Korrelgist als Backup

Gestart door De-Geert, 09-01-2008 13:44 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Edgar

Da's een feit Caspar. Ik overdreef een beetje om aan te geven dat die term soms nogal makkelijk gebruikt wordt (men proeft overal gistprofielen alsof het niks is), terwijl het volgens mij in veel gevallen verdraaid lastig is om bij het proeven van één bier een gistprofiel te herkennen. De term slaat naar mijn idee op een verzameling eigenschappen van een gist die niet alleen smaken/geuren, maar ook vergistingseigenschappen omvat.

De-Geert

Het is allicht waar, dat gistprofiel niet zomaar te herkennen is in een bier. Maar ik heb wel eens bieren gebrouwen met Chimay of Westmalle gist, en meteen iets herkende, terwijl het totaal andere bieren waren dan het origineel.


Gerb

Citaat van: Edgar op 11-01-2008  14:52 uDa's een feit Caspar. Ik overdreef een beetje om aan te geven dat die term soms nogal makkelijk gebruikt wordt (men proeft overal gistprofielen alsof het niks is), terwijl het volgens mij in veel gevallen verdraaid lastig is om bij het proeven van één bier een gistprofiel te herkennen. De term slaat naar mijn idee op een verzameling eigenschappen van een gist die niet alleen smaken/geuren, maar ook vergistingseigenschappen omvat.
Het is ook maar een kwestie van definitie. Ik gebruik de term alleen maar om smaken en geuren aan te geven. Een bier vergist met bv. de Chimay gist kan ik in 9 van de 10 gevallen moeiteloos eruit halen. Voor mij betekent dat een duidelijk gistprofiel.

Hopmans

Nog even over T-58.
Smaken verschillen natuurlijk, maar ik raad de gist af in combi met sinaasappelschil.

 :degroeten:


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.