Grolsch Cheers

Gestart door Johannes, 23-05-2008 11:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

RobinB

Het zijn toch wegwerp flessen?
Dan zal ze het inderdaad jeuken wat we ermee doen! ;D

Kan je misschien wat duidelijker aangeven wat je precies bedoeld met bovenstaande?
Liefts met foto's erbij. hoe wordt hij na het openen bijvoorbeeld weer goed sluitbaar?
Heb het kapje er wel eens afgesloopt, maar toen kon ik niks meer met de fles...

Ik gebruik nog de gat in de bodemmethode met een schroef.
Dat is wel een bewezen concept, al vult het traag (dun slangetje).
Vullen aan de (brede) boven-opening heeft zeker mijn voorkeur!

dennis

Het zou een schroefdop moeten zijn die gewoon bruikbaar is als de dop bewerkt is.

Ik zal de vraag eens uitzetten, ik ben er zelf nog niet mee aan de slag gegaan.

RobinB

Het leek mij nl een metalen kapje die erop gestanst is?
Zou mooi zijn wanneer het als schroefdop te gebruiken is!  :duimop:

Kleine_Schriek

Ik zie bij Grolsch dat het systeem nu 29 euro is met 3 flessen incl verzendkosten, dus ik ben erg benieuwd naar de ervaringen nu. Is fijn om te tappen voor dat geld? Hoe houdt het bier zich in de plastic flessen?

Muldermans

Het bier houdt zich goed met dit systeeem! Alleen het tappen schuimt ontzettend bij mij.

Ook ik vul via de onderzijde, maar zoals Robin zegt is dit niet ideaal, het gaat langzaam. Verder prima gadget en ik heb nog een fles liggen die ik ga los dremelen, kijken of het werkt!

RobinB

Schuim heb ik weinig last van gehad, maar ik gebruikt ook niet veel bottelsuiker (1,5 g/L). En koel zetten voor het tappen scheelt enorm!

Kleine_Schriek

Ben dol op gadgets en Erik ook, dus ik denk dat we het ook gaan doen. 2 liter is ideaal voor ons.
Dus nodig:
- 1 Grolsch startset  incl. 3 flessen Grolsch (dat drinkt Erik toch) a 26 euro - 6 euro pils maakt 20 euro spullen
- 5 patronen a 4,95
- verzendkosten Grolsch spullen 3,95
- tapding M8
- M8 RVS boutjes
- 2e hands flessen zien te scoren....briefjes ophalen in super misschien?

Al met al een leuke gadget voor onder de 30 euro!

Hoe lang zouden die flessen meegaan? En hoe lang zou Grolsch dit bieden...

Herman

Zolang er vraag is, zal het nog wel geboden worden. Maar eerlijk gezegd zie ik er maar weinig verkocht worden in de super, ik heb niet het idee dat ze nog lang verkrijgbaar zullen zijn. Ook al omdat Grolsch de enige gebruiker is. Zou het een succes zijn, dan zouden ze nu toch wel bockbier voor de Cheers aanbieden....

Maarten

Citaat van: Herman op 16-10-2009  13:23 uZolang er vraag is, zal het nog wel geboden worden. Maar eerlijk gezegd zie ik er maar weinig verkocht worden in de super, ik heb niet het idee dat ze nog lang verkrijgbaar zullen zijn. Ook al omdat Grolsch de enige gebruiker is. Zou het een succes zijn, dan zouden ze nu toch wel bockbier voor de Cheers aanbieden....

Het is natuurlijk enorm dom om dat niet aan te bieden, want juist met dat soort acties trek je nog wat mensen over de streep. Maargoed, Grolsch... brrr... (zie pilspraat draadje)

pincopallino

Naar mijn mening is de Grolsch Cheers voor de thuisbrouwer de beste oplossing. Ik heb ervaring met de 5 lit.met een Fass-Frisch systeem/ de Wunderbaar met CO2/ de 19 lit Keg, de Cheers bevalt mij het beste ( reeds 6 X aangepast voor het gebruik ). Vullen gaat net als bij een fles, schuim bij 3 gram/lit heb je alleen in het begin. Zwakke punt is het schoonmaken, maar met een pomp is het naar behoren opgelost.

Kleine_Schriek

Citaat van: pincopallino op 16-10-2009  13:48 uNaar mijn mening is de Grolsch Cheers voor de thuisbrouwer de beste oplossing. Ik heb ervaring met de 5 lit.met een Fass-Frisch systeem/ de Wunderbaar met CO2/ de 19 lit Keg, de Cheers bevalt mij het beste ( reeds 6 X aangepast voor het gebruik ). Vullen gaat net als bij een fles, schuim bij 3 gram/lit heb je alleen in het begin. Zwakke punt is het schoonmaken, maar met een pomp is het naar behoren opgelost.
Wat bedoelt je "met een pomp" ivm schoonmaken?

pincopallino

Citaat van: Kleine_Schriek op 16-10-2009  14:44 uWat bedoelt je "met een pomp" ivm schoonmaken?

Water inspuiten. Onder de kraan via de gemaakte opening, gaat het te langszaam.

Kleine_Schriek

Denk dat een bottle blaster ook hem wel schoon kan krijgen, die spuit ook lekker hard een kleine straal.

Kleine_Schriek

Zo besteld. Nu nog leegdrinken en dan VULLEN MAAR! Ben reuze benieuwd.

Gebruiken jullie trouwens 1,5 gr/liter of 3 gr/liter of is dat bier afhankelijk?

Kleine_Schriek

We hebben net de 1e fles leeggedronken (ging veel te snel ha ha), maar nu zie ik zo'n lange slang in de fles zitten. Hoe krijg je die in hemelsnaam schoongespoeld? ???

pincopallino

Citaat van: Kleine_Schriek op 26-10-2009  09:27 uWe hebben net de 1e fles leeggedronken (ging veel te snel ha ha), maar nu zie ik zo'n lange slang in de fles zitten. Hoe krijg je die in hemelsnaam schoongespoeld? ???

Simpel, je vult de fles met wat water en je tapt deze zo als je gedaan hebt met het bier. Verder 1,5 g/l lijkt mij te weinig, maar je moet het zelf ondervinden.

RobinB

Ik gebruik 1,5 /l.
Vind ik genoeg, en anders heb je eerder problemen met schuim.

Kleine_Schriek

Citaat van: pincopallino op 26-10-2009  10:10 uSimpel, je vult de fles met wat water en je tapt deze zo als je gedaan hebt met het bier.Verder 1,5 g/l lijkt mij te weinig, maar je moet het zelf ondervinden.
Aha, dus ontluchten, gaatje boren, draad tappen, binnenkant goed spoelen met water (en Chemipor Oxi?), vullen met water, boutje erin met wat teflon, druk eropzetten, water tappen tot leeg, fles wegzetten tot gebruik. Is dat de correcte manier?


1,5 gram per liter, Ok.

Kleine_Schriek

Ondertussen hebben we vele flessen, vanwege de Jumbo actie en een flink feest afgelopen weekend. Maar goed. Nu geprobeerd het 1e gaatje te tappen met een tapsetje, maar dat lukt niet zonder bankschroef. Iemand een tip?

RobinB

Ik heb gewoon een handtappertje gebruikt?

Kleine_Schriek

Yes, gelukt!! Gewoon verhitten die bout met een vlam van het gasfornuis en de bout draait als een zonnetje er een tapdraad in. Veeeeel makkelijker.  :nut:  We hadden een 6,5 mm gat geboord van te voren. Om de vingers niet te branden hebben we de bout in een buis gedaan. Zo'n buis/pijp waarmee je bouten mee aandraait (geen idee hoe zo'n ding heet). De eerste gemodificeerde fles staat op het aanrecht gevuld met water. Dit weekend de rest en dan vullen met brouwsel. Ben benieuwd!

Menno

Een buissleutel?  ;)

jelle

Citaat van: Menno op 04-02-2010  22:36 uEen buissleutel?  ;)

Ah zie je wel was de omschrijving perfect ;)

Maarten

Citaat van: Kleine_Schriek op 04-02-2010  21:43 uYes, gelukt!! Gewoon verhitten die bout met een vlam van het gasfornuis en de bout draait als een zonnetje er een tapdraad in. Veeeeel makkelijker.  :nut:  We hadden een 6,5 mm gat geboord van te voren. Om de vingers niet te branden hebben we de bout in een buis gedaan. Zo'n buis/pijp waarmee je bouten mee aandraait (geen idee hoe zo'n ding heet). De eerste gemodificeerde fles staat op het aanrecht gevuld met water. Dit weekend de rest en dan vullen met brouwsel. Ben benieuwd!

Da's op zich een leuke methode! Je moet denk ik wel oppassen dat je je boutje niet zó heet stookt, dat het plastic brandsmaakjes gaat afgeven... Maar ja dat kun je ook oplossen door goed uitwassen van de flessen voor het bottelen.

Kleine_Schriek

Ja, het was een buissleutel inderdaad. Boutje erin, even in het vuur houden en draaien maar  :nut:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.