Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat mijn vraag hier wel thuishoort:
Ten eerste:
Het is eeeiiindelijk gelukt

om uit een flesje gist op te kweken, dit keer uit een flesje Westmalle Dubbel. Tenminste....
Vorig week donderdag bier in glas, kweekwort aan depot toegevoegd, waterslot op flesje.
Gisterenavond nog een flesje leeggedronken en ook hier kweekwort aan depot toegevoegd en samen met de eerste in een literfles gegoten. Hierbij nogmaals ± 400 ml kweekwort gegoten.
Vaak en lang geschud en een waterslot dat nu (op zijn gemakkie) regelmatig 'blubt'.
Het ziet er, na een poging of 20 (?) dus veelbelovend uit.
Ten Tweede:
Woensdag of donderdag wil ik gaan brouwen.
Een eenvoudige dubbel en hiervoor wil ik deze giststarter gaan gebruiken.
Iet zegt mij dat deze starter niet actief blijft tot die tijd en mijn 1e vraag is dan ook wat het beste te doen om deze starter in optimale conditie toe te kunnen voegen aan het brouwsel.
Ten derde:
Verontrust over de temperatuur deze week ben ik bang dat deze te laag zal zijn voor deze gist.
Ik wil 20 liter laten vergisten en we brouwen op de camping.
Nu is hier wel een binnenaccomodatie, maar ik schat in dat het daar niet warmer zal zijn als een graad of 18 en dat deze 's nachts nog lager zal zijn.
Een deken zal ter isolatie worden gebruikt.
Zondag kom ik weer thuis en kan het bier op kamertemperatuur verder gisten.
Wat denken jullie: "Ken ut, Ken ut neet of Ken ut net ?"