezen 1402 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Rochefort in de kou
« Gepost op: 27-05-2008 23:15 u »
Donderdag ga ik een Rochefort 8 brouwen, de starter is klaar en heb ik gisteren laten bezinken en afgoten. En nadien aan gevuld met verse wort en in de koelkast gezet.
Wat blijkt, zelfs bij 3 graden blijft de Rochefort is actief.
De starter blijft troebel en er ligt zelfs een laagje schuim bovenop.

Gr Kees


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.766
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Rochefort in de kouw
« Reactie #1 Gepost op: 28-05-2008 00:03 u »
Wat blijkt, zelfs bij 3 graden blijft de Rochefort is actief.

Wow, een hybride gist! Ik zou 'm maar eens lekker koel vergisten, krijg je een mooie cleane Rochefort.. :)

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.884
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Rochefort in de kouw
« Reactie #2 Gepost op: 28-05-2008 00:09 u »
De Westmalle gaat ook door bij die lage temperatuur, verre familie? Ik dacht overigens dat via de Clerck de Chimay aan de Rochefort verwant is.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.496
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Rochefort in de kouw
« Reactie #3 Gepost op: 28-05-2008 08:41 u »
...Ik dacht overigens dat via de Clerck de Chimay aan de Rochefort verwant is.

Dat is eerder andersom denk ik...Rochefort heeft slechte tijden meegemaakt. Met hulp van Chimay is het er weer bovenop gekomen.

Tags: