Dat zou betekenen dat alleen schoonmaken al voldoende is... desinfecteren levert dan geen extra resultaat op...
Dat zou best kunnen, maar waarom het risico nemen op verpest bier?
Zo aseptisch mogelijk werken op de punten waar het om gaat is nooit een slecht advies. De juiste desinfectantia horen daar ook bij.
En dan naast de handschoen ook een mondkapje op ?
Je moet eens kijken in hoeveel brouwerijen ze met handschoen werken?
Dit is natuurlijk kolder, een goed advies ter voorkoming van letsel is een goed advies.
Dat anderen het ook slecht doen, doet daar niks aan af, hun voorbeeld hoeft/dient niet gevolgd te worden. Met verkeersovertredingen haal je je rijexamen ook niet...
Hier heb ik ook al vaker over nagedacht. Normaal gesproken doe ik een flesje na het drinken 3 keer goed uitspoelen
en daarna wegzetten. Voor het bottelen ff spoelen met oxi. Contacttijd is dan hooguit 10 seconden.
Heeft dit spoelen met oxi dan wel of geen nut. Contacttijd is eigenlijk veel te kort.
De contacttijd is langer dan je denkt.
Stel je drukt de avinnatore een keer of 3-4 in, dat en het uitspoelen en aflopen van de vloeistoffilm duurt langer dan je denkt.
De contacttijd is zeker enkele minuten, genoeg tijd voor zowel Star San als oxi om een effect te sorteren.
Zolang je er maar voor zorgt dat de flesjes schoon zijn voor je ze ontsmet.