Mijn alt is vandaag gebrouwen. Wat meer alcohol en lekker veel hop. Nu nog iets verzinnen dat ik hem rond de 18 grC kan houden, want de fles waar het wort nu inzit, past niet in mijn koelkast.
Brouwer: Martin Ostendorf - Muifelbrouwerij
Bron van het recept: OB102
Naam: Muifel Alt
Soort: Altstadt alt (Uerige)
Batchcode: OB132
Start SG: 1051
Gepland Eind SG: 1011 (SVG 78%)
kleur: 33 EBC
Bitterheid: ca 60 IBU (alleen tuinhop)
Schaal: 28 L
Brouwzaalrendement: 79%
Bijzonderheid: gebrouwd zonder spoelen
Mout
Pilsmout 3 EBC 5,7 kg 89,3%
caramunchener 120 EBC 0,54 kg 8,7%
choc mout (ontbitterd) 900 EBC 0,27 kg 2,0%
Maischwater
34 liter, met een paar liter gespoeld. Water onbehandeld
Maischschema
60 min 65 °C
spoelen 75 °C
Hop
Pilgim tuinhop Niels 55 g 10% 90 min 46 EBC
Spalt Select eigen tuin 65 g 2,5% 60 min 13 EBC
Spalt Select eigen tuin 10g 2,5% 10 min 1 EBC
Gist
Wyeast 1007, verse starter. Starter niet belucht, geen olijfolie. Wel de eerste 500 ml vers wort en de 2e 500 ml (na afgieten) met moutpoeder en Siris YeastVit.