ACK 08 A1 - Pilsener - Caspar

Gestart door Caspar, 27-04-2008 12:03 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Caspar

Met het onderstaande recept heb ik de hoogste score van de Amervallei ClubKampioenschappen 2008 behaald.

Pilsener

Recipe Specifics
----------------

Batch Size (L):          25.00    Wort Size (L):     25.00
Total Grain (kg):         5.62
Anticipated OG:          1.047    Plato:             11.63
Anticipated EBC:           7.4
Anticipated IBU:          37.7
Brewhouse Efficiency:       67 %
Wort Boil Time:             80    Minutes

Pre-Boil Amounts
----------------

Grain/Extract/Sugar

   %     Amount     Name                          Origin        Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
  0.9     0.05 kg.  Light Dry Malt Extract                       1.042     17
 91.5     5.14 kg.  Pilsener 3 - Dingemans        BelgiĆ«         1.037      3
  7.6     0.43 kg.  Carafoam (= Carapils) - Weyer Duitsland      1.037      6

Hops

   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------------------
 25.71 g.     Magnum                            Whole   12.10  26.0  60 min.
 17.14 g.     Czech Saaz                        Whole    2.20   3.0  First WH
 34.29 g.     Czech Saaz                        Whole    2.20   4.9  30 min.
 34.29 g.     Czech Saaz                        Whole    2.20   3.8  20 min.


Yeast
-----

Wyeast 2001 Urquell Lager


Water Profile
-------------

Profile:           Amersfoort - Nederland
Profile known for:

Calcium(Ca):          34.3 ppm
Magnesium(Mg):         3.2 ppm
Sodium(Na):           14.5 ppm
Sulfate(SO4):         18.1 ppm
Chloride(Cl):         18.1 ppm
biCarbonate(HCO3):   108.0 ppm

pH: 7.90

Mash Schedule
-------------

Saccharification Rest Temp :   66  Time:   75
Mash-out Rest Temp :           78  Time:   1

Notes
-----

CalciumSulfaat 3,33 gram per 10 liter.

SG na 10 dagen 1011 / 6,1 oBrix (Temp tussen 10,5 en 12 oC)
Diacetyl rust 3 dagen (Temp tussen 13,8 en 14,8 oC)
Lageren bij 4,4 oC (5 weken)

Botteldatum 13-1-2008

Eind SG 1011 / 6,1 oBrix

Mandfles 3 dagen laten opwarmen tot kamertemp en gebotteld met 6,5 gr/l suiker

-----

http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,7204.msg82268.html#msg82268

-----

Score 19-4-2008: 90 punten
Commentaar: Pils brouwen is moeilijker wat zwaardere bieren = minder weg te werken in geur + smaak. Heel mooi bier!!

Hopmans

Wow, wat een punten!
Goed gedaan Caspar!   :duimop:

:proost2:

Caspar

Ik ben er ook echt tevreden mee. Sommige proevers van het forum vonden er een storende diacetyl smaak aan zitten, maar ikzelf en geen enkel gilde lid haalde dat eruit. Misschien was het bier toen nog te jong, de smaak is absoluut positief geƫvalueerd de afgelopen maanden :biersmile:.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.