Hoi forum gebruikers.
Ik ben redelijk nieuw hier
Heb de site meerdere malen gebruikt om goede tips vanaf te halen.
Al geruime tijd ben ik blikbrouwer, om zo de kneepjes van het vak te leren en te leren van de fouten die je vanaf deze fase ook kunt maken. Maar nu de laatste tijd gaat dit eigenlijk niet meer fout. Nu begint het te kriebelen en wil eigenlijk hetgeen wat in het blik zit zelf gaan maken. Dus daadwerkelijk maischen en nu kun je ook de smaak aanpassen aan wat je zelf lekker vind. Wat dingen gekocht zoals schtootmolen, enkele weck ketels van internet een temperatuur regeling die op het werk overwas meegenomen (PT100 met verwarmingselement) zelf een hevelfilter en een koelspiraal gemaakt. Wat grondstoffen besteld en toen was het zover. Op 31 december 2007 mijn eerste brouwdag gehouden.
En natuurlijk tegen de eerste problemen aangelopen. Ik moest en zou 20 liter bier brouwen, maar dat past achteraf niet in de weck ketel, dus in 2 fasen gebrouwen. Eén pan maischen en één pan koken. Uiteindelijk het wort bij elkaar gedaan en toen in het vergistingsvat gedaan. Ruim een week laten vergisten en toen nog 4 weken gelagerd. Nu gebotteld in flessen en beertender vaatjes. Nu alleen nog rustig afwachten of er genoeg koolzuur in komt en dan proeven.
Via mijn werk alvast een grotere kookketel besteld van afval stukken RVS.
Groeten Koos