Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Brouw TV  (gelezen 271975 keer)

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Brouw TV
« Reactie #975 Gepost op: 11-10-2018 10:41 u »
Mooi hŤ? Was een mooie en gezellige brouwdag, van het weekend ga ik deze bottelen :)

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline BLUB

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 339
  • Land: nl
  • zonder BLUB geen bier!
Re: Brouw TV
« Reactie #976 Gepost op: 11-10-2018 10:52 u »
Leuk filmpje weer  :brouwen:

Lol, lopen, je bus stond op de hoek  :biersmile:

 :degroeten:

BLUB

Offline snowdog2006

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 214
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw TV
« Reactie #977 Gepost op: 11-10-2018 11:05 u »
"Rossem kut dorp" hahahaha :)  ;D  :biersmile:

Offline Eric v B

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.059
  • Land: nl
  • Et hštt noch emmer joot jejange.
Re: Brouw TV
« Reactie #978 Gepost op: 11-10-2018 12:40 u »
Leuk filmpje! Je hebt je brouwhok goed voor elkaar!

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Brouw TV
« Reactie #979 Gepost op: 11-10-2018 13:33 u »
Mag niet klagen, Eric!

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.608
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Brouw TV
« Reactie #980 Gepost op: 11-10-2018 13:47 u »
Leuk weer!

Tips:
- roer niet met een houten lepel in afgekoeld wort. Die lepel kan heel wat bacteriŽn herbergen
- een druppel kokend wort op een refractometer geeft gegarandeerd een te hoge aflezing, eerst terugkoelen


Offline snowdog2006

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 214
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw TV
« Reactie #981 Gepost op: 11-10-2018 13:53 u »
Leuk weer!

Tips:
- roer niet met een houten lepel in afgekoeld wort. Die lepel kan heel wat bacteriŽn herbergen
- een druppel kokend wort op een refractometer geeft gegarandeerd een te hoge aflezing, eerst terugkoelen

Zonder dat dit een vragentopic wordt.. 1 druppel is toch zo afgekoeld op het prisma?

Leuk filmpje inderdaad Teun

Online Staple

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 55
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw TV
« Reactie #982 Gepost op: 11-10-2018 13:59 u »
Ik houd meestal de refractometer even onder de koude kraan, droog 'm af en meet dan. Voor een ťcht precieze meting laat ik 'm altijd even liggen om helemaal op temperatuur te komen natuurlijk.

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Brouw TV
« Reactie #983 Gepost op: 11-10-2018 14:12 u »
Leuk weer!

Tips:
- roer niet met een houten lepel in afgekoeld wort. Die lepel kan heel wat bacteriŽn herbergen
- een druppel kokend wort op een refractometer geeft gegarandeerd een te hoge aflezing, eerst terugkoelen

Dank! Dat van de lepel geloof ik, al denk ik dat het meevalt omdat deze ook al gebruikt is tijdens het koken, en een hele tijd boven de kokende pan heeft gelegen in de stoom.

Offline ciesvandekwis

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.412
  • Land: be
  • napalm is er nog palm
    • De Gentse Biervereniging
Re: Brouw TV
« Reactie #984 Gepost op: 11-10-2018 14:21 u »
Dat zag er een gezellige boel uit, lekker weertje ook. En best wel een low tech installatie voor zo'n high tech profiel...
Op het einde dacht ik: en nu knikkert ie z'n roervlo in het vat, maar zie: ieder heeft zo zijn trukjes  :brouwen:.
Weer goed ingeblikt Oscar & Hans!

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Brouw TV
« Reactie #985 Gepost op: 11-10-2018 14:32 u »
Dat zag er een gezellige boel uit, lekker weertje ook. En best wel een low tech installatie voor zo'n high tech profiel...
Op het einde dacht ik: en nu knikkert ie z'n roervlo in het vat, maar zie: ieder heeft zo zijn trukjes  :brouwen:.
Weer goed ingeblikt Oscar & Hans!

Haha, dank je! Ik zit in de IT en kijk dus de godganse dag naar mijn beeldscherm. Ik vind het dan juist heerlijk om met een lepel door de pan te roeren, lekker simpel. Ik denk namelijk dat de installatie (basisregels in acht nemend) los staat van de kwaliteit van het bier!

En wat een magneetje wel niet doet om je roervlo niet je gistvat in te knikkeren ;)

Offline joenedu

  • Senior lid
  • ****
  • Berichten: 339
  • Land: nl
  • In hops we trust
Re: Brouw TV
« Reactie #986 Gepost op: 11-10-2018 15:57 u »
(Blijft) Heel leuk om te zien! Prachtige aflevering weer.
En ook weer wat dingetjes geleerd.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.608
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Brouw TV
« Reactie #987 Gepost op: 11-10-2018 16:39 u »
Heet wort op de refractometer verdampt zeer snel. Daarom altijd eerst afkoelen.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.608
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Brouw TV
« Reactie #988 Gepost op: 11-10-2018 16:41 u »
Dank! Dat van de lepel geloof ik, al denk ik dat het meevalt omdat deze ook al gebruikt is tijdens het koken, en een hele tijd boven de kokende pan heeft gelegen in de stoom.

Steek een houten lepel in kokend wort, en het gaat schuimen, omdat de lucht uit de vezels wordt geperst door de hitte. En daarna zuigen die vezels zich weer vol ...

Hout is super, maar enkel tijdens koken, daar na niet meer.

Offline TeVeHa

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 104
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw TV
« Reactie #989 Gepost op: 11-10-2018 17:44 u »
Mooi, ik heb zitten genieten en dat is de bedoeling denk ik, Teun was meteen op z'n gemak, bij Oscar ervoer ik (wat normaal is) toch een stuk terughoudendheid, maw niet altijd op z'n gemak maar hij heeft tenslotte de grootste verantwoordelijkheid, desalniettemin mooi gedaan van allebei.

Offline Hay

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.340
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
Re: Brouw TV
« Reactie #990 Gepost op: 11-10-2018 18:10 u »
Die Teun in een klap wereldberoemd 8)
Leuke film en mooie brouwschuur. 

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Brouw TV
« Reactie #991 Gepost op: 12-10-2018 15:47 u »
Zou je denken Hay, haha!

Steek een houten lepel in kokend wort, en het gaat schuimen, omdat de lucht uit de vezels wordt geperst door de hitte. En daarna zuigen die vezels zich weer vol ...

Hout is super, maar enkel tijdens koken, daar na niet meer.

Dank je, dat wist ik niet. Zal kijken of ik een keer overstap op een plastic of RVS model!

Offline Pyotr

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 17
  • Land: nl
  • ABV De Bierkaai
Re: Brouw TV
« Reactie #992 Gepost op: 12-10-2018 16:49 u »
Mooie en erg nette mancave Teun 8)

Offline Johan_vL

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 195
  • Land: nl
  • Van proberen kun je leren
Re: Brouw TV
« Reactie #993 Gepost op: 12-10-2018 20:05 u »
Leuk om de brouwerij in bedrijf te zien, ben nog steeds jaloers !!  :brouwen:

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.608
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Brouw TV
« Reactie #994 Gepost op: 12-10-2018 20:49 u »
Zou je denken Hay, haha!

Dank je, dat wist ik niet. Zal kijken of ik een keer overstap op een plastic of RVS model!

Ik heb een houten voor het maischen, en een inox voor het koken.

Offline hansHalberstadt

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.149
  • Land: nl
  • meten is weten
Re: Brouw TV
« Reactie #995 Gepost op: 12-10-2018 22:07 u »
Ik heb ook een grote houten lepel die ik soms gebruik als ik in een weckketel brouw bij het maischen en koken. Na gebruik gewoon goed afspoelen en laten drogen. Nooit iets van een probleem gemerkt. De truc is om te zorgen dat hij goed droogt na het brouwen. Op droog hout groeit niets.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.791
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: Brouw TV
« Reactie #996 Gepost op: 12-10-2018 22:52 u »
Leuke aflevering weer!

Golden Promise is een van mijn favoriete mouten, deze is overigens gewoon te koop in NL. Kijk maar es bij de Thomas Fawcett leveranciers zoals Van der Kooy of Braumarkt.

Offline Johan_vL

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 195
  • Land: nl
  • Van proberen kun je leren
Re: Brouw TV
« Reactie #997 Gepost op: 13-10-2018 09:39 u »
Leuke aflevering weer!

Golden Promise is een van mijn favoriete mouten, deze is overigens gewoon te koop in NL. Kijk maar es bij de Thomas Fawcett leveranciers zoals Van der Kooy of Braumarkt.

Wat is er aan deze mout, dat je zo aanspreekt? is het de smaak? en kun je dat duiden? of iets anders? ik ben onbekend met de mout, maar je maakt me nieuwsgierig.... :brouwen:

Offline tdp

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.465
  • Land: nl
  • de kroezeboom bierbrouwerij
    • Kroezeboom Bierbrouwerij
Re: Brouw TV
« Reactie #998 Gepost op: 13-10-2018 12:30 u »
Leuke aflevering weer!

Golden Promise is een van mijn favoriete mouten, deze is overigens gewoon te koop in NL. Kijk maar es bij de Thomas Fawcett leveranciers zoals Van der Kooy of Braumarkt.

Klopt, maar niet van deze mouterij bij mij weten. Een kloon vraagt daar in deze wel om natuurlijk.
Van Thomas Fawcett gebruik ik hem overigens ook vaak!

Tags: