Grolsch Cheers

Gestart door Johannes, 23-05-2008 11:16 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Johannes

Weer een nieuwe thuistap. Nu voor speciale 2 liter Grolsch flessen. Wel een beetje weinig misschien, maar wellicht iets om je Barley Wine in af te vullen? Zie www.Grolsch.nl

Oscar

Ja leuk, ik had er al van gehoord. Volgens mij moet je wel dan weer telkens een nieuw koolzuurpatroon kopen of hier iets op bedenken.
De tapkop koop je eenmalig. De fles met koolzuurpatroon koop je telkens opnieuw. Of het koolzuurpatroon los te koop is? :weetniet:

Johannes

Het zullen wel de bekende patronen zijn die je ook gebruikt om fietsbanden en andere (Brouwland) drukvaatjes op te pompen.

Menno

Lijkt mij absoluut niet rendabel, als ik de handleiding lees dan zal je voor elke 2-ltr fles een nieuw patroon moeten hebben. :-\

Ik hou het wel bij kroonkurken (of beugels)!  ;)

Caspar

Tsja, ik heb voor mijn verjaardag zo'n 5 liter vaatjes-systeem gekregen... maar voor zware bieren (die ik 70% van de keren brouw) is dat niet echt praktisch. 2 liter Quadrupel is beter weg te werken als je niet zo'n grote groep op bezoek heb.

Oscar

Ik zag de flessen vandaag in de supermarkt staan, bij iedere fles zit een koolzuurpatroon. Het systeem lijkt mij niets voor thuisbrouwers. Het bier zit ook nog eens in plastic... :duimonder:

Menno

Wat kost het? Zal wel niet prettig zijn...  :-[

RobinB

Als het niet teveel kost, vind ik het wel wat denk ik!
Wat Caspar zegt, vooral voor zwaardere bieren is het wel leuk!

E zo'n patroon kost ook maar € 0,80.
'T is alleen zonde omdat je er veel meer mee had kunnen tappen...

Edgar

Een onzinnig concept voor pils, maar inderdaad, voor een degustatiebier is het misschien nog iets. Wie weet kunnen we er iets mee...

Herman

Ik vind het idee wel grappig en soortgelijke baksels zijn er al gemaakt door thuisbrouwers.

Maar om nou 35 euro te lappen voor een plaatsbesparend tapje (dat is volgens Grolsch de reden)....

Edgar

Ja en wat krijg je nou voor dat geld? Een grote fles gewone Grolsch met iets minder koolzuur. :weetniet: Niet zo lang geleden was Grolsch hun unieke beugels aan het verhippen, en nu moet je kennelijk aan de tap. Ze doen maar.

MO

Het ziet er ook zo gek uit.


Menno

Juppen-bier, met zo'n tapje. Weg emee!  :bokser:

 :degroeten:

Oscar

Ik denk dat ze bij de marketing v/d Grolsch uit een ander vaatje moeten gaan tappen... :D :D

RobinB

Kost het echt € 35 ???
Dat is dan wel gekkenwerk inderdaad!
Als de installatie nu de helft kostte en de flessen ca € 5/stuk, dan stond ik nu al in de super! :)

JeroenCV

Toch een tap voor 2 liter heeft wel iets. Maar dan wel 2 liter flessen eigen bier. Ik heb perfect draft, die vaten zijn 6 liter. Ik hou er meer van verschillende bieren drinken dan verplicht 6 liter van 1 bier. Daarom is een 2 liter tap wel mooi. Als je die tap ook op soort gelijke glazen flessen zou kunnen maken die je zelf kan vullen...zou het wel interessant zijn.

Herman

Jeroen,

Heb je die link van mij al geopend, zo moeilijk is het volgens mij niet.

Ik heb zelf ook wel eesn overwogen om zoiets te maken, maar een normaal flesje of 9 liter fustje is mij voorlopig wel voldoende.

JeroenCV

Citaat van: Herman op 24-05-2008  13:43 uHeb je die link van mij al geopend, zo moeilijk is het volgens mij niet.

Geloof me maar ik ben echt slecht in zelfbouwen.

De-Geert

Mij lijkt het eigenlijk wel een ideaal systeem (voor zelf gebrouwen bier uiteraard!). Ik vind 2 L wel een mooie hoeveelheid, je kan makkelijk een nieuw vaatje aansluiten. 
En je hebt er geen duur en groot apparaat voor nodig.

De CO2 patronen zijn gewoon op de website te bestellen.

Alleen als je een feestje hebt met een boel mensen is'ie waarschijnlijk te snel leeg. Maar je kan er dan wel 2 neerzetten met 2 verschillende biertjes!

En je kan mensen een flinke fles bier kado geven :)

Wel een nadeel wellicht is dat je eerste glas flink wat gist zal bevatten.

Albertus

Vandaag heb ik met een brouwmaat gekeken naar de mogelijkheden om de Grolsch tapfles te gebruiken voor eigenbrouw.
Aan de bovenzijde bleek niets te rommelen, maar de onderzijde leek ons dik genoeg om een soort plug in te maken.

De grote grijze "dop" aan de onderkant van de fles kan met enig geweld verwijderd worden, hij zit met een dot kit vast. In het midden van de bodem hebben we een gat van 8,5 mm geboord, de bodem bleek 2-3 mm dik. Boorgat iets afschuinen, een M10 tap er door heen halen en er kan een rvs M10 bout met een O-ring ingedraaid worden.
Om deze oplossing te testen hebben we de fles met de bout in de bankschroef gezet en de fles er afgetrokken, hiervoor bleek je met meer dan 10 kg te moeten trekken, dus veel meer dan de CO2 druk van pakweg 3 bar uitoefend.
Om de fles te spoelen en te vullen moet je dan wel gebruik maken van een dun slangetje (uit een andere tapfles ;D).

We hebben dit nog niet in de praktijk met bier kunnen testen. Wordt vervolgd :biersmile:

Bert

Edgar

Mooi werk Albertus! Heb je foto's?

wiwi

Wie ligt er nu voor 2 l met een tapsysteem te smodderen? Ik bottel mijn bieren standaard in 0,75 l champagneflessen, voor zware bieren gebruik ik ook enkele kleine 0,37 l flessen van kriek en geuze en voor bier-voor-bezoek heb ik enkele magnums van 1,5 l, deze hoeveelheden kunt ge echt wel gemakkelijk inschenken hoor. Fusten en tappen… zeker niet onder de 5 l 10 l en de rest is tralala.

Wat betreft de eigenbouw tapkop: Ge moet in het bezit zijn van een CO2-fles, reduceerventiel en tapkraan, of zie ik dat verkeerd? Om een fatsoenlijke pint te tappen uit een tapkraan moet de bierleiding lang genoeg zijn en éénmaal die leiding gevuld zal er van uw 2 l fles niet veel bier meer voor consumptie over blijven.

Herman

Citaat van: wiwi op 28-06-2008  22:37 uWat betreft de eigenbouw tapkop: Ge moet in het bezit zijn van een CO2-fles, reduceerventiel en tapkraan, of zie ik dat verkeerd? Om een fatsoenlijke pint te tappen uit een tapkraan moet de bierleiding lang genoeg zijn en éénmaal die leiding gevuld zal er van uw 2 l fles niet veel bier meer voor consumptie over blijven.
Klopt. MAar als je soda-spullen gebruikt (dus dunnere slang), valt het met de hoeveelheid verlies best mee. Voor deze hoeveelheden grijp ik zelf overigens ook met net zo veel plezier een flesje bier. Het bewijst enkel dat er niets nieuws onder de zon is..

oranjeboombiertje

Citaat van: wiwi op 28-06-2008  22:37 uWat betreft de eigenbouw tapkop: Ge moet in het bezit zijn van een CO2-fles, reduceerventiel en tapkraan, of zie ik dat verkeerd? Om een fatsoenlijke pint te tappen uit een tapkraan moet de bierleiding lang genoeg zijn en éénmaal die leiding gevuld zal er van uw 2 l fles niet veel bier meer voor consumptie over blijven.

Klopt. Ik heb zelf een tapsysteempje staan op mijn kamer. Dat is heel simpel: Fust, tapkoppeling, tap, CO2 fles, drukregelaar. Mijn bierleiding (als je het al zo kan noemen) is nog geen meter lang. Als ik tap met 0,75 bar druk (ongeveer) tapt hij netjes. Het bier (fust) moet natuurlijk wel van tevoren even gekoeld worden.

Een 10 liter fust is trouwens zo op. Dat doe je natuurlijk makkelijk met een paar vrienden en anders lukt het me ook nog wel alleen in een weekje. Erg duur was het systeempje ook niet (totaal <150 euro, excl statiegeld).

 :degroeten:
Wesley

Oscar

Citaat van: Oranjeboombiertje op 29-06-2008 &nbsp;00:26 uen anders lukt het me ook nog wel alleen in een weekje.

Hmm, even rekenen. 10 liter = ± 10*4 = 40 glazen bier. En dat in 2,5 dagen = ± 16 glazen bier per dag = ± 1 glas bier per uur (uitgaande van ±8 uur slaap per nacht).

Dat is naar mijn idee toch wel een ruig weekendje hoor, of in ieder geval flink doordrinken  ;D ;D :proost2: samenvol :nut:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.