12-04-2008 Forumuitje Burg Bieren Ermelo

Gestart door Jacques, 04-02-2008 15:58 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Jacques

Het vorige forumuitje hebben we nog geen twee weken achter de rug en nu kan ik alweer het volgende uitje aankondigen.

Zaterdag 12 april 2008 aanvang 14:00 uur

Burg Bieren
Putterweg 45
Ermelo

Op deze dag krijgen we van Jan van Wilgenburg het verhaal te horen over de nieuwe brouwerij. De afgelopen maanden is door Jan hieraan hard gewerkt. Zie hier.
Na het verhaal van Jan hebben we een bierproeverij, de kosten daarvan bedragen € 8,- voor 4 bieren. Degenen die willen kunnen ook nog een hapje eten na afloop in het café Hazeburg dat bij Burg Bieren hoort. Ze hebben een menukaart met menu's voor € 8,95 zoals Veluwsch stoofpotje, kipsate, oerham, pangafilet, schnitzel, kipkluifjes, boerenomelet.

Burg Bieren heeft een zeer groot assortiment aan bieren in hun bierwinkel. Verder verkopen ze ook brouwspullen. 

Laat even via een persoonlijk bericht even weten of je mee gaat. Vermeld daarbij ook of je ook mee wilt eten.
In dit bericht zal de deelnemerslijst bijgehouden worden.

Degenen van nu al bekend is dat ze aanwezig zijn:
 
NaamBlijft eten
Adrieja
Jacquesja
Mo (Martin)ja
Johannesja
Edgarja
Edwinja
Oscarja (na BKG-examen)
Casparnee
Williamja
Albertusja
Sietze Kja
piele (Peter)ja
Mennoja
Arieja
Tsjerkja
Oranjeboombiertje (Wesley)ja (komt later)
basterd-brewer (Stephan + vriend)ja


Jacques

In het clubblad van De Roerstok van september 2003 is het onderstaande artikel van mijn hand gepubliceerd.

-----------------------------------------------------------------------


Op bezoek bij een adverteerder

Door omstandigheden ben ik dit jaar met mijn gezin in Nederland gebleven voor een welverdiende vakantie. Nou daar hebben wij geen spijt van gehad. Andere jaren reden we zo'n 1000 tot 1500 km om gedurende 14 dagen gegarandeerd warm en stabiel weer te hebben. Nu waren nog geen 100 km voldoende. Heerlijk luieren, lekker eten, zwemmen, jeu de boulen, een gezelschapspelletje, wat lezen en natuurlijk op een zijn tijd een lekker potje bier. Wat kan het leven ongecompliceerd zijn.

Burg Bieren
Voor dat lekker potje bier hoefden we ook niet ver te rijden. We zaten op een camping in de Flevopolder aan de overkant van het Gelderse Nijkerk. Van Nijkerk naar Ermelo is zogezegd een bolscheut. Oplettende lezers weten via een advertentie in ons clubblad dat Burg Bieren de plek is waar je als bierliefhebber naar toe moet. We gingen op de 1e zaterdag van augustus er naar toe en 'heel toevallig' was er toen een bierfeest aan de gang! We waren er vroeg bij en het was er nog niet druk. Even een blond geproefd die zeer fijn en fris van smaak was. Ook de tripel vond ik opvallend goed smaken.

Slijterij
Tijd voor een verkenning. Burg Bieren kent een vijftal activiteiten. De slijterij met meer dan 800 verschillende soorten bier is zonder meer uniek te noemen. Bijna het volledige assortiment aan Nederlandse speciaalbieren is er aanwezig. Maar ook buitenlandse bieren zijn goed vertegenwoordigd. Amerikaans, Frans, Tsjechisch, Engels, Duits en Belgisch bier, het is er allemaal. Vaak met zeer bijzondere representanten. Veel verschillende merken bier verkopen is geen kunst, veel specialiteiten in huis hebben wel. Daarbij is het opmerkelijk dat de meeste bieren vrij vers zijn. Steekproefsgewijs kon ik geen bieren ontdekken die over de datum waren. Met zoveel incourante bieren in je assortiment is dat wel een bijzondere prestatie. Voor een bierliefhebber is jet dan ook een feest om door de omvangrijke winkel (hal) te lopen en ontdekkingen te doen. Menig door mij nog nooit eerder gedronken biertje verdween in mijn boodschappenmandje. Natuurlijk kon het niet bij dat ene bezoek blijven en tijdens onze vakantie hebben we nog een tweetal keer meer het ritje naar Ermelo gemaakt.
Enig min puntje was dat alles zijn prijs heeft. Burg Bieren is niet de goedkoopste slijter.

Brouwerij
Vrij onopvallend staat vooraan in de winkel in een afgescheiden gedeelte de brouwerij. De brouwerij ziet er wat hobbymatig uit en is in feite gebouwd met behulp van een paar oude koperen boilers. De gistkuip is van roestvrij staal en met een glasplaat afgedekt. De gehele brouwinstallatie is mobiel, zodat een brouwdemonstratie op een andere locatie mogelijk is. Tijdens het bierfestival was de brouwerij dan ook buiten opgesteld.
Navraag leerde mij dat om de twee weken op zaterdag gebrouwen wordt van 11.00 tot ongeveer 15.00 uur. Ook brouwt men regelmatig op andere dagen.
De brouwerij is sinds 1995 in werking. Men brouwt een verscheidenheid aan bieren, te weten: najaars- en voorjaarsbok, dubbel en tripel, witbier, blond, winterbier en een ander zeer zwaar bier met de naam 'Gulle'.
De huidige jaarproductie ligt op 100 hl. Volgens de site www.cambrinus.nl kreeg de brouwerij al in 1997 toestemming van de Gemeente Ermelo om de brouwerij te vergroten naar een brouwcapaciteit van vergroten naar 5 à 7 hectoliter. Bij mijn bezoek zes jaar na dato is van deze uitbreidingsexpansie niets te merken. Gezien de kwaliteit van de bieren die ik geproefd heb is dat wel verbazingwekkend. Waarschijnlijk is de groei van het aantal minibrouwerijen in Nederland en de omvang van de bierslijterij de reden dat men hiervan heeft afgezien.

Verkoop hobbybrouwartikelen
Zoals jullie in de advertentie in ons clubblad kunnen lezen heeft Burg Bieren per 1 juli 2001 de Wijnerij van Riet Beijer uit Soest overgenomen. Via een trap achteraan in de winkel kun je naar de 'brouwzolder'. Op houten stellingen en rekken aan de wanden zijn de hobbybrouwartikelen overzichtelijk neergezet. Ook de artikelen voor het zelfmaken van likeur, wijn, kaas e.d. zijn er te vinden. Uit de etiketten op de artikelen valt op te maken dat het hier gaat om de verkoop van materialen afkomstig van Brouwland. Voor de hobbybouwers uit het midden van ons land een uitkomst. Kostbare verzendkosten kunnen worden uitgespaard.

Biercafé
Café de Hazeburg is een echt biercafé met een saloonachtige inrichting. De meeste bieren uit de bierwinkel kun je hier proeven. De Hazeburg is aangesloten bij de Alliantie van Bier Tapperijen (Abt) en men heeft naast de vele flessenbieren 7 bieren op fust.
Bij besteding van meer dan € 20,-- aan bier in de winkel krijg je een bon voor een gratis glas bier (het bier van de maand) dat je binnen een maand kunt consumeren in het biercafé. De vervolgbezoeken die ik aan de winkel heb gebracht waren steeds in de ochtend en de bonnetjes zijn ongebruikt gebleven.

Verhuur
Als laatste bierige activiteit van Burg Bieren wil ik nog de tapverhuur vermelden. Maar liefst 8 verschillende tapinstallaties kunnen gehuurd worden. Bij de verhuur van een tap zijn een spoelbak, spoelborstel, glazen, afschuimer, koolzuur en spoelblokjes inbegrepen.
Verder kan men ook zorgen voor de benodigde biervaten (met inhoud), glazen (onbreekbare en losse verhuur), koelkasten en ijsblokjesmachines.

Conclusie
Burg Bieren is wel een zeer compleet bierbedrijf en zeker een bezoek waard. Nadat je het volledige assortiment van de slijterij geproefd hebt mag je je zeker bierexpert noemen. Als je een lekker biertje gevonden hebt en het wilt nabrouwen ben je hier ook op het juiste adres.
Op het internet kun je het bedrijf vinden op de site www.BurgBieren.nl . Om bier mee te nemen kun je beter de auto nemen. Ook dan is het bedrijf makkelijk te vinden omdat het in de kom van Ermelo is gevestigd aan de doorgaande weg Putten – Harderwijk. Met hun groot uitgangbord kan je het haast niet missen.

Jacques Bertens


Oscar


TreinJan

Op speciaal verzoek van Jacques een "reisadvies" voor diegenen die per OV naar Burg Bieren in Ermelo willen gaan:

Ermelo ligt aan de spoorlijn (Utrecht -) Amersfoort - Zwolle. Het station wordt bediend door de stoptreinen Utrecht - Zwolle die twee keer per uur rijden.
Tijden: Uit Utrecht om xx.19 en xx.49, dan uit A'foort om xx.42 en xx.12, aankomst in Ermelo om xx.05 en xx.35. Vanuit Zwolle xx.19 en xx.49, aankomst om xx.50 en xx.20.

Er gaat geen lijnbus naar Burg, het is benenwagen of regiotaxi. Looptijd schat ik een ruim kwartier (www.9292ov.nl/ geeft 18 minuten); een regiotaxi heeft een speling in afhaaltijd van ook een kwartier, dus tenzij slecht weer verwacht wordt zou ik het wel weten (goed voor de conditie).

Info over de taximogelijkheden vind je op genoemde OV-site. Je kunt natuurlijk ook alleen op de terugweg een taxi nemen als je vreest dat de wandeling erg lang gaat duren omdat je nu minder goed koers kunt houden .......

Jacques

Jan,

Bedankt voor jouw informatie. Degenen die weten dat ze wel eens een glaasje meer drinken dan in het verkeer is toegestaan weten nu hoe ze er kunnen komen.

Menno

Je hebt toch niet mijn onderschrift al te serieus genomen?  ;D ;D ;D

Citaat van: Jacques op 04-02-2008  16:00 uIn het clubblad van De Roerstok van september 2003 is het onderstaande artikel van mijn hand gepubliceerd.

...

We gingen op de 1e zaterdag van augustus er naar toe en 'heel toevallig' was er toen een bierfeest aan de gang!

Stom toevallig was ik daar toen ook met mijn vrouw, zoon van nét 3 weken oud en mijn schoonouders!  :duimop:

Jacques

Ja, dat zal wel toeval zijn geweest...

Als ik met mijn gezin op pad ga komen wij ook vaak 'heel toevallig' langs brouwerijen, biercafés en slijters. Ze zijn er ondertussen aan gewend en zeker als het gaat om biercafés hebben ze er geen problemen mee.

Menno

Mijn vrouw wijst me zojuist op de clubkampioenschappen van de Amervallei...  :-\

Ga proberen om evt. in te sturen, zonder aanwezig te zijn.  ;)

halikidee

Ga kijken of ik mijn vrouw kan overtuigen om dan bij een paar vrienden op bezoek te gaan, deze wonen namelijk in Ermelo.
Terwijl zij dan gaat bijkletsen, ga ik wel borrelen (of zoiets) ::)

oranjeboombiertje

Als ik op die dag vrij kan krijgen van mijn werk ben ik er zeker bij, zal het even uitzoeken dus. Het klinkt in ieder geval erg goed zo.

 :degroeten:
Wesley

Caspar

Het kampioenschap van de Amervallei is verplaatst naar 19-4-2008 :hoera:.

Tsjerk

Jacques, zoals het er nu voorstaat ben ik ook van de partij.

Jacques

Hoi Tjerk,

Laat even via een persoonlijk bericht ook even weten of je ook mee wilt eten. De actuele deelnemerslijst kun je in het eerste bericht vinden.

Menno

Citaat van: Caspar op 05-03-2008  17:09 uHet kampioenschap van de Amervallei is verplaatst naar 19-4-2008 :hoera:.
Betekent dit dat je definitief wél naar het forum-uitje gaat?  ;D

JeroenCV

Wanneer moet je uiterlijk weten of ik mee ga Jacques?

Jacques

Graag aanmelden zo'n drie dagen voor het uitje. Er kan dan nog wat geregeld worden voor het eten.

koen snik

Hallo,

Ik probeer deze keer wel mee te gaan (zeker omdat ik al bij zo'n tientallen andere evenementen niet mee ben gegaan). Ik ga eens goed kijken hoe er te komen met de trein. :D

Menno


Jacques

Vergeet niet om je even aan te melden als mee wilt eten.

JeroenCV

Hoi,

Door mijn overvolle schema sla ik eens een uitje over.

Groet
Jeroen

Adrie

Voor geinteresseerden in hopplantjes: ik neem een paar stekjes mee van Hallertau Mittelfruh. Wie het eerst komt, het eerst schroot.

Oscar

Mensen nog interesse in Saaz hop ? (stekkie)

Albertus

Citaat van: Adrie op 01-04-2008  08:55 uVoor geinteresseerden in hopplantjes: ik neem een paar stekjes mee van Hallertau Mittelfruh. Wie het eerst komt, het eerst schroot.

Citaat van: Oscar op 01-04-2008  09:12 uMensen nog interesse in Saaz hop ? (stekkie)

In de tuin van mijn dochter heb ik al een plekje gereserveerd voor de hop  :hoera: .
Twee planten kan ik er kwijt.
Oscar, Adrie allebei één stekje?

Bert

Adrie

Ha Bert, voor jou had ik al twee stekken gereserveerd. Dat kan ik dus terugbrengen naar 1 stek?

Oscar

Citaat van: Adrie op 01-04-2008  10:57 uDat kan ik dus terugbrengen naar 1 stek?

Dan mag je die voor mij reserveren... ;)

Menno

Ik heb ook interesse in stekjes!  :hoera:

NB: diegenen die stekjes meenemen: gaarne voorzien van een label met de soort (indien bekend).  ;)

Oscar

Citaat van: Menno op 01-04-2008  13:11 uIk heb ook interesse in stekjes!  :hoera:

Saaz? Dan reserveer ik er eentje voor je, de voorraad is beperkt (9 stuks)

Albertus

Citaat van: Adrie op 01-04-2008  10:57 uHa Bert, voor jou had ik al twee stekken gereserveerd. Dat kan ik dus terugbrengen naar 1 stek?

Hoi Adrie,
Helaas heb ik maar plaats voor twee planten  :huilen: . Het lijkt mij leuk te zien hoe twee soorten zich ontwikkelen.
Wanneer ik van Oscar de Saaz kan krijgen dan kun je iemand anders een plezier doen met het tweede stekje.

Bert

Caspar

Zijn er ook nog mensen die wat willen ruilen?

Ik heb in de aanbieding:

Barley Wine
Porter

(deze moeten zeker nog 1,5 a 2 maanden rijpen)

Pils

(meteen drinkbaar voor de ongeduldige ruilers ;) )

MO

Ik zal proberen 8 soorten bier of zo mee te nemen. Ik wil met iedereen alles ruilen, dat moge duidelijk zijn. Alhoewel: witbier en porter/stout beginnen me behoorlijk de keel uit te hangen.

Er zijn zojuist acht (vrij kleine) stekken afgeknipt van mijn Spalt Select plant. Ik zal ze meenemen. Ik hoef niet te ruilen, er is geen plek in de tuin voor meer hop.

Menno

Oscar, ik wil graag een Saaz hebben.  :groots:

Edgar, jij hebt toch Saphir in de tuin? Heb je ook stekjes?  ::) Vorige forum-uitje rook deze hop zó lekker... :D
PS: waar is Edgar, begin hem te missen...  :'(

Citaat van: Caspar op 01-04-2008  19:50 uZijn er ook nog mensen die wat willen ruilen?
Ik denk niet dat ik iets te ruilen heb, mijn bier moet ik vrijdag hevelen, ga ik dus niet redden. Ik hoop dat ik met het ONK meer te bieden heb. ;)

Caspar

Citaat van: MO op 01-04-2008  20:25 uIk zal proberen 8 soorten bier of zo mee te nemen. Ik wil met iedereen alles ruilen, dat moge duidelijk zijn. Alhoewel: witbier en porter/stout beginnen me behoorlijk de keel uit te hangen.

Ik kijk wel wat ik mee kan zeulen, misschien heb ik ook nog wel wat anders in de aanbieding voor MO uit mijn private stach ;D... al lust jij toch ook graag Barley Wine's ;D?

Verder neem ik ook nog de S04 vs Wyeast Brittish Ale mee (10 flesjes), maar die proeven we op locatie. \

MO, jij neemt keuringsformulieren mee toch?

MO


Caspar


Adrie

Citaat van: Caspar op 01-04-2008  19:50 uZijn er ook nog mensen die wat willen ruilen?

Ik heb weinig bier om te ruilen, maar wel hopstekken!

RobinB

Citaat van: Caspar op 01-04-2008  20:45 uIk kijk wel wat ik mee kan zeulen, misschien heb ik ook nog wel wat anders in de aanbieding voor MO uit mijn private stach ;D... al lust jij toch ook graag Barley Wine's ;D?

Verder neem ik ook nog de S04 vs Wyeast Brittish Ale mee (10 flesjes), maar die proeven we op locatie. \

MO, jij neemt keuringsformulieren mee toch?

Hoe gaan jullie dat blinderen?
Ook nog driehoekstesten doen?

Ben wel benieuwd! :)

MO

Casper, lees eens goed. Wat vraag ik nou precies in de door jou aangehaalde link?

Caspar

 :pan:... Ahum... OK, ik zal dan ook wat formulieren regelen :-[.

MO

Leve mijn geheugen (dat-i het nog doet...)

RobinB

@caspar: 2 posts verder biedt Oscar ook iets aan! ;) ;D

Maar als je het goed wil blinderen en je geeft ieder maar 2 biertjes, moet je sommigen ook 2 dezelfde bieren geven en mensen niet laten overleggen/kruisproeven. Gewoon proeven en opschrijven, alle formulieren verzamelen en per bier samenvoegen voor het resultaat.
Je hoeft niet te vragen welk bier men denkt dat het is (al is dat misschien wel leuk om bias te meten) een beoordeling is genoeg (liefst met punten/ een cijfer zodat een "objectief" gemiddelde per bier te berekenen is)!

William

Ik heb in de aanbieding om te ruilen: irish oatmeal stout, morellenbier en chimaykloontje

Ik vind alles lekker, sta overal open voor.

Oscar

Ik wil alleen lekkere bieren ruilen... ;D  Ik neem mee mijn pils, de Bigfoot en misschien wat wooden ale (byzonder !).

Oh ja niet alles ruilen op het begin, want ik kom zo rond 18.00 hoop ik... :biersmile:

oranjeboombiertje

Ik weet nog niet of ik kan komen naar het forumuitje maar het ziet er naar uit dat ik er niet bij zal zijn. Elke zaterdag werk ik en ik heb de laatste tijd al een paar keer vrij gehad dus ik denk niet dat het nu nogeens kan, maar ik houd nog even hoop.

 :degroeten:
Wesley

Menno

Ik hoop dat het je gaat lukken, Wesley. Ik ken je werktijden niet, maar zou je evt. wat later aan kunnen hobbelen? Wel zo leuk!  8)

Caspar

Citaat van: RobinB op 01-04-2008  21:57 uMaar als je het goed wil blinderen en je geeft ieder maar 2 biertjes, moet je sommigen ook 2 dezelfde bieren geven en mensen niet laten overleggen/kruisproeven. Gewoon proeven en opschrijven, alle formulieren verzamelen en per bier samenvoegen voor het resultaat.
Je hoeft niet te vragen welk bier men denkt dat het is (al is dat misschien wel leuk om bias te meten) een beoordeling is genoeg (liefst met punten/ een cijfer zodat een "objectief" gemiddelde per bier te berekenen is)!

Ik denk niet dat dat een succes wordt... Ik heb op een wedstrijd ooit ook door een foutje twee exact dezelfde bieren ingeleverd en deze werden door dezelfde keurmeester totaal verschillend beoordeeld ::).

Het is juist leuk om de twee gistsoorten direct met elkaar te vergelijken qua smaak en geur. Zo kan je bepalen of de vooroordelen over "korrel smaakjes" terecht zijn en of deze gistsoorten echt dezelfde oorsprong hebben. Wat voor cijfer het bier waard is vind ik niet zo belangrijk...

Misschien is het juist wel leuk om in groepjes van drie te proeven, zo leer je nog eens wat van elkaar :brouwen:. Bieren die ingeleverd worden op Amerikaanse wedstrijden worden altijd door een panel beoordeeld, perfect want zo voorkom je dat een individu toevallig net een foute inschatting maakt en een goed bier slecht beoordeelt en omgekeerd. Dit gebeurt in Nederland niet omdat er te weinig keurmeesters zijn :weetniet:.

Maar goed, we zien wel... het maakt mij niet uit ;).

MO

Van mij hoeft een driepuntstest ook niet. Ik zou ze wel graag willen proeven zonder te weten wat het korrelgist bier is en wat het vloeibare gist bier.

Caspar

Ja, ik heb ze gemarkeerd A en B...

oranjeboombiertje

Citaat van: Menno op 02-04-2008  00:24 uIk hoop dat het je gaat lukken, Wesley. Ik ken je werktijden niet, maar zou je evt. wat later aan kunnen hobbelen? Wel zo leuk!  8)

Tot een uurtje of 5 werken, dan kan ik om 6 uur op het station staan in Rotterdam, wordt wel erg laat voordat ik dan in Ermelo kan zijn denk ik. Maar misschien lukt zelfs dat wel, ik kijk nog even. Eerst zien of ik toch niet vrij kan krijgen.

 :degroeten:
Wesley

bazje

Ik moet deze reis ook overslaan.  :echtboos:
en ook die reis de dag erna .. :echtboos:

Maar goed, ik vermaak mij wel in Brussel dat weekend.

Ik wens jullie allemaal veel plezier  samenvol

Caspar

Citaat van: William op 01-04-2008  22:56 uIk heb in de aanbieding om te ruilen: irish oatmeal stout, morellenbier en chimaykloontje

Ik reserveer graag een Chimay kloontje ;D. Ik neem wel van alles wat mee dan mag je als eerste kiezen ;).

Citaat van: Oscar op 01-04-2008  23:17 uOh ja niet alles ruilen op het begin, want ik kom zo rond 18.00 hoop ik... :biersmile:

Dan ga ik je net mislopen vrees ik, ik eet niet mee... nou ja, we ruilen wel een paar weken later als je in Amersfoort bent ;).

oranjeboombiertje

Ik ben er bij :hoera:

Ik kan op mijn werk wat eerder weg, dat zal rond een uurtje of 4 zijn (afhankelijk van de drukte in de winkel) Dan kan ik rond 5 uur/ half 6 in Ermelo zijn, met natuurlijk een mooie krat ruilbiertjes :proost:

 :degroeten:
Wesley

Menno

SUPER-LEUK!  :hoera:

Enne, als je er de volgende dag ook bij bent, dan blijf je zeker ergens overnachten? ;)

oranjeboombiertje

Ik heb van Oscar gehoord dat het heel goed toeven is ergens in Amersfoort vlakbij het spoor ;D ;)

 :degroeten:
Wesley

Menno

Citaat van: Oranjeboombiertje op 05-04-2008  21:24 uIk heb van Oscar gehoord dat het heel goed toeven is ergens in Amersfoort vlakbij het spoor ;D ;)
Tegenwoordig zoekt hij alternatieven, 25-04 komt hij bij ons Gilde langs & hij wordt dan 's-ochtends liever wakker van mijn twee gierende blagen dan van 'kedeng-kedeng'...  ;D

Jacques

Citaat van: Menno op 05-04-2008  21:23 uSUPER-LEUK!  :hoera:

Enne, als je er de volgende dag ook bij bent, dan blijf je zeker ergens overnachten? ;)

Ja, dat is geregeld voor Wesley.

Tsjerk

Jongens, naar het kruidvat!

Vanaf volgende week dinsdag in de aanbieding:

1 dag onbeperkt treinen door heel Nederland voor € 9,95   samenvol

(geldig van 12 april tot 30 juni)

Oscar

Dat wordt alvast slaapzakken leggen voor de deur... ;D

Menno

Retourtje is voor mij €7,60 (en Caspar €4,60)...  ;D Maar bedankt voor de mooie tip, Tsjerk! De anderen hebben er mooi een hoop schik van!  :duimop:

Trouwens, het uitje vangt om 14:00 uur, het is een mooi halfuurtje wandelen. De treiners om 13:05 uur (vanuit richting Amersfoort) of 13:19 uur (vanuit richting Harderwijk) op station Ermelo? Maken we er een gezellig tippeltje van!  ;D

Herman

Ik ben er helaas toch niet bij....  :'(

Ik heb tijdens dit weekend vrij weten te houden, maar de stand van de verbouwing is er de oorzaak van dat ik toch volgend weekend nog stevig moet klussen. De woning moet wel klaar zijn voor de verhuizing ten slotte.

Volgende keer beter! Veel plezier iedereen!

Jacques

Al op een andere plaats had ik je al laten weten dat ik het jammer vind. Maar gelet op de verbouwing van je nieuwe huis kan ik het me goed voorstellen. De volgende keer beter. De deelnemers lijst heb ik aangepast.

Menno

Jammer, Herman, maar een volgende keer beter. Succes met klussen! :duimop:

Citaat van: Jacques op 06-04-2008  10:10 uDe deelnemers lijst heb ik aangepast.
Niet helemaal, mis Wesley?

Jacques

Potjandikkeme. Dat is natuurlijk niet goed. Pas het meteen aan.

Caspar

Ik heb nog niet veel ruilers gespot ;).

William
MO
Oscar
Wesley

Heeft niemand anders wat bieren op voorraad om te ruilen ??? ?

Sietze K

Citaat van: Caspar op 09-04-2008  09:28 uHeeft niemand anders wat bieren op voorraad om te ruilen ??? ?
Jawel hoor ik zal wat van mijn Loonse&Drunense duinen Pale ale meenemen

Tsjerk

Citaat van: Caspar op 09-04-2008  09:28 uHeeft niemand anders wat bieren op voorraad om te ruilen ??? ?

Ja, ik heb genoeg om te ruilen (of weg te geven tbv proefnotities) maar ik ga in de trein en heb geen zin om een grote lading bier mee te slepen.

Ik zal wel even kijken wat ik mee zal meenemen.

Menno

Tip: neem een rugzak en doe er een doosje in. Kan je de flesjes mooi geordend meenemen!  ;)

William

Ik neem van drie soorten elk vier flesjes mee..... met een kloek etiket waar alles opstaat.

Menno

Jongelui,

Ik heb zonet 20 BKG-formulieren (zie site BKG) uitgedraaid (aardige werkgever :groots:). Als dit niet genoeg is, dan zal iemand anders extra mee moeten nemen.  8)

Neemt iedereen zelf een pen mee?  :lessmile:

 :degroeten:

Caspar

Hey, goed werk Menno! Ik heb 2 bieren x 14 proevers... ik print er morgen nog wel 8 uit ;D.

Caspar

Ik neem mee:

2x2 Pale Ale op bestelling van Wesley en Oscar (zij komen pas als ik weg ben)
1x Iets bitters voor MO :clownsmile: .

3x English Barley Wine
3x Brown Porter

en nog 12 bieren om te proeven korrelgist versus Wyeast en dan vind ik het wel weer welletjes ;).

Menno

Citaat van: Caspar op 10-04-2008  20:46 uop bestelling van Wesley en Oscar (zij komen pas als ik weg ben)

Kan ik je hiermee helpen?  :weetniet:

oranjeboombiertje

Volgens mij is dat meer moeten ;D ;)

 :degroeten:
Wesley

Menno

Citaat van: Oranjeboombiertje op 10-04-2008  23:46 uVolgens mij is dat meer moeten ;D ;)

 :degroeten:
Wesley

Ik hoor lees het al:  :bokser:

 ;D :degroeten:

oranjeboombiertje

Ach, misschien krijg je er nog wel een lekker biertje voor terug :P

 :degroeten:
Wesley

Caspar

Ik had Menno al in gedachten als bier intermediair ;D, thanx mate :proost2:. Tot zaterdag!

Oscar

Ik neem mee om te ruilen :

* Pils
* Wooden ale
* Bigfoot

dus bewaar wat.... ;)

Johannes


Oscar

Citaat van: Johannes op 11-04-2008  09:55 uGroot voedsel??  ;)

Voor jou neem ik ook nog een kleine portie mee... :D :D

Tsjerk

Wat zal ik eens meenemen?

Ik heb keus uit de volgende bieren: Pale Ale, APA, Tripel, Quadrupel,

en voor hen die nog even geduld hebben: Irish Red, Bramenbier (quadrupel met bramensap) en/of Brown Porter.

Roept u maar!

Sietze K

Citaat van: Tsjerk op 11-04-2008  17:08 uWat zal ik eens meenemen?

Ik heb keus uit de volgende bieren: Pale Ale, APA, Tripel, Quadrupel,

en voor hen die nog even geduld hebben: Irish Red, Bramenbier (quadrupel met bramensap) en/of Brown Porter.

Roept u maar!
Vergeet vooral niet je tripel mee te nemen. :idea: Ik breng zelf een Siërra Nevada Pale Ale kloon mee.
 :degroeten: Sietze

Oscar

Oh Tjerk, ik wil je Irish red graag proeven.... Volgend seizoen ga ik alleen maar Engelse bieren (Engelse gisten) gebruiken, dus ter voorbereiding...

Arie

Ik neem drie flejes Alt en drie flesjes blond mee. Adrie en Oscar hebben eerste keus omdat zij hopstekjes voor mij meebrengen.

 :degroeten:
Tot morgen, Arie

Menno

Aan Caspar, Oscar & Wesley: plak etiketten op de flessen voor wie deze bedoeld zijn.  :lessmile: Alleen dan kan ik de juiste flessen voor jullie uitwisselen! :duimop:

Ik kan dan niet in de war geraken!  ;)

 :degroeten:

Hopmans


CiteerIk kan dan niet in de war geraken!

Dat gebeurt sowieso wel ouwe zuipschuit.

 :lekkerbier:

bazje

Citaat van: Hopmans op 11-04-2008  22:19 uDat gebeurt sowieso wel ouwe zuipschuit.

 :lekkerbier:

 :D :D dat denk ik ook wel ja !  ;D

Menno

Pfff, ik geloof er niets van!  :neenee:

Maar als zij nou hun etiketjes plakken dan sluiten we elk risico uit...  ::)

 :lekkerbier:

bazje

Citaat van: Menno op 11-04-2008  22:40 uPfff, ik geloof er niets van!  :neenee:

 :lessmile:  oei !!
Ongeloof is de eerste fase van ontkenning  ;D

Menno

Ik ken mezelf genoeg om te weten dat ik een hoop schik zal hebben. Dàt is voor mij het voornaamste, de rest kan mij gestolen worden!  :D

Het spoor brengt mij weer in de goede richting, wat wil een mens nog meer?  >:D

Ik heb wél het streven om Oscar en Caspar niet na te doen:...  :slaperig:

Albertus

Jacques bedankt! Het was een geslaagd uitje  :duimop:

MO

Het was schitterend. Ik heb me ontzettend vermaakt. Ben wel kapot nu, ondanks dat ik gisteravond al om half elf thuis was. Wat een knalweekeinde!

William

Inderdaad een schitterend goed georganiseerd dagje bij Burg.

Mooie selectie bieren in de winkel, pragmatische b(r)ouwers, mooi ruilbieren en ruilhop en natuurlijk de gezellige forumbrouwers  :duimop:

En.... totaal niet brak ;D

Caspar

Het was zoals gewoonlijk weer gezellig! Helaas heb ik het einde niet mee mogen maken... maar het drie-gangen diner waar ik aan zat was ook niet verkeerd ;D.

Menno

Ook ik vond het weer super-gezellig!  :hoera:

Caspar

Hoi mannen,

Hoe is de korrel versus Wyeast test afgelopen, proefden jullie duidelijke verschillen?

William

Citaat van: Caspar op 13-04-2008  13:12 uHoi mannen,

Hoe is de korrel versus Wyeast test afgelopen, proefden jullie duidelijke verschillen?

Jacques heeft notities gemaakt en zal de meningen nog wel posten maar iedereen vond ze sterk op elkaar lijken. Het was niet zo duidelijk wat de korrel en wat de Wyeast was.

Ik vond bij de B -versie het hopprofiel wat cleaner overkomen. Volgens mij was de B-versie ook iets troebeler. Ik gok er op dat de B-versie de Wyeast is.


Caspar

Ik vind ze zelf ook heel sterk op elkaar lijken... maar zal reageren op de notities van Jacques ;).

oranjeboombiertje

Het uitje was erg geslaagd, ook de brouwdag vandaag was leuk.

Jacques, nogmaal bedankt hiervoor!

 :degroeten:
Wesley

Oscar

Inderdaad... ook de proefavond in het huisje was erg gezellig en altijd leerzaam.

't was me weer het weekendje wel.

Adrie

Ja, het was weer super gezellig en ik vond de brouwerij ook erg inspirerend. Wat je met oude ketels en heel veel soldeerwerk al niet kunt doen... Ook het proeven van de bieren van Caspar (korrel vs. vloeibare gist) was natuurlijk zeer leerzaam. Ik ben heel benieuwd naar de ruilbieren.

Jacques

Moe maar voldaan ben ik van een intensief weekend forumontmoetingen. Iedereen bij deze bedankt voor de gezelligheid.

Met de beheerders in het huisje was top. We hebben weer eens goed kunnen bijbabbelen. Vooral ook tijdens de 2,5 uur durende wandeling van het huisje naar Burg Bieren. Tjonge wat wat een eind was dat maar wel heel sportief van ons.

Het brouwen vandaag was ook heel leuk om te doen. Jammer dat we minder rendement hadden dan ik gebruikelijk heb.


--------------------

Van de vergelijking heb ik genoteerd dat 3 proevers de voorkeur gaven aan bier A en 12 proevers aan bier B. Zoals gezegd waren de verschillen zeer klein.
Voor mijn beleving was bier B net een heel klein beetje cleaner.

8 proever dachten dat bier A de korrelgist was en 6 proevers dachten dat van bier B.

Caspar

Ik had een briefje achter gelaten bij Tinneke, maar deze is blijkbaar niet gecommuniceerd ;).

A is de S04 korrel en B de Wyeast. Persoonlijk vind ik de Wyeast versie wat milder en cleaner inderdaad, maar de verschillen zijn erg klein. Ben benieuwd naar toekomstige proeven!

Jacques

Wat foto's.


Edgar zorgt voor een lekker ontbijt voor de beheerders na een avond flink proeven van elkaars biertjes en nog wat commerciële bieren. Zo'n 17 bieren in totaal (kleine slokjes).




De huishoudelijke kanten van Martin en Adrie.




We zitten vlak bij Barneveld...



Sportief naar Burg Bieren (ruim 9 km lopen).



Jan van Wilgenburg geeft uitleg bij zijn oude brouwerij.



Vergisten in blauwe plastic vuilniszakken.





De nieuwe brouwerij in aanbouw.




Gezellig samenzijn.

Klik hier voor alle foto's.



Oscar

Wie waren eigenlijk die hardrockers ?  ;D ;D

Adrie

Het lukt mij wel om de link te openen, maar vervolgens zie ik een blanco pagina en hij blijft blank ook na herladen.  :weetniet:

oranjeboombiertje

Wanneer is eigenlijk het volgende forum uitje ;D

Oscar

Ligt aan jou kant (denk ik of jou provider)... Bij mij doe ie het wel.

Tsjerk

Ik heb 80 fotos gemaakt. Hierbij een aanvulling op de fotos Jacques.














Tsjerk


Arie

Erg leuk om al die foto's even te bekijken. Het was inderdaad erg gezellig  :proost2:

Maar ik heb nog wel even een vraag. Ik ben zaterdag tussen het bierproeven door met MO even door de winkel gelopen. Hij wees mij op een bier van "Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers" (SNAB). De beste bieren van Nederland volgens MO. Ik heb de SNAB Pale Ale gekocht. Ik heb dit bier gisteravond even geproefd. Man, man, man wat een hemels biertje is dat zeg.  :lekkerbier: :lekkerbier: Volgens mij heeft MO wel gelijk wat die bieren betreft.

Nu komt het. Op de fles staat Pale Ale en een kleur waarde van ~32 EBC. Nu ben ik al een hele poos aan het zoeken naar een Pale Ale recept wat hier op lijkt, maar geen recept is zo donker dan deze Pale Ale.  :weetniet:
Heeft iemand van jullie misschien een suggestie waar ik moet kijken? Of moet ik het percentage donkere mout in een recept gewoon wat opschroeven?

 :degroeten:
Arie

Sietze K

Citaat van: Arie op 15-04-2008  21:33 uNu komt het. Op de fles staat Pale Ale en een kleur waarde van ~32 EBC. Nu ben ik al een hele poos aan het zoeken naar een Pale Ale recept wat hier op lijkt, maar geen recept is zo donker dan deze Pale Ale.  :weetniet:
Heeft iemand van jullie misschien een suggestie waar ik moet kijken? Of moet ik het percentage donkere mout in een recept gewoon wat opschroeven?

 :degroeten:
Arie
Op het forum te vinden :SNPA kloon. 87.5% pale mout 7 EBC en 12.5% Aromamout (Amber) 150 EBC.
Hiermee krijg je een kleur van ca 33 EBC. Dit is een recept voor een Amerikaanse stijl pale ale. Je zou de hop gift kunnen veranderen voor een andere stijl pale ale. :brouwen:  :degroeten: Sietze.

RobinB

SNAB maakt volgens mij wel erg lekkere bieren, al kan ik hier alleen de IJsbok krijgen. Jammer.

Arie

Sietze, bedankt voor je reactie. :duimop:

 :degroeten:
Arie

MO

Ik hoop dat mijn andere "tips" ook zo goed smaken. Ik zit er ook wel eens naast hoor.

Arie

Hallo MO,

Tot dusver heb ik nog niet veel bieren geproefd. Alleen gisteravond de Rodenbach Grand Cru opengetrokken. Nou dat is niet echt mijn ding hoor. Misschien moet je dat spul wel leren drinken, maar ik vond het niet echt lekker. Bij het doorslikken kreeg ik een vreemd "branderig, koolzuurachtig" (ik weet het niet precies te omschrijven) gevoel achter in de keel.

 :degroeten:
Arie

Oscar

Citaat van: Oscar op 14-04-2008  19:58 uWie waren eigenlijk die hardrockers ?  ;D ;D

 :weetniet: :weetniet:

Sietze K

Citaat van: Oscar op 17-04-2008  12:52 u:weetniet: :weetniet:
Hoe bedoel je hardrockers ?  :denken:

Menno

Arie, jammer dat je de Rodenbach Grand Cru niet kan waarderen, ik vind het een fantastisch bier!  :groots:

Citaat van: Oscar op 14-04-2008  19:58 uWie waren eigenlijk die hardrockers ?  ;D ;D

Citaat van: Sietze K op 17-04-2008  13:02 uHoe bedoel je hardrockers ?  :denken:

Ik denk deze heren (naast Johannes):


Wél voorgesteld, maar ik ben de namen even kwijt...  :verbergen: Ze komen uit omg. Ede / Wageningen en waren met de fiets naar Ermelo gekomen. Overnachten zouden ze doen in een tentje nabij Burg.  ;)

 :degroeten:

De-Geert

De rechter is in ieder geval een vooraanstaand lid van het Wagenings Hobbybrouwers Overleg, genaamd Stefan.

Oscar


De-Geert

Tsja, op deze manier worden nieuwe mensen niet echt aangemoedigd naar dit soort uitjes te komen.  :neenee:

Caspar

Dat zijn basterd-brewer en een vriend.

Oscar

Hee, ik heb niets tegen hardrockers hoor. Ik had vroeger ook een matje... ;D ;D

Menno

Citaat van: Oscar op 17-04-2008  15:17 uHee, ik heb niets tegen hardrockers hoor. Ik had vroeger ook een matje... ;D ;D

Kim Oscar Wilde...  ;D ;D ;D

Nog héél effe off-topic dan: luisterde je dan ook naar Vara's Vuurwerk met Henk Westbroek?  :D

Oscar

Citaat van: Menno op 17-04-2008  16:07 uluisterde je dan ook naar Vara's Vuurwerk met Henk Westbroek?  :D

Yeah !!

Menno

Heb jij daar nog opnamen van? Mijn MC's zijn aan gort gedraaid...  :'(

De-Geert

Citaat van: Oscar op 17-04-2008  15:17 uHee, ik heb niets tegen hardrockers hoor. Ik had vroeger ook een matje... ;D ;D

 :duimop:

Caspar

Een matje... Vara's Vuurwerk met Henk Westbroek ::)... Ik geloof dat ik meer van de Dynamo Open Air generatie ben ;D.

William

Ik was meer van Betonuur van Alfred Lagarde en van Stampij met Hanneke Kappen  >:D

Sietze K

Citaat van: William op 17-04-2008  20:50 uIk was meer van Betonuur van Alfred Lagarde en van Stampij met Hanneke Kappen  >:D
Dat is toch van iets minder kort geleden.  >:D  maar ik kan het me nog wel herinneren.  ;D Sietze

Jaap

Op de website van Hanneke kun je nog een oude uitzending beluisteren (juli 1981).
Staat onder muziek.

William

Citaat van: Sietze K op 17-04-2008  21:15 uDat is toch van iets minder kort geleden.  >:D  maar ik kan het me nog wel herinneren.  ;D Sietze

Tja, de dinsdagmiddag en woensdagavond zijn niet meer wat ze geweest zijn. Gelukkig toch nog een paar ouwe l.ll.n op dit forum  :D

William

Citaat van: Jaap op 17-04-2008  21:27 uop de website van Hanneke kun je nog een oude uitzending beluisteren (juli 1981)
staat onder muziek

He, leuke site. Direct weer even "the one who can screw" beluistert  :o
Ik voel me weer helemaal jong als ik de aflevering van Stampij beluister in de tijd van NWOBHM (new wave of British Heavy Metal). Zowat net zo goed als een London Ale gist  ;D

bob

Citaat van: William op 17-04-2008  21:33 uhe, leuke site. Direct weer even "the one who can screw" beluistert  :o
Ik voel me weer helemaal jong als ik de aflevering van Stampij beluister in de tijd van NWOBHM (new wave of British Heavy Metal). Zowat net zo goed als een London Ale gist  ;D


Hey William , hier zit er nog zo eentje.
Ik heb in die tijd al die programma's opgenomen maar natuurlijk door verhuizingen en zo kwijtgeraakt.
Toch blijft het geweldig om weer te horen.

Arie

Het lijkt hier het Praatcafé wel. Volgens mij ging dit topic over het forumuitje.

Oscar

De dag na dit uitje hebben we ook een bier gebrouwen. Dat is bij mij ondertussen al gebotteld en drinkbaar.
Ik had zo'n 6-7 liter meegenomen en vergist met de S-33. Is best wel een lekker bier geworden. Lijkt een beetje op een Irish Red.. :proost:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.