Te zoet of te vroeg?

Gestart door berre, 26-08-2008 21:28 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

berre

Hoi allemaal,

Drie dagen geleden heb ik een sterke blonde gebotteld die nu al kraakhelder is,dus heb ik er maar eentje koel gezet
om voor te proeven en het was veel te zoet en te weinig koolzuurhoudend.
Nu heb ik de flesjes geschud en terug warm weg gezet.
De vraag is of de hergisting hier nog door gaat of is het fini als het bier een keer helder is.
Wat wel jammer zou zijn want ik vind het echt wel te zoet.
Ach ja ik heb kristalsuiker gebruikt om te hergisten wat toch volledig vergistbaar is.

Edwin

Drie dagen is wel erg kort. Geef het eens enkele weken de tijd.
Wel handig om te vertellen is hoe lang je hebt gelagerd en welke gist je hebt gebruikt. Als je heel lang hebt gelagerd is je gist niet vitaal genoeg meer om de vergisting op fles goed te doen.

Edwin

berre

Ik heb zes weken koud gelagerd maar heb wel bottelgist gebruikt,
de hoofdgist was opgekweekt uit Duvel.

EBC

Misschien is je hergisting nog niet eens begonnen...

Drie dagen is natuurlijk veel te vroeg. Over een week of drie kan je pas echt zeggen of het gelukt is.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.