Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Weyermann Melanoidin  (gelezen 5020 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Weyermann Melanoidin
« Gepost op: 29-02-2008 10:28 u »
Weten jullie wat voor smaak Weyermann Melanoidin mout heeft? Ik heb gehoord dat het een moutige smaak geeft aan het bier dat vergelijkbaar is met het effect van decoctie maischen.

Iemand ervaringen?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.597
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #1 Gepost op: 29-02-2008 10:31 u »
Dit zegt weyermann :


Durch spezielles Herstellungsverfahren bekommt das Malz ein typisches Aroma, das zur Intensivierung
und Stabilität des Geschmackes im Bier dient.
Die Bierfarbe wird abgerundet und bekommt einen rötlichen Glanz.


Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #2 Gepost op: 29-02-2008 10:36 u »
Maar mijn vraag is... waar kan ik dat "typische" aroma mee vergelijken?

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 31.678
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #3 Gepost op: 29-02-2008 10:49 u »
Caspar,

Zie ook deze draad die ik net met behulp van de zoekfunctie teruggevonden heb.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #4 Gepost op: 29-02-2008 10:55 u »
Ik heb een paar procent in mijn Maibock verwerkt, maar die staat nog in de lagering. Uiteraard heb ik bij het brouwen de mout even geproefd, maar ik proefde eigenlijk geen verschil met Münchenermout die ik ook in dat recept verwerkte. Ik vroeg me af of ik wel de juiste mout te pakken had, want ik had het idee dat ie veel donkerder zou moeten zijn. De mout zou meer verwant moeten zijn met aromamout dan met Münchener.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #5 Gepost op: 29-02-2008 11:02 u »
Misschien dat ik de mout ook wel ga gebruiken in een bok.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.597
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #6 Gepost op: 29-02-2008 11:19 u »
Daar zou ie goed in passen. Zou deze mout niet een lichte variant van Special -B mout zijn  :weetniet:

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #7 Gepost op: 29-02-2008 12:01 u »
Nee, het is geen caramout.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #8 Gepost op: 29-02-2008 12:02 u »
Nee, het is een broeimout geen caramout. Ik zoek die sterke intense moutige smaak uit Duitse bokbieren :proost:.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Weyermann Melanoidin
« Reactie #9 Gepost op: 29-02-2008 13:06 u »
Ik zoek die sterke intense moutige smaak uit Duitse bokbieren :proost:.

Met 100% Munchener en de juiste gist kom je een heel eind naar die intense moutsmaak van de Duitse bokken.

Tags: mout Weyermann