Ik ben ook bezig om gist op te kweken uit een Westmalle Tripel. Ik heb het tot nu toe zo gedaan:
- zaterdagavond bier uit flesje geschonken (en opgedronken natuurlijk

) en één centimeter achtergelaten in
de fles, de gist losgeschud en ongeveer 100 ml wort toegevoegd
- maandagavond dit geheel in een fles met 0,5 liter wort geschonken
- dinsdagmiddag, even schrikken toen ik thuis kwam
Ik trof de fles met 0,5 liter starter aan met drie witte vlokken op het wort. Ik dacht meteen aan een infectie. Bij nadere inspectie leek het toch wel verdacht veel op schuim. Er komen ook hele kleine belletjes van onder uit de fles.
De witte laag onder in de fles kan niet alleen maar gist zijn. Ik heb na het koken van het wort altijd zo'n laagje onder in de fles. Misschien voeg ik wel te veel extract toe (50 gram op 0,5 liter) maar dit is volgens mij de richtlijn.
Kan iemand van jullie zeggen of dit allemaal nog in orde is? Ik heb dit namelijk nog niet eerder gedaan.

