Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Effect van aanzuren op pH van het bier  (gelezen 15697 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 39.229
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Effect van aanzuren op pH van het bier
« Reactie #25 Gepost op: 05-02-2010 23:20 u »
Van aanzuren met melkzuur krijg je meer aanmaak van speeksel in de mond tijdens het drinken. Je gaat sneller en meer drinken. vanuit commercieel oogpunt gezien is dit ook aan te raden.

Volgens mij heb je het over zuurtjes...

Bier is per definitie zuur. Van bier met een iets lagere pH waarde ga ik volgens mij echt niet sneller drinken. Als dat het geval was dan zou er veel meer geuze verkocht worden dan nu het geval is.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Albertus

  • De Roode Toren
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 3.623
  • Land: nl
  • Bibo Ergo Sum
    • Brouwerij Onder de Boompjes
Re: Effect van aanzuren op pH van het bier
« Reactie #26 Gepost op: 06-02-2010 09:28 u »

Van aanzuren met melkzuur krijg je meer aanmaak van speeksel in de mond tijdens het drinken. Je gaat sneller en meer drinken. vanuit commercieel oogpunt gezien is dit ook aan te raden.

Speeksel wordt niet speciaal aangemaakt door zuur eten of drinken. Je gaat ook niet meer drinken als er speeksel wordt aangemaakt.
Je kunt zelfs speeksel (en maagzuur) aanmaken bij het zien of ruiken van voedsel. Denk maar aan de Hond van Pavlov

Bert

Offline William

  • Maasland thuisbrouwers genootschap
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.169
  • Land: nl
  • kloek, kloek, kloek en gezondheid!
    • Kloekus
Re: Effect van aanzuren op pH van het bier
« Reactie #27 Gepost op: 06-02-2010 10:17 u »
Speeksel wordt niet speciaal aangemaakt door zuur eten of drinken. Je gaat ook niet meer drinken als er speeksel wordt aangemaakt.

De hoeveelheid en samenstelling van het speeksel wordt wel degelijk beïnvloed door de eigenschappen van het product dat je eet / drinkt.  Dit kan binnen seconden veranderen. Het ene product heeft bv meer lubricatie nodig dan een ander product. Het speeksel past zich dan snel aan.

Offline Het Alfazuurmannetje

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 188
  • Land: fr
Re: Effect van aanzuren op pH van het bier
« Reactie #28 Gepost op: 06-02-2010 13:41 u »
Neem maar eens een nipje melkzuur. Je gaat er van kwijlen. Bier wordt ook dunner btw. Makkelijker doordrinkbaar

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.836
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Effect van aanzuren op pH van het bier
« Reactie #29 Gepost op: 06-02-2010 13:48 u »
neem maar eens een nipje melkzuur. je gaat er van kwijlen.

En van een grote slok ??  ;D ;D ;D

Offline Het Alfazuurmannetje

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 188
  • Land: fr
Re: Effect van aanzuren op pH van het bier
« Reactie #30 Gepost op: 06-02-2010 15:03 u »
Zucht... Ik trek er nog maar een open (en ja, met melkzuur gebrouwen) :proost:

Tags: aanzuren